Conchitai laikas skustis – LRT kruopščiai apgalvotas juokelis

Per „Eurovizijos“ finalą tiesioginiame eteryje pokštavęs žurnalistas Ignas Krupavičius sulaukė prieštaringų vertinimų. Prieš milijonus televizijos žiūrovų iš kostiumo vidinės kišenės išsitraukęs skutimosi peiliuką jis Austrijos dainininkei Conchitai Wurst ne tik pranešė apie lietuvių balsavimo rezultatus, tačiau pasiūlė ir nusiskusti barzdą.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

May 12, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:18 AM

Toks pokštas vienus lietuvius papiktino, o kitus prajuokino. Ironiška, kad lietuvių balsų pranešimas buvo prieš Austrijos pranešėją, kuri buvo prisiklijavusi dirbtinę barzdą. „Dar ne laikas skustis“, – išvydę ją ištarė „Eurovizijos“ vedėjai.

Vaizdo siužetas tinklalapyje „YouTube“ buvo peržiūrėtas per 114 tūkst. kartų.

Lietuvos radijas ir televizija (LRT) neturi oficialios pozicijos, tačiau vyriausiasis LRT prodiuseris Audrius Giržadas nemano, kad I.Krupavičiaus juokelis galėjo ką nors įžeisti ar įskaudinti.

Jo nuomone, eteryje nuskambėjęs humoras nebuvo įžeidus, o kaip tik – subtiliai pajuokauta nedemonstruojant neigiamo požiūrio į patį artistą arba lytines mažumas.

Jis atkreipė dėmesį, kad ne pirmą kartą Lietuvos pasirinkimą „Eurovizijos“ dainų konkurse pranešantis I.Krupavičius tiesioginiame eteryje visada pajuokauja.

Tiesa, skutimosi peiliuko ištraukimas iš užančio nebuvo asmeninis I.Krupavičiaus sumanymas.

Kiekviena šalis balsavimo rezultatų pranešimą Europai repetuoja. Tai reiškia, kad „Eurovizijos“ organizatoriai lietuvio pasirodymą matė dar prieš tiesioginį eterį ir jei būtų įžvelgę pažeidimus, būtų liepę persvarstyti balsų pristatymą.

„Ignas juokavo ir per generalines repeticijas, kurias matė Europos transliuotojų sąjunga (European Broadcasting Union (EBU). – Red.) Jie labai subtiliai žiūri, kad nebūtų jokių įžeidinėjimų. EBU mums neturėjo jokių pastabų dėl to, kaip mes pristatėme balsus“, – sakė A.Giržadas.

V.Simonko: „Derėtų atsiprašyti“

Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko portalui lrytas.lt sakė, jog jį nudžiugino aukštus balus Austrijos atstovei Conchitai skyrę lietuviai, bet nuvylė kai kurių žmonių pareiškimai.

V.Simonko papiktino Lietuvos balsus pristatęs žurnalistas I.Krupavičius. LGL vadovo nuomone, žurnalistas galėtų savo išmonę pasilaikyti sau, o ne demonstruoti visai Europai.

„Kad vedėjas sugebėjo pasiūlyti tokiai žymiai asmenybei skustuvą... Aš nežinau... Mano manymu, už tokį elgesį derėtų atsiprašyti. Iš kur tai kyla? Ar tai nėra užslėpta netolerancija, kuri pasirodė stebint milijonams žmonių? Ar tai buvo surežisuota, ar tai tik to žmogaus ribotumas? Aš manau, kad ši situacija turėtų būti išnagrinėta bent jau vidiniu LRT lygmeniu“, – apie atlikėjos, buvusio vyro, vardu Tomas Neuwirthas, pasirodymą sakė V.Simonko.

Jis pabrėžė, kad kiekvienas žmogus gali turėti savo nuomonę, tačiau nederėtų to demonstruoti prieš visą Europos auditoriją.

Taip pat jis pasiūlė kai kuriems Lietuvos pramogų pasaulio atstovams patylėti. Pavyzdžiui, Lietuvos atstovei „Eurovizijoje“ V.Matačiūnaitei ir prodiuseriui Martynui Tylai, kuris komentuodamas Austrijos pasirodymą, pasakė, jog „telieka tik užsimerkti ir klausytis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.