Vilniuje gros aklas gitaros virtuozas iš Niujorko R.Midonas

2014 m. balandžio 2 d. 21:47
lrytas.lt
Balandžio 14 dieną „Tamsta worldwide“ renginių ciklas gyvos muzikos klube „Tamsta“ Vilniuje pristatys žinomą muzikantą Raulį Midoną. Pasak „New York Times“, šis atlikėjas gitarą paverčia ištisu orkestru, o savo balsą – choru.
Daugiau nuotraukų (1)
Aklas nuo pat gimimo, iš Naujosios Meksikos kilęs R.Midonas nuo 1999 metų išleido 7 albumus. Jis bendradarbiavo su tokiais scenos meistrais kaip Stevie Wonderis, Herbie Hancockas, Snoop Doggas, Queen Latifah, įrašė kūrinį Spike'o Lee filmo „Ji manęs nekenčia“ garso takeliui.
R.Midono dainose galima pajusti Stingo, Paulo Simono įtaką, tačiau jo muzikalumas nekelia abejonių – šio atlikėjo nepriskirsi jokiai kategorijai, jis tiesiog unikalus.
„YouTube" įvedus R.Midono vardą, galite pamatyti 2006 metų pasirodymą amerikiečių televizijos laidoje „The Late Show” su vedėju Davidu Lettermanu. Čia aiškiai galima pajusti muzikanto išskirtinumą – šilkinis tenoras ir gitaros valdymas išgarsino atlikėją kaip virtuozą, savo kūryboje derinantį flamenką ir džiazą. Besiklausant jo, sunku patikėti, kad viską dviejomis rankomis daro vienas žmogus. Besikeičiančios harmoningos melodijos, lūpomis imituojami trimito, rago pūtimo garsai, persipinę balso bosai verčia manyti, kad scenoje – visas orkestras. „Huffington Post” jo pasirodymus aprašo kaip spinduliuojančius neįtikėtinai gerą energiją: “Jis groja taip laisvai ir lengvai, atrodo, kad jo paties rankos šypsosi”.
Dar vaikystėje R.Midonas dažnai girdėdavo, kad būdamas aklas jis nieko nepasieks, kad daugelis dalykų jam yra tiesiog neįmanomi. Tačiau jis atkakliai siekė paneigti šiuos stereotipus ir dabar, beruošdamas jau 8-ąjį albumą, prie dainininko-gitaros virtuozo amplua jis gali prilipdyti ir prodiuserio pavadinimą.
Išmokęs dirbti specialiu akliesiems skirtu kompiuteriu, kurdamas muziką studijoje savo namuose, jis dirba prie naujo projekto kartu su Billu Withersu, Lizz Wright, džiazo bosistu Richardu Bona bei „Grammy" laimėtoja džiazo atlikėja Dianne Reeves. Kelios dainos čia skamba ir ispaniškai, o pats R.Midonu groja dešimtstyge Andų liutnia.
“Šis projektas – visiškai kitoks, nieko panašaus iki šiol nedariau. Noriu, kad mano gerbėjai pajustų laisvę, kuria jaučiu aš”, - sako R.Midonas ir priduria, kad jo muzika tikrai palies visus sielos kampelius ir leis klausytojams leistis į garsų kelionę kartu su juo.
R.Midono atliekama daina "State Of Mind":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.