Albumo apžvalga. „Antis“ „2XANTIS“

Tikroji „Anties“ jėga - koncertuose, tai žino visi, kurie bent sykį yra juose apsilankę. Pastaruoju metu „Anties“ gyvi pasirodymai pastaiko ne itin dažnai, bet visi norintys jau gali gyva grupės energija mėgautis namie - šio prabangiai išleisto albumo, kuriame yra dvi kompaktinės garso plokštelės ir vienas DVD, dėka.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 7, 2014, 12:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:21 PM

„Viską, ką darome, reikia dokumentuoti“, - tokio požiūrio besilaikantis Algirdas Kaušpėdas pasistengė, kad visi ryškesni prieš septynerius metus sugrįžusios „Anties“ veiksmai būtų įamžinti.

Vienas tokių - pernai rugsėjį Katedros aikštėje surengtas „Sostinės dienų“ koncertas, kuriame „Antis“ sugrojo visas naujojo albumo „Baisiai džiugu!“ dainas ir nemažai senų hitų. Visa tai lydėjo specialiai pritaikytos vaizdo projekcijos ir teatrališkas A.Kaušpėdo kostiumų šou. Todėl jei reikėtų rinktis, žiūrėti šį koncertą ar klausytis, rankos tiestųsi prie DVD grotuvo pultelio.

Įžangoje dar išgirsite styginių grupės atliekamą grupės melodijų popuri „ANTISimfonija“, o tada - daugiau nei pusvalandį naujų „Anties“ dainų. Drąsus sprendimas, bet jis pasiteisina - kieto, rupaus, kone „metalinio“ skambesio kūriniai skiriasi nuo ankstesnės „Anties“ kūrybos, išmėtyti po visą albumą tarp „Alyvų“ ar „Zombių“ jie skambėtų keistai (nors „Žaislas“ ar „Bomžas“ seniesiems hitams tikrai nenusileidžia nei energija, nei potencialu išjudinti publiką).

Antra koncerto dalis - irgi ne vien hitų desertas. Yra ir viena gražiausių „Anties“ jau po „antrojo atėjimo“ sukurtų baladžių „Sparnai“, ir tik šiame koncerto įraše randamas pasaulio lietuvių jaunimui sukurtas himnas „Mes - pasaulio Lietuva“.

Kai koncerto finiše „Antis“ vieną po kitos iššauna dainas „Pokštas“, „Kažkas atsitiko“, „Lietuvos valstybė“, neberūpi nei A.Kaušpėdo intonavimo netobulumai (jis niekada ir nevaidino Virgilijaus Noreikos), nei kai kurios pro šalį sugrotos natos. Tokia didelė šios įtaigios, kartais atvirą visuomenės problemų nervą krapštančios, o kartais tiesiog pakvailioti ir iš visos širdies choru bliauti priedainius provokuojančios grupės magija.

Šiandien „Antis“ gyva ir, bent jau sprendžiant iš šio koncerto įrašo, būtų tik geriau, jei tai kuo ilgiau nesibaigtų. Aikštė Vilniaus širdyje ir viena geriausių Lietuvos grupių - šiame leidinyje įamžintas derinys, tikrai vertas vietos kiekvieno Lietuvos melomano lentynoje.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Ištrauka iš koncerto - daina „Žaislas“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.