Žymusis britų atlikėjas P.Gabrielis jau atvyko į Vilnių

Penktadienio vakarą melomanų Vilniaus „Siemens“ arenoje laukia šventė – pasirodymą čia surengs pirmą kartą Lietuvoje viešintis įžymus britų dainininkas Peteris Gabrielis. Buvęs grupės „Genesis“ vokalistas pristatys gastrolių „Back To Front“ koncertą, kuriame atliks populiariausius savo kūrinius ir visas 1986-ųjų albumo „So“ dainas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 16, 2014, 4:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:48 PM

Kartu su P.Gabrieliu šiuo metu groja tie patys muzikantai, su kuriais jis 1987-aisiais albumą „So“ pristatė pasaulinėse gastrolėse – pavyzdžiui, vienas žymiausių pasaulio bosininkų Tony Levinas, prancūzų būgnininkas Manu Katche, su Stingu Lietuvoje viešėjęs instrumentininkas Davidas Sanciousas.

Muzikantai į Vilnių atvyko dar vakar – tiesiai iš Čekijos, kur Peteris Gabrielis koncertavo antradienį.

Pagrindinė koncerto žvaigždė nusprendė kelių dienų pauzę tarp pasirodymų panaudoti kelionei namo ir susitikimui su šeima – 64-erių dainininkas su žmona Meabh augina dvylikametį sūnų Isaacą ir penkerių sūnų Lucą.

Penktadienio popietę P.Gabrielis užsakytu lėktuvu iš Londono atskrido į Vilnių. Iš oro uosto gerai nusiteikęs muzikantas keliavo tiesiai į „Siemens“ areną – čia jo laukia repeticija, kurią gali stebėti ir saujelė ypatingus bilietus nusipirkusių gerbėjų, o vakare – koncertas, kuris iš anksto vadinamas vienu svarbiausių šių metų kultūros įvykių Vilniuje. Bilietų į jį vis dar galima įsigyti.

„Manau, visi mano kartos ir vyresni muzikos mylėtojai labai gerai žino Peterio kūrybą. Jis yra vienas iškiliausių pasaulio atlikėjų, įkvėpęs daugelį kitų žinomų dainininkų ir grupių, sukūręs ne vieną įspūdingą filmo garso takelį. Prieš 20-30 metų niekas nė nedrįso svajoti, kad galės pamatyti Peterio koncertą čia – Lietuvoje. Šio koncerto daugelis mūsų laukė visą gyvenimą“, - neabejoja dainininkas Andrius Mamontovas.

Gastrolės „Back To Front“ trumpais etapais su pertraukomis vyksta nuo 2012-ųjų – jomis P.Gabrielis pamini populiariausio savo albumo „So“ išleidimo 25 metų sukaktį. Koncertus lydi specialūs vaizdo efektai, visą apšvietimo, įgarsinimo aparatūrą ir scenografijos detales P.Gabrielio komanda į Vilnių atgabeno septyniais vilkikais.

Susidomėjimas pasirodymais – didžiulis. Pavyzdžiui, šią savaitę Lenkijos mieste Lodzėje P.Gabrielio pasirodymą stebėjo 13 tūkstančių žiūrovų. Gastrolės publikos pageidavimu ne kartą buvo pratęstos – neseniai paskelbta, kad šį rudenį P.Gabrielis surengs koncertus Vakarų Europos didmiesčiuose.

Iš Vilniaus P.Gabrielis šeštadienį keliaus koncertuoti į Rygą – tačiau tikisi prieš tai suspėti pasiklausyti bent kelių rytoj Vilniuje grosiančių Gatvės muzikos dienos dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.