Albumo apžvalga. Pharrellas „GIRL“

Amerikietis Pharrellas Williamsas – vienas populiariausių šių dienų muzikos prodiuserių, kurio nuopelnai šioje srityje vis pralenkia jo, kaip atlikėjo, pasiekimus. Pernai Pharrello balsas skambėjo dviejuose milžiniškuose hituose -- grupės „Daft Punk“ „Get Lucky“ ir Robino Thicke „Blurred Lines“. Puikus tramplinas į galimybę, kad ir pats Pharrellas taps pirmo ryškumo popžvaigžde – ir albumas „GIRL“ yra rimta paraiška.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 25, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:01 PM

Pati albumo idėja atrodo paaugliška. Pharrellui labai patinka merginos ir viskas, ką smagaus galima su jomis nuveikti, todėl apie tai ir yra visos dešimt dainų. Nuotaika ir skambesys atitinkama - linksmas ritmenbliuzas su „disco“ muzikos priemaišomis, be jokios rizikos nurimti ir pasijusti liūdnai (išskyrus gal liūliuojančią dainą „Lost Queen“).

Pharrellas turi puikų balsą, ir tuo šįmet dar kartą galėjo įsitikinti „Grammy“ ceremonijos žiūrovai (kai jis gyvai dainavo kūrinį „Get Lucky“). Muzikinis piešinys – irgi kupinas išmonės, nuo rytietiškų motyvų iki įdomių perkusinių instrumentų garsų.

Yra ir garsių svečių – o kaip be jų. Vieną kūrinį dainuoti padeda Alicia Keys, kitą – Justinas Timberlake'as. Yra ir daina, tapusi interneto fenomenu – „Happy“, pagal kurią įvairiuose pasaulio miestuose šokantys žmonės filmuoja klipus ir šimtais juos krauna į internetą.

Buvo net ir labai vykusi reklamos kampanija, kai Pharrellas toje pačioje „Grammy“ ceremonijoje pasirodė su kvailai atrodančia skrybėle ir akimirksniu išprovokavo didžiulę komentarų audrą.

Žodžiu, tikras saldainis, net jei muzika – ir kiek specifinė, labiau artima amerikiečių popkultūrai. Vienintelė keistenybė – kodėl šis albumas išleistas ne vasarą. Spiginant saulei su šalto gėrimo taure rankoje ši muzika būtų pats tas.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Naujausias Ph.Williamso vaizdo klipas „Marilyn Monroe":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.