E.Lubys pristato dainą lietuvių kalba: „Grįžtu prie savo šaknų“

Dainininkas Edgaras Lubys antradienį savo gerbėjus pradžiugino staigmena – pristatė naują dainą „Tarp žemės ir dangaus“. Kūrinys – iš rudenį planuojamo išleisti naujo albumo, kuriame skambės dainos tik lietuvių kalba.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 22, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:36 PM

Karjerą pradėjęs Amberlife'o slapyvardžiu, pernai E.Lubys pristatė projektą „Feral“, kuris išleido kritikų gerai įvertintą minialbumą „Soulstarving“.

Dabar jis žengia į dar vieną naują karjeros etapą – tą, kuriame tiesiog vadinsis savo vardu ir pavarde. Anot Edgaro, „Feral“ niekur nedingo – tiesiog kol kas šis projektas bus išleistas poilsio.

„Tame projekte grojau ne aš vienas, be to, jo muzikoje – daugiau elektroninio skambesio. Savo vardu aš grosiu muziką, kuria grįžtu prie savo karjeros šaknų“, - sakė E.Lubys.

Daina „Tarp žemės ir dangaus“ skambesiu jam pačiam kiek primena pirmąjį hitą – dainą „My Way“, dėl kurios 2003-aisiais Lietuva įsiminė Amberlife'o vardą.

„Toks pats skambesys, artimas skandinaviškam poprokui. Sena meilė nerūdija, nuo savo muzikos skonio niekur nepabėgsi“, - lrytas.lt sakė 30-metis atlikėjas.

Kūrinį, anot Edgaro, įkvėpė domėjimasis astronomija ir Visatos kilmės klausimais. Kadaise, būdamas vienuolikos, jis palėpėje rado seną astronomijos vadovėlį ir nuo to laiko užsikrėtė šio mokslo paslaptimis. Neatsitiktinai dainą pristatanti fotosesija buvo surengta Molėtų observatorijoje.

Naują albumą „Tu dalis manęs“ Edgaras ketina išleisti rugsėjį. Jame skambės dešimt poproko kūrinių lietuvių kalba. Dar šią vasarą dainas jis ketina išmėginti koncertuose.

„Klausytojai dažnai manęs prašo kurti lietuviškai. Iki šiol maniau, kad angliškai tekstus rašyti man tiesiog lengviau. Bet požiūris pasikeitė, kai pradėjau kurti dainas kitiems atlikėjams“, - sakė E.Lubys.

Pernai dainininkas su žmona Živile susilaukė dukters. Ar albumo pavadinimas „Tu dalis manęs“ - užuomina į laimingą asmeninį gyvenimą.

„Būtų keista, jei mano kasdienybė neatsispindėtų visose mano dainose“, - šypsojosi atlikėjas.

Naujoji Edgaro daina „Tarp žemės ir dangaus“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.