Albumo apžvalga. „Within Temptation“ „Hydra“

Olandai „Within Temptation“ kovo 4-ąją pirmą kartą viešėjo Lietuvos sostinėje - Teatro arenoje surengė koncertą, kuriuo ir pristatė šį albumą. Sprendžiant iš reakcijos koncerte, grupė Lietuvoje buvo tikrai laukiama, ir nieko nuostabaus. Toks roko ir metalo hibridas su moterišku vokalu ir simfoninio skambesio elementais turi gerbėjų visame pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 23, 2014, 6:36 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:40 AM

Iš esmės „Within Temptation“ - Olandijos atsakas Lietuvoje jau viešėjusiai panašaus skambesio suomių grupei „Nightwish“. Gerai „išsuktas“ žemyninėje Europos dalyje ir galbūt šiek tiek „minkštesnis“ bei melodingesnis. Beje, abi grupės susibūrė tais pačiais metais, o naujo albumo dainoje „Paradise (What About Us?)“ ši muzikinė giminystė net įtvirtinta buvusios „Nightwish“ vokalistės Tarjos Turunen pasirodymu.

Metalistai nuo šios grupės pavadinimo kartais raukosi - ir suprantama, nes dainos, jei nuo jų „nurengsite“ pompastišką gitarų skambesį, iš tiesų artimos komercinės muzikos hitams. Žodžiu, tikros popžvaigždės su metalistų rūbais.

Bet tai nereiškia, kad dėl to mažiau šios grupės smagu klausytis. Didinga, rėksminga, herojiška muzika su tekstais apie pasaulio pabaigą, mistinę auką ir sidabrinę mėnesieną - tinka plaukų kratymui ir prie knygų apie Harį Poterį ar Žiedų Valdovą. Ritmas šuoliuoja greitai, priedainiai -- sutverti tam, kad per pirmas trisdešimt sekundžių įsimintum ir galėtum darniai plėšti kartu su vokaliste Sharon den Adel.

Albume, be jau minėtos Tarjos, išgirsite dar keletą svečių - tarp jų grupės buvęs „Killswitch Engage“ vokalistas Howardas Jonesas, hitu „Runaway Train“ prieš porą dešimtmečių garsėjusios grupės „Soul Asylum“ dainininkas Dave'as Pirneris ir bene keisčiausias grupės pasirinkimas: JAV repo žvaigždė Xzibitas, kurio burnojimas dainoje „And We Run“ skamba visiškai „ne į temą“.

Žodžiu, 50 minučių energingo, užvedančio „simforoko“, kuris įsibėgėjus albumui gal ir atrodo kiek pernelyg vienodas, bet koncertuose tikrai prikausto dėmesį. Tą patį, tik kiek kitaip, daro truputį juokingi eksperimentai iš šio albumo papildomo disko - čia „Within Temptation“ pasilinksmino, grodami popžvaigždžių Enrique Iglesio, Bruno Marso ir Lanos Del Rey hitus. Taip lyg primindami, kad už didingų rimtuolių kaukių slepiasi puikus humoro jausmas.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Su T.Turunen (kuri šįmet irgi koncertuos Lietuvoje) įrašyta daina „Paradise (What About Us?)“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.