Nusivylusi Mia: „Daina „Attention“ - ne „Eurovizijai“

Kelis mėnesius trukusi „Eurovizijos“ atranka baigėsi. Šeštadienį paaiškėjo, kad gegužės mėnesį Kopenhagoje po Lietuvos vėliava skambės Vilijos Matačiūnaitės daina „Attention“. Iki pat paskutinės minutės ji varžėsi su ilgą laiką projekto lydere laikyta Vilija Pilibaityte-Mia, tačiau pastarajai teko užleisti poziciją varžovei.

V.Pilibaitytė-Mia "Eurovizijos" atrankoje liko antra.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pilibaitytė-Mia "Eurovizijos" atrankoje liko antra.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2014-03-03 18:58, atnaujinta 2018-02-15 18:19

„Nuoskaudos tikrai nelaikau. Jaučiuosi įvertinta, sulaukiau didelio žiūrovų palaikymo, – portalui lrytas.lt nuslūgus pirmoms emocijoms sakė Mia. Tačiau netrukus pridūrė per daug nesižavinti Lietuvai atstovauti išrinkta daina. – Nemanau, kad ši daina yra tinkama konkursui.“

– Kaip vertinate savo pasirodymą šeštadienį?

– Padariau viską, ką galėjau padaryti. Nors prisipažinsiu, dainavau be didelio entuziazmo. Nenoriu nuvertinti Vilijos kūrybos, bet „Attention“ nėra daina, skirta „Eurovizijai“. Joje nėra melodinės linijos, trūksta daug ir kitų dalykų. Interpretavau šią dainą savaip, tačiau nėra ko slėpti – ji ne man, man nelabai patiko ją dainuoti. Galbūt todėl vienu metu net suabejojau ar apskritai man reikia dalyvauti finale.

– Kuris atlikėjas konkurse buvo jūsų favoritas?

– Vaidas. Jei būčiau buvusi žiūrovė, būčiau tikrai balsavusi už jį. Gaila, kad finalinė daina jam buvo visiškai netinkama. Kaip gali vaikinas dainuoti merginai parašytą dainą? Tai yra visiška nesąmonė. Konkurso rengėjai padarė klaidą pirma rinkdami dainą, o tik po to – atlikėją. Tai tas pats, kas nupirkti batus ir tuomet ieškoti žmogaus, kuris juos nešios.

– Manote, pakeistas taisyklių eiliškumas būtų turėjęs įtakos finaliniam atlikėjų trejetukui? Gal jis būtų atrodęs kitaip?

– Sunku prognozuoti, kurie trys atlikėjai būtų likę varžytis tarpusavyje, tačiau esu tvirtai įsitikinusi, kad kitos dainos buvo nei kiek neprastesnės už „Attention“. Ši daina buvo išrinkta nelabai sąžiningai. Ir tai – nėra tik mano nuomonė. „Eurovizijoje“ už Lietuvą turėjo skambėti „Take A Look At Me Now“, tačiau šis kūrinys buvo neteisingai pašalintas ir jam skirta antra vieta.

Su šiuo kūriniu būčiau pasiekusi daugiau, jis man buvo labai artimas.

– Galbūt Vilijai sėkmę pašaukti padėjo ir tai, kad „Attention“ – jos pačios kūrybos daina.

– Manau, kad taip. Daugelis nepalaikė šios dainos, tačiau kai kuriems ji patiko. Mano nuomone, daina buvo išrinkta ne visai teisėtai, tačiau dabar ieškoti kaltų nebėra reikalo.

– Kaip manote, ar laidose besikeičiantys komisijos nariai turėjo įtakos galutiniam balsavimui? Galbūt iš kitų komisijos narių būtumėte sulaukusi didesnio palaikymo?

– Galbūt, tačiau tai tik spėlionės. Kita vertus, Sigutė Stonytė – Vilijos mokytoja. Apskritai, mane kiek nustebino užsienio komisijos narių komentarai. Bendravau su jais po laidos, tiek Rusijos, tiek Vokietijos atstovai pasakojo, kad jie tuos kelis mėnesius gaudavo labai prastos kokybės įrašus, iš kurių būdavo sunku nuspręsti, kas dainuoja gerai, o kas - prastai. Jie buvo labai nustebę, kai pirmą kartą išgirdo mane dainuojančią gyvai. Teisinosi, kad tuomet man skyrė per mažai balų.

– Kiek laiko skirdavote pasiruošimams? Kas buvo sunkiausia?

– Kai manęs kas paklausdavo, kaip laikausi, atsakydavau, kad gyvenu „Eurovizija“. Ir tai tęsėsi ištisus tris mėnesius. Nesugebėdavau mąstyti apie nieką kitą, tik apie pasirodymus. Repetuoti daugiausiai tekdavo namuose, o intensyviausios būdavo dvi dienos iki filmavimo. Patikėkite, per porą dienų paruošti numerį – tikras iššūkis. Lipdama į sceną stengiausi vadovautis principu, kad svarbiausia – įsijausti į dainą ir išgyventi ją. Tikiuosi, man ne kartą pavyko. (Juokiasi.)

– Jei dalyvautumėte atrankoje kitais metais, ką darytumėte kitaip?

– Tiesą sakant, nemanau, kad dar kartą dalyvausiu. Tai nėra mano gyvenimo tikslas. Tiesiog šiemet sulaukiau gero pasiūlymo iš „Pure Star Managment“ komandos, sutikau. Dar kartą įsitraukti į visą šią karuselę sutikčiau tik tuomet, jei tikrai patikėčiau sėkme. Kol kas per anksti apie tai galvoti.

O tobulėti tikrai yra kur. Šiemet sugalvotos taisyklės – pirmas blynas, net jei jis kiek ir prisvilęs. Man patiko idėja, kad atskirai renkamas atlikėjas, atskirai – daina. Kiekvienas turėtų daryti tai, ką moka geriausiai. Nors jei būtų mano teisė, finale skambėtų ne viena, o kelios dainos ir kelių jų versijos. Skirtingos dainos padeda geriau atsiskleisti. Juk tai, kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam.

– Koks Lietuvos atlikėjas jūsų manymu būtų vertas vykti į „Euroviziją“. Jei galėtumėte laisvai rinktis, kokį atstovą siųstumėte?

– Mantą Jankavičių. Jis - vienintelis atlikėjas, už kurį pati balsuočiau. Stiprus muzikine prasme, turintis didelę patirtį scenoje, šarminga asmenybė... Mantas tikrai galėtų atstovauti Lietuvai.

– Kaip manote, kodėl tiek mažai televizijos žiūrovų išreiškė savo nuomonę rinkdami nugalėtoją. Ar „Eurovozija“ Lietuvoje vis dar nelaikoma rimtu konkursu, žmonės tiesiog abejingi, o gal tiesiog taupo pinigus?

– Mane pačią kiek nustebino, kad balsavimo paslauga buvo mokama. Norėčiau, kad kitais metais savo nuomonę išsakyti galėtų ir tie, kurie negali sau leisti lito už skambutį. Kita vertus, dauguma lietuvių iki šiol netinkamai žiūri į patį konkursą. Juk renkame savo šalies atstovus – visiems turėtų rūpėti, kas dainuos po Lietuvos vėliava. Turėtume būti labiau patriotiški, palaikyti atstovus.

– Ko palinkėtumėte Vilijai dalyvaujant jau tarptautinėje kovoje?

– Stiprybės. Noriu, kad ji gerai pasirodytų ir labai laikysiu kumščius už ją. Nugalėti, žinoma, taip pat linkiu, tačiau tai jau stiprus palinkėjimas. Nesiryžtu prognozuoti, kokią vietą šiemet užimsime.

– Ne paslaptis, kad pasiruošimas konkursui atėmė jėgų ir laiko. Kam šiuo metu jį ketinate skirti? Kokie jūsų artimiausi planai?

– Esu laiminga, kad pagaliau galiu vėl skirti laiko sau ir savo šeimai. Šiuo metu tiesiog ilsiuosi. Norėčiau išvykti atostogauti, tačiau kol kas dar nežinau ar pavyks.

Mano artimiausi planai susiję su muzika. Ketinu išvykti į Prancūziją, ten planuoju įrašyti albumą. Užsienio prodiuseriams labai patiko mano atlikta dainos „Take A Look At Me Now“ versija, todėl nuo „Eurovizijos“ kūrinių toli nepavyks atitolti. (Juokiasi.) Kol kas prancūzų kalbos dar nespėjau pramokti, bet būtų smagu įrašyti keletą dainų ir prancūzų kalba. Viskam savas laikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.