V.Matačiūnaitė: „Jei laimėsiu, liksiu ir dirbsiu Lietuvoje“

Svarstykles nusvėrė žiūrovų balsai, todėl „Eurovizijoje” skambės daina „Attention”. Visi trys atlikėjai dainuos savąją šio kūrinio versiją – vakaro pabaigoje jau bus aišku, kuriam teko garbė atstovauti Lietuvai. Sprendimą priims konkurso žiūrovai ir komisija, kurioje dirbs ir užsieniečiai. Jei dviejų atlikėjų rezultatai sutaps, nuspręsta, lemiamą žodį tars komisija.

V.Matačiūnaitė - atrankos favoritė.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
V.Matačiūnaitė - atrankos favoritė.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 1, 2014, 8:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:00 PM

Praėjęs savaitgalis „Eurovizijos” atrankos žiūrovams padovanojo dramą. Buvo renkama viena iš trijų dainų, skambėsianti didžiausiame Europos dainų konkurse. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus vienodai balų surinko du kūriniai – V.Matačiūnaitės parašytas „Attention” ir Mios dramatiškai atlikta „Take A Look At Me Now”.

Svarstykles nusvėrė žiūrovų balsai, todėl „Eurovizijoje” skambės daina „Attention”. Visi trys atlikėjai dainuos savąją šio kūrinio versiją – vakaro pabaigoje jau bus aišku, kuriam teko garbė atstovauti Lietuvai. Sprendimą priims konkurso žiūrovai ir komisija, kurioje dirbs ir užsieniečiai. Jei dviejų atlikėjų rezultatai sutaps, nuspręsta, lemiamą žodį tars komisija.

Trys vienas kitą gerbiantys dainininkai šį vakarą taps konkurentais – kaip paaiškėjo pasikalbėjus su jais, į finalą jie žengia skirtingos nuotaikos.

Favoritė neskuba džiaugtis

Lengva pasiduoti minčiai, kad V.Matačiūnaitė – neabejotina favoritė. Juk ji su savo daina „Attention” keliasi ir gulasi jau daugiau nei pusmetį.

„Nieko panašaus. Nemanau, kad rezultatas aiškus. Turiu 50 procentų galimybę, kaip ir visi kiti: arba laimėsiu, arba ne.

Viena, ką žinau: džiaugiuosi, kad išrinkta mano sukurta daina. Jei ją „Eurovizijoje” dainuos kitas žmogus, keliausiu palaikyti jo ir Lietuvos.

Vaidas – puikus atlikėjas, turi gerą balsą, išvaizdą, jis daug kam patiktų. Mia yra labai stabili vokalistė, tai pastebėjo ir komisija. Mes visi skirtingi”, – sakė 27-erių dainininkė.

Prieš savaitę ji parodė dainai sukurtą šokį, kuriame dalyvauja ir choreografas Šarūnas Kirdeikis. Jei laimėtų, Vilija Kopenhagos scenoje norėtų matyti ir jį: „Bet tikriausiai kviesčiausi ir daugiau žmonių.”

Dalyvavimas „Eurovizijos” atrankoje gali tapti rimtu Vilijos karjeros lūžiu. TV projekto „Kelias į žvaigždes” išgarsinta dainininkė nė neslepia – nori nusimesti jo šleifą, o kelias į „Euroviziją” jau dabar padeda tai daryti.

„Ką aš dainuodavau iki šiol? Perdirbinius, lengvas popdainas. O čia parodžiau, kad galiu atlikti ir kitokią muziką, kurti.

Po vieno filmavimo priėjo Darius Užkuraitis, paspaudė ranką, pasveikino ir pasakė pamatęs, kad esu kūrybinga. Labai tai vertinu.

Žmonės mane įsivaizduoja kitaip. Tokią, kokia buvau „Kelyje į žvaigždes”, bet aš nenoriu visą gyvenimą likti tokia, kokia buvau devyniolikos”, – neslėpė Vilija.

Žinia nuotykių ieškotojams

Tai trečiasis jos bandymas patekti į „Euroviziją”. Pirmojo beveik niekas neatsimena, antrasis buvo 2005-aisiais – tada mažai kam girdėta mergina pateko į finalą.

„Trečias kartas nemeluos? Nežinau. Džiaugiuosi dėl to, kad visus tris sykius į atranką ėjau su savo kūrybos daina”, – sakė atlikėja.

Dar prieš metus ji pasakojo apie gyvenimą Londone, dainininkės darbą klube „Bag O’Nails” ir viltis įsitvirtinti britų muzikos rinkoje.

Dabar Vilija kalba kitaip.

„Laikas bėga, nuomonė keičiasi. Dėl „Eurovizijos” atrankos grįžau į Lietuvą. Jei laimėsiu, esu sau pažadėjusi – kartu su prodiuseriu Viktoru Vaupšu, kuris padėjo įrašyti „Attention”, čia kursiu visą albumą.

Jei nelaimėsiu, nežinau, ką darysiu. Galbūt vėl bandysiu jėgas užsienyje. Supratau, kad man patinkanti muzika yra priimtinesnė, pavyzdžiui, Vokietijoje. Man ten net nebūtų problemų – moku vokiečių kalbą”, – sakė Vilija.

Užtat ne visi lietuviai moka angliškai. Jiems dainininkė pasirengusi paaiškinti dainos žinią. Kūrinį, anot jos, įkvėpė Lietuvoje rengiami užsienio turistų bernvakariai ir linksmybės.

„Žinau, kaip jie žiūri į lietuves. Maždaug – pavaišinsime kokteiliu ir atsiduos nakčiai ar visam gyvenimui. Norėjau šia daina pasakyti, kad ne visos yra lengvai prieinamos, yra daugybė dorų, save gerbiančių ir protingų moterų”, – dėstė Vilija.

Daina – autobiografinė? „Galima sakyti, taip”, – nusijuokė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.