Rusų dvynės nušvilptos „Eurovizijos“ scenoje

Rusijos dainininkės dvynės Tolmačiovos antradienio vakarą šypsojosi TV kameroms – pasibaigus balsavimui paaiškėjo, kad iš pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio jos žengė į finalą. Tačiau sėdėdamos „Eurovizijos“ arenos viduryje septyniolikametės Marija ir Anastasija galėjo pasijusti ne itin maloniai – publika žinią apie jų sėkmę priėmė piktai.

Seseris Tolmačiovas Kopenhagoje publika sutiko nesvetingai.<br>EBU nuotr.
Seseris Tolmačiovas Kopenhagoje publika sutiko nesvetingai.<br>EBU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 7, 2014, 1:43 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:02 AM

Tai tema, kuria „Eurovizijos“ užkulisiuose kalbama ne vieną savaitę – Rusijos pasirodymas konkurse vertinamas dviprasmiškai dėl padėties Ukrainoje.

Kai prieš keletą savaičių dvynės Tolmačiovos dainavo „Eurovizijos“ gerbėjų vakarėlyje Londone, ten jos buvo nušvilptos.

Istorija pasikartojo Kopenhagoje. 11 tūkstančių į „B & W Hallerne” areną susirinkusių žiūrovų neslėpė, ką šiuo metu galvoja apie Rusiją. Švilpimas ir nepasitenkinimo šūksniai skambėjo ir po dvynių dainos, ir paskelbus, jog Rusija keliauja į finalą.

Suprasdamos padėtį, Rusijos atlikėjos Kopenhagoje mažai rodosi viešumoje – jas retai sutiksi „Eurovizijos“ vakarėliuose ar kituose su konkursu susijusiuose renginiuose.

Akivaizdu, kad beveik dvidešimties pusfinalyje balsavusių šalių publikos ir komisijos nuomonė buvo palanki atlikėjoms – tačiau finale jos tikriausiai ir vėl negalės pasijusti jaukiai.

Po pusfinalio surengtoje spaudos konferencijoje merginos buvo ramios ir į klausimus atsakė bendromis frazėmis. Tiesa, dalis jų joms nebuvo išversti į rusų kalbą. Pavyzdžiui, klausimas, ką jos būtų dariusios, jei nebūtų patekusios į finalą.

„Mes labai džiaugiamės ir visus mylime, ačiū. Vieta finale? Visi čia atvyko laimėti. Mes irgi norime užimti garbingą vietą“, – sakė merginos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.