„Eurovizijos“ scenoje - skalbėja, čiuožėja ir parašiutas

Pasiruošimas „Eurovizijos“ konkursui, kuris kitą savaitę vyks Kopenhagoje, jau įsibėgėjo. „B & W Hallerne“ laivų statykloje, kuri šįmet virto „Eurovizijos“ arena, jau repetavo visi dviejų konkurso pusfinalių dalyviai. Visų kozirių jie dar neatskleidė, bet įdomybių jau netrūksta.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 1, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:28 AM

Pirmosios konkurso repeticijos jau pateikė staigmenų. Intrigą kėlė klausimas, kaip bendraus Rusijos ir Ukrainos atstovės -- šių šalių santykiai, švelniai tariant, šiuo metu nėra patys geriausi.

Tačiau „Eurovizijos“ užkulisiuose susitikusios Rusijos atstovės dvynės Tolmačiovos ir ukrainietė Marija Jaremčiuk draugiškai apsikabino, tarsi parodydamos, kad „Eurovizija“ nėra politinis konkursas.

Tiesa, rusų atlikėjos atrodo kiek sutrikusios. Jos buvo pakviestos dainuoti „Eurovizijos“ klube, kur pasirodė ir kitų šalių artistai. Merginos net dvejojo, ar verta eiti į sceną. Mat Rusijos elgesys Ukrainoje kelia įtampa ir Europoje.

„Kai praėjusį mėnesį jos atvyko į „Eurovizijos“ vakarėlį Londone, buvo nušvilptos“, – sakė vienas renginio organizatorių.

Tačiau galiausiai seserys „Eurovizijos“ klube pakilo į sceną ir buvo sutiktos šiltai.

Gruzijos atstovai „The Shin“ „Eurovizijos“ scenoje jaučiasi itin keistai. Tai - džiazo grupė, koncertuojanti ir folkloro muzikos festivaliuose. Tačiau „Eurovizijoje“ įgarsinamas tik vokalas – visa kita kūrinio dalis skamba iš fonogramos.

„Nieko baisaus, mes vis tiek scenoje gyvai grosime visas natas. Kitaip tiesiog nemokame“, – sakė „The Shin“ muzikantai, kurie pasirūpino ir šou elementais: scenoje išskleis parašiutą.

Juodkalnijos atstovas Sergejus Žetkovičius, panašu, nepamiršo sėkmės formulės, kuri pirmąją vietą atnešė Rusijos dainininkui Dimai Bilanui.

Pastarojo pasirodyme dalyvavo dailiojo čiuožimo čempionas Jevgenijus Pliuščenka. Praėjus keletui metų, čiuožimas grįžta į „Euroviziją“ - Sergejaus pasirodyme dalyvaus serbų čiuožėja Jelena Stanislavljevič.

Sportinių motyvų netrūks ir vengro Andraso Kallay-Saunderso pasirodyme. Dainininkas atskleidė, jog pasirodyme bus akimirkų, kai jis tikrąja šio žodžio prasme bėgs – ir bėgs greitai.

Austrų transvestitas Conchita Wurst, bene labiausiai apkalbamas „Eurovizijos“ dalyvis, scenoje stovės ant pjedestalo, dalį pasirodymo jį gaubs dūmai. Suknelės, kurią vilkės „Eurovizijos“ pusfinalyje, dainininkas dar neparodė.

Izraelio dainininkė Mei Finegold scenoje dėvės korsetą – seksualiai pasipuošusios bus ir jos pritariančios vokalistės.

Lenkų duetas Donatanas ir Cleo pasirodymui pasitelks tautiniais drabužiais pasipuošusias šokėjas giliomis iškirptėmis – jų daina šlovina slavų merginų grožį. Viena jų scenoje skalbs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.