Trakų pilies sienas drebins lietuvių numylėtinis J.Zabiela

Pasiilgusiems tikro vasariško „išsitaškymo“ po atviru dangumi – puiki žinia. Liepos 11-ąją Trakų pilis pasitiks ypatingą svečią, jau šokdinusį tūkstančius lietuvių ir pasiryžusį padaryti tai dar kartą. Pilies sienų tvirtumą tą vakarą čia išbandys Lietuvos klubinėtojų itin pamėgtas britas Jamesas Zabiela.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:50 PM

Jis turi lietuviškai skambančią pavardę, nors jokių giminystės ryšių su mūsų šalimi kol kas nėra nustatęs. Nesvarbu – Jamesas Zabiela Vilniaus oro uosto koridoriais jau galėtų vaikščioti užrištomis akimis. Nei didžėjus, nei jo ištikimi gerbėjai jau neskaičiuoja, kiek sykių šis britas lankėsi Lietuvoje. Kovo pabaigoje klube „Exit Vilnius“ jis dar kartą išvedė tūkstantinę minią iš proto – jau tada buvo aišku, kad laukti dar vieno jo sugrįžimo ilgai neteks.

Šįmet sukanka dešimt metų nuo dienos, kai Jamesas pirmą kartą grojo mūsų šalyje. Ta proga pildosi ypatinga jo svajonė – jau ne vienus metus Jamesas akies krašteliu stebi Trakų pilį ir reiškia norą joje surengti savo pasirodymą.

Koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ ir klubo „Exit Vilnius“ kvietimu Jameso Zabielos noras išsipildys vidurvasarį. Jau dabar žinantys, kad šį vakarėlį Trakų pilyje praleisti būtų neprotinga, liks maloniai nustebinti – pirmieji pigiausi bilietai į renginį kainuoja tik 19 litų. Už vienam kokteiliui prilygstančią kainą bilietus jau nuo šiandien galima įsigyti visose „Ticketpro“ kasose ir interneto svetainėje www.ticketpro.lt Pigiausių bilietų skaičius – ribotas.

„Kai Jamesas groja, atrodo, kad jis groja būtent tau“, - taip kartais aiškinamas šio didžėjaus ir prodiuserio populiarumo stebuklas. 2000-aisiais išgarsėjęs Jamesas netrukus buvo pastebėtas žymojo brito Sashos agentūros – karjera greitai įsibėgėjo, pasipylė pasiūlymai rengti pasirodymus ir bendradarbiauti su svarbiausiomis šokių muzikos įrašų kompanijomis „Renaissance“ ir „Global Underground“.

Kai žurnalas „DJ Mag“ 2007-aisiais išrinko Jamesą geriausiu britų didžėjumi, jis jau buvo pasižymėjęs remiksais Sashos ir „Royksopp“ dainoms, vėliau į savo pasirinktą ritmą įvilko ir „Depeche Mode“, „Radiohead“, „Orbital“ ir daugybės kitų geriausių atlikėjų kūrinius. Paties Jameso singlai „Robophobia“, „Weird Science“, „Perseverance“ užima svarbią vietą ir daugelio žymiausių didžėjų, ir šokių muzikos klausytojų kompiuteriuose, grotuvuose ir mobiliuosiuose telefonuose.

„Išprotėjusiu šokių aikštelių genijumi“ vadinamas Jamesas laikosi savo pasirinktos formulės – visada sunku nuspėti, kokie kūriniai skambės jo pasirodyme. Aišku tik tai, kad pastarąjį dešimtmetį ramaus žvilgsnio britas visada pataiko tiesiai į dešimtuką – jo šios vasaros kalendorius vėl prikimštas pasirodymų, tarp kurių įrašytas ir kiekvienam šokių muzikos fanui žinomas festivalis „Global Gathering“ Didžiojoje Britanijoje.

Neoficiali statistika skelbia, kad Lietuva – užsienio šalis, kurioje Jamesas yra lankęsis daugiausia sykių. Šįkart jo laukia Trakų pilis, praėjusias dvi vasaras išbandyta žymių didžėjų Steve'o Angello ir Thomaso Goldo.

Vakarėlio rengėjai vienai nakčiai pilies kiemą pavers gigantišku klubu su galingu apšvietinimu, įgarsinimu ir barais. Jamesui eilinį kartą pasijusti kaip namie padės ne tik tūkstančiai fanų, bet ir lietuvių didžėjų komanda – prie pulto stos Ignas, Donatello, Anna Hanna ir „Kandy Killers“.

J.Zabielos pasirodymas Australijos festivalyje "Rainbow Serpent":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.