E. ir J.Didžiulių klipas - tarp penkių geriausių pasaulyje

Ericos Jennings ir Jurgio Didžiulio muziką vertins muzikos autoritetai ir klausytojai iš viso pasaulio – duetas „The Ball & Chain“ nominuotas tryliktą kartą rengiamuose apdovanojimuose „Independent Music Awards“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 25, 2014, 6:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:17 AM

Nepriklausomos muzikos apdovanojimai (taip verčiamas šių rinkimų pavadinimas) – galimybė būti įvertintiems viso pasaulio atlikėjams, kurie nėra pasirašę sutarties su didelėmis leidybos kompanijomis.

Šįmet įsteigta 80 apdovanojimų kategorijų. Į prizus pretenduoja beveik 400 atlikėjų ir grupių, tarp kurių yra ir gerai žinomų – pavyzdžiui, „Kaunas Jazz“ viešėjęs kubiečių pianistas Omaras Sosa arba praėjusią savaitę Vilniaus Kongresų rūmuose dainavusi JAV atlikėja Lucy Wainwright Roche, rašo "Lietuvos rytas".

Į apdovanojimus pretenduoja atlikėjai iš Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Afrikos, Australijos, Azijos ir net Grenlandijos.

Laimėtojus nulems iš garsių muzikos pasaulio žmonių sudaryta komisija – joje dirbs menininkė Laurie Anderson, džiazo žvaigždės Joshua Redmanas ir Arturo Sandovalis, dainininkės Sharon Jones ir Suzanne Vega, svarbiausių JAV leidyklų ir muzikos žurnalų atstovai.

Jų balsavimo rezultatus ketinama paskelbti gegužę.

Be to, visi muzikos mėgėjai gali balsuoti už savo favoritus – balsavimo laimėtojai taip pat bus įvertinti. Balsuoti galima apdovanojimų interneto svetainėje www.independentmusicawards.com.

Dueto „The Ball & Chain“ pernai sukurtas klipas „Baby Baby Burning“ pretenduoja į geriausio vaizdo klipo apdovanojimą. Ericos ir Jurgio darbas – vienas iš vos penkių klipų, atrinktų į šią kategoriją.

„Esame labai patenkinti. Neįtikėtina, kad mus atrinko iš tiek daug grupių. Labai norime paraginti savo gerbėjus balsuoti – juk svarbus kiekvienas balsas“, – sakė dueto narė E.Jennings.

Beje, balandžio 17-ąją duetas „The Ball & Chain“ surengs ypatingą pasirodymą Vilniaus restorane „Neringa". Tai bus vienintelis grupės koncertas šį pavasarį.

„Independent Music Awards“ savo misija įvardija kaip siekį populiarinti atlikėjus, kuriuos paprastai ignoruoja didžiosios muzikos verslo kompanijos. Apdovanojimus rengia kompanija „Music Resource Group“, internete publikuojanti muzikos verslo duomenų bazę „The Musician’s Atlas“.

Apdovanojimui nominuotas klipas „Baby Baby Burning“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.