Valdovų rūmuose koncertuos žavioji džiazo žvaigždė C.Dulfer

Candy Dulfer jau yra ne sykį džiuginusi Lietuvos publiką. Bet tokioje vietoje, kokioje gros birželio 8-ąją, žymi olandų saksofonininkė koncertuos pirmą kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 11, 2014, 8:39 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:59 PM

LDK Valdovų rūmai, įsikūrę pačioje sostinės širdyje, tarp savo sienų jau priglaudė ne vieną proginį renginį. Tačiau C.Dulfer taps pirmąja užsienio džiazo žvaigžde, galėsiančia pasigirti, jog surengė pasirodymą šių rūmų kieme.

„Jau teko įsitikinti, kad lietuviai labai mėgsta šią atlikėją. Norėjosi, kad šis jos vizitas būtų tikrai ypatingas“, - vietos pasirinkimą aiškino Candy pakvietusios agentūros „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Muzika ir seksualumas - du pagrindiniai 44-erių C.Dulfer koziriai.

Niekas nesiginčija - garsaus džiazmeno Hanso Dulferio dukra puikiai groja saksofonu. Kitaip jos kartu muzikuoti tikrai nebūtų kvietę Prince'as, Madonna ir grupė „Pink Floyd“.

Tačiau muzikantė puikiai išnaudoja ir visus kitus savo ginklus. Žavinga olandė fotosesijoms dažnai pozuoja taip, kad vyrai negali atitraukti akių nuo iškirptės, o eidama į sceną puošiasi trumpute suknele.

Pirmąjį albumą, kuris prieš 23-ejus metus ją ir išgarsino, Candy pavadino „Saxuality“.

Tai – žodžių žaismas. „Sax“ angliškai – saksofonas, tačiau tariant šį pavadinimą, jis skamba kaip „seksualumas“.

„Kai pradėjau karjerą pramogų versle, daug kas bandė atkalbėti mane nuo tokio pavadinimo. Sakė, pritrauksiu visokių iškrypėlių dėmesį. Tačiau aš žaidžiu pagal savo taisykles. Tai, kaip save pristatau, būdinga labiau popmuzikos, o ne džiazo artistams.

Taip elgiuosi, nes man tai patinka. Esu moteris, nemanau, kad turėčiau rengtis ir atrodyti senamadiškai. Jei turiu kažkokių privalumų, kodėl neturėčiau jų rodyti? Mėgstu pozuoti fotosesijoms, nes tai – etapas, kurį galiu visiškai kontroliuoti. Juk scenoje prakaituoju, pučiu saksofoną, negaliu nė šypsotis.

Seksualumas ir džiazas yra suderinami. Manau, kad mano sprendimai pasiteisina – maniau, kad „Saxuality“ bus parduotas 500 egzempliorių tiražu, bet jį įsigijo šimtai tūkstančių žmonių. Turbūt prie to kažkiek prisidėjo ir provokuojantis pavadinimas“, – „Lietuvos rytui“ sakė C.Dulfer.

Labiausiai šią moterį išgarsino melodija „Lily Was Here“, kuri ir šiandien skamba kiekviename jos koncerte.

1989-aisiais įrašytas lyriškas kūrinys, kuriame Candy saksofonas susipina su britų dueto „Eurythmics“ gitaristo Dave'o A.Stewarto gitara, skambėjo dešimtyse filmų, reklamos klipų ir TV laidų anonsų.

Nuo to laiko Candy išleido 11 albumų, sugrojo šimtus koncertų Europoje ir ne tik, pardavė per 2,5 milijono plokštelių ir dar spėjo pasižymėti ir kitose srityse.

„Labai mėgstu linksminti ir man nesvarbu, ar 500, ar 5000 žmonių manęs klausosi. Porą valandų mano koncerte jie pamiršta problemas, tai – svarbiausia.

Tačiau mėgstu ir dirbti užkulisiuose – organizuoti koncertus, festivalius. Kiekvieną penktadienį Amsterdame vyksta mano vakarai, kuriuose patiekiamas gardus maistas ir groja geri muzikantai – tiek jauni, tiek vyresnės kartos. Mielai su jaunimu dalijuosi patirtimi, suvedu juos su reikalingais žmonėmis. Tai – irgi įdomi veikla“, – pasakojo C.Dulfer.

Pernai ji tapo viena populiariojo TV šou „X Faktorius“ olandiškosios versijos dalyvių mokytoja ir teisėja. O prieš porą metų sukūrė projektą su madingų drabužių gamintojais „Mexx“ - parduotuvėse pasirodė Candy sukurti modeliai.

„Jei negalėčiau groti, galbūt sukčiausi mados pasaulyje. Man patinka kurti drabužius, noriu ateityje paleisti savo mados liniją. Tai man suteikia įkvėpimo. Juk kartais būna dienų, kai susimąstai, kad negali visą dieną groti, reikia dar ką nors veikti“, – „Lietuvos rytui“ sakė Candy.

Tiesa, kol kas nutolti nuo muzikos jai negresia. Šiuo metu JAV koncertuojanti moteris gegužę pradės pasirodymų seriją, kurios metu gros Austrijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Japonijoje, Rusijoje ir Lietuvoje.

Vilniuje ji koncertuos su muzikantų grupe, kurioje - nemažai kitų stilių žvaigždžių. Pavyzdžiui, balsu neįtikėtinus garsus skleidžiantis „žmogus-orkestras“ Andy Ninvalle ir didžėjus bei būgnininkas DJ Kikke.

Nuo džiazo iki fanko ir net dabstepo -- tokią žanrų mišrainę ruošianti C.Dulfer sako, kad žiūrovai Valdovų rūmų kieme tikriausiai norės stotis nuo kėdžių ir šokti. Taip dažniausiai nutinka jos koncertuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.