Už E.ir J.Didžiulių koncertą gerbėjai negailėjo ir 100 litų

Mitą, kad Lietuvos publika nepasiruošusi daug mokėti už savo šalies artistų koncertus, ketvirtadienio vakarą sėkmingai triuškino šeimos duetas „The Ball & Chain”. Visi bilietai į Ericos ir Jurgio Didžiulių koncertą sostinės restorane „Neringa“ buvo parduoti dar prieš savaitę – nors brangiausi kainavo 100 litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 17, 2014, 10:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:17 PM

„Kiekvienas koncertas turi būti išskirtinis įvykis“, - šios filosofijos 2014-aisiais ketina laikytis „The Ball & Chain”.

Antrąjį albumą kuriantys Erica ir Jurgis šįmet žada surengti tik keletą pasirodymų – ir kiekvienas jų bus kitoks.

Pirmajam duetas pasirinko jau sėkmingai išbandytą salę – koncertas surengtas gilias džiazo ir gyvos muzikos tradicijas turinčiame restorane „Neringa“.

„Kitos tokios vietos tiesiog nėra. Čia įvyko mūsų su Jurgiu pirmasis pasimatymas, gerokai prieš tai, kai sugalvojome perdainuotį kūrinį „Tu ateik į pasimatymą“. Geriausi mūsų koncertai vyko čia. Mūsų vaikai mėgsta šią vietą. Čia akimirksniu junti meilę ir ryšį su tuo, kas buvo ir kas dar bus“, - sakė E.Jennings.

Brangiausios vietos prie staliukų svečiams kainavo 100 litų, už stovėti skirtus bilietus teko mokėti 70 litų, tačiau norinčių išgirsti „The Ball & Chain” netrūko.

Susirinkusiems Erica ir Jurgis paruošė dviejų dalių programą, kurią atliko su penkiais muzikantais. Stilius priderintas prie renginio vietos – Erica pasidabino elegantiška suknele, Jurgis – mėlynais marškiniais ir kaklaraiščiu, visi kiti muzikantai – kostiumais.

Jau pačioje koncerto pradžioje nuskambėjo Jurgio padėka uošviui – debiutiniame dueto albume skambanti daina „Mr. Jennings“. Dainuodamas šį kūrinį, Jurgis ėjo prie staliuko, prie kurio sėdėjo žmonos tėvai.

Netrukus pasipylė publikai gerai žinomos dainos – daugiausia sukurtos pačių Ericos ir Jurgio, taip pat - „pasiskolintos“ iš geriausių Lietuvos ir užsienio atlikėjų.

Viena jų dabar itin populiari – dainos „Baby, Baby Burning“ vaizdo klipas yra nominuotas tarptautiniuose muzikos apdovanojimuose „Independent Music Awards“.

Bet nėra prastesnės ir kitos. Tokios kaip „Without You“, „Reikia bandyt“, „When We Split Up“, „Machine Gun“ - „The Ball & Chain” groja kažką per vidurį tarp popmuzikos, bosanovos, džiazo ir lengvo roko. Kažką, kas puikiai tinka ir festivalių scenoms, ir nedidelėms erdvėms.

Džiazo „standartas“ „Let's Call The Whole Thing Off“ puikiai įsiliejo į koncerto programą – kaip ir Ericos ir Jurgio jaunesnei kartai išpopuliarintas Nelly Paltinienės ir Eugenijaus Ivanausko šlageris „Tu ateik į pasimatymą“.

Jaukią atmosferą kurti padėjo ir tai, kad J.Didžiulis nuolat nuo scenos leidosi į salę ir dainavo, vaikščiodamas tarp staliukų.

Koncerto pabaigai pasilikę dainą „Tearing Up The Dancefloor“, dainininkai buvo iškviestas bisui. Su pastarąja daina, sklando gandai, Erica ir Jurgis prieš keletą metų svarstė galimybę dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje. Gaila, kad nedalyvavo.

„Žinote, koks geriausias jausmas? Susitaikyti po to, kai susipyksti“, - vieną iš dainų pristatė J.Didžiulis.

Sprendžiant iš publikos plojimų, „The Ball & Chain” su savo klausytojais pyktis tiesiog neturi dėl ko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.