Į Lietuvą atvyksta elektroninės muzikos dievukas DJ Hell

Balandžio 11 d. Vilniaus vardas ir „Opium“ klubas bus įtraukti į tarp nuo JAV iki Japonijos išsidėsčiusių žinomų klubų sąrašą. Visa tai – „electroclash" pradininko DJ Hell vakarėlių kalendoriuje. Ketvirtasis „Jäger Blow-Out“ į Lietuvą atveš elektroninės muzikos ikona tapusią žvaigždę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:35 PM

Daugiau nei 30 metų prie pulto, viena pripažinta įrašų kompanija, tūkstančiai naktų praleistų grojant nuo Tokijo iki Niujorko, vakarėliai privačiuose lėktuvuose, mados ar žurnalo „Playboy“ renginiuose, apdovanojimai, titulai, nuosavas klubas, „Love Parade“ festivaliai – sąrašą galima tęsti ir tęsti. Bet ir suskaičiavus visus šalia DJ Hell vardo lipdomus pasiekimus, pasauliniu fenomenu tapusio didžėjaus istorija skamba neįtikėtinai. Mažame Vokietijos miestelyje augęs Helmutas Geieris (toks tikras DJ Hell vardas) tapo elektroninės muzikos ikona. Jo pirmo hito „My definition of house music“ elektroninės muzikos gerbėjai klauso ir šiandien. Ir pripažįsta – DJ Hell groja geriau nei dauguma naujosios kartos didžėjų.

DJ Hell išgarsėjo ir kaip prodiuseris, muzikos talentų stebėtojas ir propaguotojas. Po savo įrašų kompanijos „International Deejay Gigolos“, įkurtos 1996 metais Miunchene, sparnu vienu ar kitu metu DJ Hell globojo Miss Kittin & The Hacker, „Fischerspooner", „Zombie Nation", „Psychonauts", „Terranova", Tigą, Vitalicą ir kitus pasaulyje žinomos atlikėjus.

Per savo karjerą atlikėjas įvairiu metu prisidėjo prie elektroninės muzikos inovacijų – pavyzdžiui, jis yra žmogus, pasauliui padovanojęs terminą „electroclash". Gimtosios Vokietijos spaudoje DJ Hell yra žinomas kaip vienas iš trijų istorinių šalies didžėjų, kiti du šiame sąraše – Svenas Väthas ir Monika Kruse. Be to, labai stilingai atrodo scenoje ir už jos ribų.

Paklaustas, kuris jo kūrinys jam pačiam niekada neatsibosta, DJ Hell ilgai negalvojęs pripažino, kad hitas „U can dance“, įrašytas su Bryanu Ferry, jam yra visų laikų geriausia jo parašyta daina.

DJ Hell balandžio 11 d. pasiruošęs groti Lietuvos publikai. Šalia DJ Hell prie pulto penktadienį išgirsime Andrių Alien & Benua bei Anną Hanną.

DJ Hell ir B.Ferry hitas „U can dance“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.