„Eurovizijos“ mįslė: ar prancūzų daina – žinomo hito plagiatas?

Iki „Eurovizijos“ didžiojo finalo likus kiek daugiau nei savaitei, konkurso gerbėjai ginčijasi – ar teisėtai jame dalyvaus prancūzų grupė „Twin Twin“. Linksma muzikantų trijulė finale atliks dainą „Moustache“, kuri daug kam atrodo įtartinai panaši į vieną labai populiarią dainą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2014, 8:04 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:17 AM

Kai Prancūzija atskleidė kortas ir pranešė, jog šaliai atstovaus grupė „Twin Twin“, iškart pasigirdo klausimų - „kur mes tai jau girdėjome?“.

Daina „Moustache“, ypač pirmoji jos dalis, tikrai primena dainą, nuo kurios Prancūzijoje dar visai neseniai ėjo iš proto visi – belgų superžvaigždės Stromae dainą „Papaoutai“, kuri vien portale „YouTube“ išklausyta daugiau nei 100 milijonų kartų.

Diskusija – tokia karšta, kad „Twin Twin“ teko teisintis tiesioginiame TV eteryje. Muzikantai lyg ir neneigia, kad šios dvi dainos – tikrai panašios, tačiau įrodinėja, jog tai - „tipiška šokių muzikos kūrinių konstrukcija“.

Be to, „Twin Twin“ tikina, kad savo dainą sukūrė seniau nei prieš metus – tada, kai Stromae hito dar niekas nebuvo girdėjęs.

Prancūzijos visuomeninis transliuotojas nepakeitė sprendimo - „Twin Twin“ dainuos „Eurovizijoje“. Oficialus tyrimas dėl plagiato nebuvo pradėtas – Stromae, kuris, beje, praeityje yra muzikavęs su „Twin Twin“, nepateikė pretenzijų.

Tačiau abejonė išlieka. Ar „Twin Twin“ šį tą nusirašė? Siūlome lrytas.lt skaitytojams išgirsti abi dainas ir nuomonę pareikšti komentaruose:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.