Beissoul ir Einiaus šou: į albumo pristatymą - su pižamomis

Jie jauni, užsidegę ir norintys nuversti kalnus. Šeštadienį Vilniuje savo albumo pristatymo koncertą surengsiantys atlikėjai Beissoul ir Einius neabejoja – jų muzika gali būti populiari ir užsienyje. Penktadienio rytą apie debiutinį savo diską duetas pasakojo sostinės galerijoje „Kunstkamera“.

Beissoul ir Einiaus albumo pristatymo konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beissoul ir Einiaus albumo pristatymo konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 4, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:24 PM

Menų fabrike „Loftas“ šeštadienio vakarą šio dueto gerbėjų netrūks, bet duetas svajoja apie platesnius vandenis.

Ką tik pirmąjį albumą „Laikas paikas“ išleidę dainininkas Artūras Žabas-Beissoul (24 m.) ir prodiuseris Einius Jarutis (25 m.) po koncertų Lietuvoje jį pristatyti ruošiasi ir Londone bei Tbilisyje, o praėjusį savaitgalį tai padarė Estijoje – festivalyje „Tallinn Music Week“.

„Praėjo tik kelios dienos, o jau sulaukėme kvietimo koncertuoti Suomijoje. Koncertų organizatorius iš ten mus pamatė, patikome jam.

Mes neieškome kelių į užsienį, mus kažkaip patys užsieniečiai susiranda“, – džiaugėsi Beissoul.

37 minutės melodingos elektroninės popmuzikos ir kiek bauginantis viršelis – toks yra pirmasis dueto „blynas“. Viršelyje – piešinys, kuriame plikos atlikėjų galvos išaugusios iš vieno kūno.

„Man tas piešinys – gražus. Bet taip, norėjome šiek tiek provokuoti klausytoją. Muzikantai nelabai turi iš ko maitintis, todėl turėti vieną kūną – taupiau.

Ar esame keistuoliai? Šis žodis gali turėti ir teigiamą, ir neigiamą prasmę. Jei teigiama prasme – taip, esame“, – sakė Beissoul, mėgstantis scenoje dėvėti neįprastus apdarus.

Į albumo pristatymą galerijoje duetas atėjo, pasipuošę pižamomis.

„Šis susitikimas vyksta anksti ryte, o muzikantai dažniausiai tokiu metu dar miega“, - idėją paaiškino Beissoul.

Neįprasti ir dueto vaizdo klipai, dažnai dvelkiantys siurrealizmu. Albumo pristatymo konferenciją atlikėjai rengia meno galerijoje.

Pretenzinga? Šiek tiek. Tačiau niekas, tikina muzikantai, nedaroma tyčia.

„Mes turime daug idėjų, norisi jas įgyvendinti, ir tiek. Klipus sukame nebrangiai, tačiau norisi, kad kiekvienas jų turėtų mintį“, - aiškino Beissoul.

Slaviško kraujo dainininkas anksčiau mokėsi pantomimos meno. Lietuvoje jis išgarsėjo prieš porą metų, kai pasirodė „Eurovizijos“ atrankoje ir visus pritrenkė specifinio tembro balsu. Komisijos nariai net spėliojo, ar jis nesimaivo.

Vėliau Beissoul dar kartą bandė jėgas atrankoje. Dabar, sako, jau to nebedarytų.

„Į tą laikotarpį žiūriu su humoru. Kita vertus, televizija man padėjo susivokti, ko aš iš tiesų noriu.

Dabar per metus sulaukiu kvietimų dalyvauti bent trijuose muzikiniuose projektuose, bet atsisakau. Man svarbiausia – tai, ką darome kartu su Einiumi“, - sakė A.Žabas.

Kurdami albumą, vaikinai juokavo, kad verta jį pavadinti „Dieve, ką daryti“ arba „Vau, mums pavyko“.

Jie žino, kad albumas buvo laukiamas gerbėjų.

„Pažiūriu į žmones, kurie seka mūsų grupę „feisbuke“. Ir turiu pasakyti, kad daugelis jų – labai gražūs ir įdomūs, dirbantys meno srityje“, - sakė Beissoul.

Albumo dainas bendraminčiai šlifavo trejus metus. Kūrė, taisė, įrašinėjo iš naujo. Daugeliui grupių pakanka pusmečio, bet šie du sėbrai siekė tobulybės.

„Ilgai ieškojome savo muzikos. Dešimt kūrinių – dešimt etapų“, - sakė Einius.

„Klausytojai spręs, bet man atrodo, kad pavyko gerai. Visos dainos man labai patinka. Išskirčiau titulinę „Laikas paikas“ ir „Bright U“, kuri suteikė mums stiprų postūmį.

Bandžiau dirbti ir su kitais prodiuseriais, bet su Einiumi man sekasi geriausiai. Mes – kaip dvyniai“, – sakė Beissoul.

Būtent Einius padėjo jam nugalėti savo nuostatą – dainuoti tik angliškai.

„Man atrodė, kad angliškai kurti tekstus paprasčiau. Einius spaudė, kad mums reikia lietuviškų dainų. Pabandžiau ir vis labiau prie tos minties priprantu.

Albume yra trys dainos lietuviškai. Keista suprasti, kad užsieniečiams kur kas įdomiau, kai dainuoji ne anglų kalba. Pastebėjome tai Taline – gal lietuviškų dainų repertuare vis daugės.

O šiaip juokaujame ir apie tai, kad reikėtų įrašyti dainą lenkiškai“, – svarstė Beissoul.

Koncerte „Lofte“ duetas žada parodyti viską, ką moka geriausio. „Bus dainos, šou elementai ir, žinoma, pagarba žiūrovams.

Stengiamės būti kokybiški visapusiškai, vystytis, eiti į priekį. Nesame šiaip susibėgę du žmonės, turime daug kūrybinių planų. Mes nesame trumpalaikis projektas – matome šviesą tunelio gale“, - sakė Beissoul.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.