Albumo apžvalga. Beissoul ir Einius „Laikas paikas“

Kai prieš keletą metų „Eurovizijos“ atrankoje keistai apsirengęs dainininkas Beissoul dar keistesniu balsu sudainavo dainą „Why“, kiti atlikėjai pradėjo spėlioti – jis arba maivosi, arba jam atlikta mums nežinoma operacija. Spėliojimai apie balso stygų anatomiją dabar turėtų užleisti vietą susižavėjimui muzika – nes šis Beissoul ir jo bendražygio Einiaus darbas yra vienas geriausių Lietuvos popmuzikos įrašų, girdėtų per pastaruosius dvylika mėnesių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-05-28 18:43, atnaujinta 2018-02-13 10:26

Formulė lyg ir paprasta - specifinis, dažnai efektais pakraipytas Beissoul (tėvai, žinoma, jį pavadino truputį kitaip – Artūras Žabas) balsas ir Einiaus elektroninės muzikos piešiniai. Melodijos – dažiausiai svajingos ir lengvos, tekstai – gražiai žaidžiantys žodžiais. Bent jau trijų čia skambančių dainų lietuvių kalba (baladė „Kaip ir tu sakei“, beje, yra tikras hitas). Su angliškais tekstais, kaip mūsų šalyje dažnai ir būna, šiuos du kūrėjus persekioja „mokyklinės poezijos“ sindromas, bet tiek jau to – nepykime ant jų už tai.

Beissoul ir Einiaus paslaptis – sugebėti kurti muziką taip, kad ji patiktų ir elektroninę muziką mėgstantiems snobams, ir popmuzikos auditorijai. Pastarajai duetas turėtų šiek tiek priminti grupę „Lemon Joy“ – tik daug modernesnį, 2014-iesiems idealiai pritaikytą jos variantą. Kitas fokusas – melancholiją derinti su pakiliais ritmais: pakanka išgirsti kūrinio „Summerrain“ priedainį, kad akimirksniu įsivaizduotum tūkstančius iškeltų rankų muzikos festivaliuose. Ir ne tik Lietuvoje.

Didžioji dalis albumo vis dėlto atrodo skirtos klausymui vėlyvą naktį – Beissoul balso akrobatika ir svaigūs garsai dainose „Night & Time“ ar „Laikas paikas“ tiesiog hipnotizuoja. Įtraukiantis liūnas.

Vienintelis kluptelėjimas - kiek beprasmis murmėjimas po nosimi dainoje „S.A.D“, bet daugiau nėra prie ko prikibti. Net ir trukmė tobula – 37 minutės yra tiek laiko, per kiek ši muzika negali atsibosti.

Beissoul ir Einius pirmąjį šio albumo pristatymo koncertą surengė festivalyje „Tallinn Music Week“, vėliau koncertuos Lietuvoje, o šį mėnesį išvyko stebinti gruzinų. Reikia tikėtis, kad tai - tik pradžia: vieną kol kas geriausių 2014-ųjų albumų išleidęs duetas tikrai nusipelno, kad jį išgirstų kuo daugiau ausų.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Beissoul ir Einiaus klipas „Summerrain“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.