„Eurovizijos“ laimėtojas C.Wurst pasiuntė aiškią žinią V.Putinui

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ konkursą laimėjęs austrų dainininkas Conchita Wurst spaudos konferencijoje sunkiai tramdė ašaras. „Ši naktis skirta visiems, kurie tiki taikos ir laisvės ateitimi“, - sakė 25-erių atlikėjas, Europą pakerėjęs ir savo pasirinktu barzdotos moters įvaizdžiu, ir balade „Rise Like A Phoenix“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 11, 2014, 4:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:12 AM

Austrija „Euroviziją“ laimėjo po 48 metų pertraukos – bet tai nėra vienintelis svarbus Conchitos pergalės skaičius.

Dainininkas, kurio tikrasis vardas – Thomas Neuwirthas, prisiminė: pusfinalyje dainavo šeštu, o finale – vienuoliktuoju numeriu.

„Aš esu gimęs lapkričio 6-ąją“, - džiūgaudamas priminė austras.

Savo pergalė jis skyrė visiems, kurie tiki taika, meile ir tolerancija.

„Mes parodėme, kad Europoje yra daugybė žmonių, kurie yra šiuolaikiški ir nebenori žiūrėti į praeitį.

Norėčiau, kad ateitų diena, kai apskritai nebūtų kreipiama dėmesio į nereikšmingus dalykus, tokius kaip lytinė orientacija.

Kodėl apsiverkiau scenoje? Nes esu toks laimingas ir dėkingas. Kai laikiau rezultatų, sakiau sau – tik šį kartą, prašau, leiskite man laimėti auksą. Nė nežinau, kam turėčiau dėkoti, bet man trūksta žodžių“, - sakė C.Wurst.

Po pergalės dainininkas sulaukė klausimo, ką mano apie Vladimirą Putiną ir Rusijos įstatymus, kurie Vakaruose laikomi varžančiais lytinių mažumų teises.

„Jei jis dabar žiūri, sakau jam aiškiai – mes nesustabdomi“, - ištarė C.Wurst, tikriausiai turėdama omenyje gėjus, lesbietes ir transseksualus.

Dainininkas patikino, kad kitais metais „Eurovizijoje“ nesivaržys – tačiau labai norėtų išmėginti jėgas konkurso vedėjo vaidmenyje.

Jis taip pat prasitarė apie konkurso užkulisiuose gimusį naują muzikinį projektą.

„Kaip jau žinote, šiame konkurse buvo trys deivės – portugalė Suzy, ispanė Ruth Lorenzo ir aš. Tikrai įsimylėjau šias dvi merginas. Galbūt kažką nuveiksime kartu“, - sakė austras.

Prieš porą metų jis liko antras „Eurovizijos“ atrankoje – tačiau patikino, kad nė akimirkai nebuvo atsisakęs „eurovizinės“ svajonės.

Kita jo svajonė - „Grammy“ apdovanojimas: „Jei būdamas septyniasdešimties jo dar neturėsiu, iš kažko atimsiu“.

„Eurovizijoje“, patikino atlikėjas, jis jautėsi kaip namie: „Šis projektas juk paremtas meile ir tolerancija. Labai tikiuosi, kad ir už „Eurovizijos“ ribų žmonės mąsto taip, kaip mąsto čia“.

Savo gyvenimą su miuziklu palyginęs atlikėjas juokdamasis atsakė į klausimą, ar priimtų kvietimą suvaidinti Džeimso Bondo merginą. „Ne.... Žinoma, taip!“.

„Ką darysite, kad padidintumėte vaivorykštės tautą?“ - klausė gėjų interneto svetainės žurnalistas.

„Tiesiog tęsiu tai, ką darau“, - atsakė Conchita.

Konferencijos metu ji ir užsiminė ir apie Rytų Europą: „Žinau, kad yra vietų, kur žmonės nesidžiaugtų mane matydami. Bet ir Rytų Europoje yra žmonių, kurie tiki tuo, kuo tikiu aš. Tikiu, kad esame stipresni, nes tikime žmonių teisėmis. Jos – aukščiau visko. Todėl mes turime laimėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.