Matėme savo akimis: R.Williamso svingo šou Suomijoje

Robbie Williamsas ir svingas? Netikėtas derinys tik tiems, kurie ne itin domisi britų superžvaigždės karjeros vingiais. Šiuo metu Europos arenose vykstančias dainininko gastroles, kuriose jis persikūnija į džiazo eros puošeivą, pamatė ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Helsinkis

May 25, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:08 PM

Praėjusią vasarą R.Williamsas surengė koncertus didžiuosiuose Europos stadionuose ir parkuose – tarp jų ir Talino Dainų slėnyje, kur jo klausėsi tūkstančiai lietuvių. Pagal pramogų pasaulio logiką juos turėjo sekti ilga pertrauka, tačiau nutiko kitaip.

Jau rudenį atlikėjas išleido albumą „Swings Both Ways“ – savotišką 2001-aisiais pasirodžiusio disko „Swing When You're Winning“, kuriame Robbie irgi dainavo svingą, tęsinį.

Netrukus buvo paskelbta ir apie būsimas gastroles po Europą. Baltijos šalių jų maršrute šįkart neatsirado. Balandžio pabaigoje Budapešte kelionę pradėjęs R.Williamsas liepą ją baigs Londone, o rugsėjį dar surengs aštuonis pasirodymus Australijoje.

Ir visi jie – po svingo vėliava. Didžioji dauguma Robbie hitų liko antrame plane – tik šou pabaigoje skambėjo „Angels“ (nes be šios dainos išsiversti niekaip negalima) ir kelių populiarių dainų popuri. Visa kita – dainininko duoklė taip jį žavinčiam stiliui, karaliavusiam prieš 70-80 metų.

Nerimą sukėlė sankcijos Rusijai

Kai gruodį buvo pradėta prekyba bilietais į du koncertus Helsinkio „Hartwall“ arenoje, visi jie - gerokai per 30 tūkstančių - buvo parduoti per kelias valandas.

Pigiausi kainavo beveik 300 litų, skirti stovėti arčiau scenos - gerokai brangiau. Tačiau visoje Europoje bilietai neužsigulėjo kasose. Tokia vieno geriausių šių dienų publikos linksmintojų trauka. Beveik 50 pasirodymų gastrolės, prognozuojama, metų pabaigoje bus paskelbtos vienomis pelningiausių.

Suomiams, beje, vėliau teko kiek pasinervinti. Prieš porą mėnesių pasklido kalbos, kad Robbie, kaip ir Miley Cyrus bei Justino Timberlake'o, šou Helsinkyje gali neįvykti. Mat miesto arena priklauso Vladimiro Putino sėbrams, įtrauktiems į asmenų, kuriems JAV taiko sankcijas, sąrašą - Genadijui Timčenkai, Arkadijui ir Romanui Rotenbergams.

Su jais amerikiečiams koncertų rengėjams draudžiama turėti reikalų, bet teisininkai greitai išsiaiškino, kad sutartys dėl pasirodymų sudarytos dar iki sankcijų paskelbimo.

Šaipėsi iš savo svorio

Praėjusio sekmadienio vakarą arena buvo pilnutėlė. Scena -- su didžiulėmis užuolaidomis, į ją energingai išbėgęs Robbie - su elegantišku fraku, ištikimiausi gerbėjai (kitaip tariant, tie, kurie drįso išleisti daugiausia pinigų) - specialioje zonoje prie pat scenos, apribotoje gigantiškos širdies formos podiumo.

Didžiuliuose ekranuose - išsišiepęs Robbie veidas, kuris išduoda - visa tai jam tikrai labai patinka. Įvaizdis - elegantiško stileivos, tačiau kai kurie dalykai nesikeičia -- jau per pirmas keliolika minučių pasipila juokeliai, linksmai pagardinti keiksmažodžiais.

„Vaje, žmonės su š...dinais bilietais! Paplokite jiems visi. Ačiū, kad atėjote, bet didžiąją koncerto dalį matysite mano užpakalį. Kuris, žinoma, yra geriausia mano dalis“, - blogiausiose vietose beveik už scenos susėdusius suomius sveikino Robbie.

Dviejų dalių koncertas - teatrališkas, apgalvotas ir efektingas. Pirmojoje dalyje scena primena prabangaus viešbučio šokių salę. Scenoje sukasi keturios lyg iš seno filmo apie džiazą nužengusios šokėjų poros, bet greitai prasideda humoras, kurį taip gerai žino R.Williamso gerbėjai.

Daina „Nobody Likes A Fat Pop Star“ („Niekam nepatinka stora popžvaigždė“) iš naujausio Robbie albumo - kupina ironijos. Pernai britų žiniasklaida šaipėsi, kad Robbie gerokai priaugo svorio. Robbie į pašaipas atsakė - šią dainą atliko, virš scenos pakabintas didžiuliame kostiume, su kuriuo atrodo keturgubai storesnis.

„Šis kostiumas - baisiai nepatogus. Kiekvieną vakarą dėl jo mano „kiaušai“ sulenda į vidų. Jie ten yra ir dabar. Bet vis tiek kiekvieną suknistą vakarą tai darysiu, nes šis suknistas kostiumas kainavo labai brangiai“, - keliolikai tūkstančių suomių paslaugiai paaiškino Robbie.

Netikros vestuvės ir daina dukrai

Kone kiekviena daina šiame šou turi apgalvotą numerį. Beždžionių karaliaus daina „I Wan'na Be Like You“ iš Walto Disney studijos filmuko „Džiunglių knyga“? Ir pats Robbie, ir šokėjai pasipuošė kepurėmis su beždžionių ausimis ir gauruotomis pirštinėmis. Popmuzikos klasika jau tapęs kūrinys „Mr.Bojangles“? Scenoje sukosi stepo šokėjas. Franko Sinatros dvasią primenantis „New York, New York“? Ekranuose sužibo Laisvės statula.

Viena linksmiausių šou akimirkų - R.Williamso flirtas su iš salės pasikviesta gerbėja. Nieko nauja? Šįkart viskas truputį kitaip.

„Anksčiau buvau blogas berniukas, bet šįkart noriu viską padaryti teisingai“, - paaiškino Robbie. Jo bendražygis, daugelio hitų kompozitorius Guy Chambersas trumpam tapo kunigu, užgrojo vestuvių maršas, Robbie priklaupė ir buvo paskelbtas apstulbusios suomės „pramogų verslo vyru“. Ekranuose įsižiebė britų bulvarinių laikraščių pirmieji puslapiai, skelbiantys, kad tikroji Robbie žmona Ayda Field reikalauja skyrybų.

Šeimos reikalus Robbie tą vakarą prisiminė dar ne kartą. Tiesa, jau be humoro. Dainą „Go Gentle“ jis skyrė savo dukrai - 2012-ųjų rugsėjį gimusiai Theodorai Rose. Prieš tris savaites Robbie paskelbė, kad su žmona laukiasi antrojo vaiko.

„Dukra ir žmona keliauja su manimi, bet dabar yra Londone - reikėjo sugrįžti dėl gydytojo apžiūros. Šiandien su jomis kalbėjausi internetu. Dukra pažiūrėjo į kamerą ir pirmą kartą pasakė -- tu mano tėtukas“, - vienintelį sykį per šou ašarą nubraukė R.Williamsas. Suomiai šį vaizdelį palydėjo ovacijomis.

Jos kilo ir tada, kai scenoje pasirodė ypatingas svečias - Duke'o Ellingtono melodiją „Do Nothing Till You Hear From Me“ Robbie sudainavo su savo tėčiu Peteriu.

Dainas praskiedė pokštais

Buvo akimirkų, kai norėjosi raitytis iš juoko. Ištvirkimu pagarsėjusio JAV dainininko R.Kelly hitą „Ignition“ Robbie ir jo muzikantai sudainavo be muzikos instrumentų pritarimo - lyg senamadiška „barbershop" vokalinė grupė rimtais veidais traukė priedainį „paimsiu savo raktą ir įkišiu į tavo užvedimo spynelę“.

Kituose epizoduose liejosi pašaipos iš Justino Bieberio, Britney Spears, o galiausiai - ir iš paties savęs. „Ko taip nustebote? Nemanėte, kad aš toks baisus ir storas?“ - antsvorio temą, kuri jau pradeda kvepėti nepilnavertiškumo kompleksu, vėl prisiminė Robbie.

Antroje šou dalyje scena virto kruizinio laivo deniu, pats R.Williamsas – kapitonu, tai pasikviečiančiu vaikų chorą, tai dalijančiu autografus iš jaudulio klykiančioms gerbėjoms.

„Nepyk, negaliu priimti tavo telefono numerio. Tai man kainuotų pusę visko, ką esu uždirbęs“, -- žavios blondinės atsiprašė Robbie.

Koncerte skambėję kūriniai - daugiausia praėjusio šimtmečio svingo „aukso fondas“, bet smagiai įsiterpė ir kelios paties Robbie parašytos dainos. „Supreme“ puikiai skambėjo svingo stiliumi, o linksmoji „Swings Both Ways“ sukeltų priepuolį Petrui Gražuliui. „Pripažinkim, visi esame truputį gėjai“, - dainavo Robbie, už nugaros susikeitus šokėjų poroms: vyrai valsą šoko su vyrais, moterys - su moterimis.

„Nemanykite, kad sakau tai tik iš mandagumo, nors kartais taip iš tiesų darau. Bet jūs tikrai suknistai gera publika“, - koncertui artėjant prie pabaigos, prisipažino Robbie.

Ar sulauksime ir Lietuvoje?

Kai viena pritariančiųjų vokalisčių uždainavo Jay-Z ir Alicios Keys hitą „Empire State Of Mind“, negalėjai atsikratyti minties - šis koncertas sugalvotas tam, kad Robbie pagaliau pabandytų prasimušti į JAV rinką, kurioje jį iki šiol mažai kas žino.

Ar taip ir bus - parodys laikas. Kol kas skelbiama tik apie iki rugsėjo pabaigos suplanuotus koncertus. Tačiau atsiliepimai apie koncertą - tokie geri, jog niekas nenustebtų, jei R.Williamsas nuspręstu su savo mylimais „svingeriais“ pasilinksminti ilgiau.

Lietuvoje jam netrūksta gerbėjų, tačiau apie šį koncertą klausinėti šalies renginių organizatoriai puse lūpų kalbėjo, jog šis arenoms skirtas pasirodymas - tiesiog per brangus Baltijos šalims. Be to, pernai Taline koncertavęs dainininkas tikriausiai ir pats nesiveržia taip greitai sugrįžti į šį regioną.

„Jūs nuostabūs. Jūs patys geriausi. Myliu jus, nes jus mylit mane“, - R.Williamsas šou Suomijoje baigė nauja daina. Paskutinis saldžios ironijos ir kičo dūris, baigęs lygiai dvi valandas linksmybių. Kai Robbie pradėjo karjerą, niekas nebūtų patikėjęs, kad vieną dieną jis virs svingo džentelmenu. Bet šiandien jam šis vaidmuo net labai tinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?