Roko pasaulį sudrebino žinia apie AC/DC karjeros pabaigą

Ar roko veteranai AC/DC skirstosi? Apie tai antradienį rašė visi didieji Australijos žinių portalai. Roko gerbėjų ramybę sudrumstė žinia, kad žymiausia šios šalies grupė jau šią savaitę gali paskelbti apie karjeros pabaigą.

Ar AC/DC iš tiesų nusprendė skirstytis?<br>"Scanpix / Reuters" nuotr.
Ar AC/DC iš tiesų nusprendė skirstytis?<br>"Scanpix / Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 10:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:48 PM

Gandą apie tai, kad prieš 41 metus susibūrusi grupė apsisprendė padėti paskutinį tašką, paskleidė Australijos radijo stotis 3AW.

Netrukus leidinys „Sidney Morning Herald“ paskelbė – jo šaltinių žiniomis, roko titanai AC/DC savo sprendimą skirstytis gali paskelbti dar šią savaitę.

Dominuojanti versija – grupės ritmo gitaristas ir vienas jos įkūrėjų 61-erių Malcolmas Youngas dėl sveikatos problemų nebegali groti. Grupė, kurios sudėtis praeityje keitėsi, esą dabar laikosi principo – jei pasitrauks bent vienas narys, AC/DC nebeliks.

Apie tai, kad vienas AC/DC narys serga, neseniai viename interviu užsiminė ir grupės vokalistas Brianas Johnsonas, todėl žinia apie grupės atsisveikinimą neatrodo absurdiška.

Grupės vadybininkai ir įrašų leidėjai nei Australijos, nei JAV žiniasklaidai nekomentuoja žinios apie grupės karjeros pabaigą. Tačiau JAV žurnalas „Billboard“ skelbia, kad žinia apie grupės iširimą tikriausiai yra pramanas.

Pernai B.Johnsonas sakė, kad AC/DC tikisi šįmet su trenksmu paminėti grupės karjeros 40-metį – surengti 40 įspūdingų koncertų.

Be to, skelbta, kad gegužę AC/DC keliaus į Kanadą ir studijoje įrašys naujų dainų. Iki šiol naujausias AC/DC albumas „Black Ice“ pasirodė 2008-aisiais ir buvo parduotas daugiau nei 5 milijonų egzempliorių tiražu. Šį albumą lydėjusių gastrolių koncertus pamatė daugiau 650 tūkst. žiūrovų.

AC/DC – visame pasaulyje populiari grupė, kurios albumai parduoti daugiau nei 200 milijonų tiražu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.