Kaip drąsioms lietuvėms pavyko sužavėti „Aerosmith“ žvaigždę?

Kaip išgarsėti per vieną dieną? Muzikalių merginų duetas „Vera Primavera“ jau žino. Įrašai, kuriuose lietuvės muzikuoja su grupės „Aerosmith“ vokalistu Stevenu Tyleriu, praėjusią savaitę apskriejo ne tik Lietuvos, bet ir ne vienos užsienio šalies žiniasklaidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-05-30 07:23, atnaujinta 2018-02-13 09:21

Amerikiečių rokerį sunku nustebinti, tačiau dvi lietuvės išprovokavo jį pasielgti neįprastai.

„Tik Vilniaus gatvėse!“ – riktelėjo 66-erių roko dievukas, Vilniaus cente apkabindamas per pečius akordeonistę ir smuikininkę. Netrukus uždainavo savo hitą „Crazy“, o kitą vakarą pakvietė merginas prisidėti prie „Aerosmith“ scenoje – stebint daugiau nei devyniems tūkstančiams gerbėjų.

Taip Lietuvos publikai prisistatė Aurelija Matulevičiūtė-Tamulienė (23 m.) ir Simona Buinevičiūtė (27 m.), apie kurių suburtą grupę „Vera Primavera“ iki tol žinojo tik nedidelis būrelis žmonių, rašo žurnalas "Stilius".

Istorija – kaip iš pramogų verslo vadovėlio. Prieš keletą mėnesių kartu repetuoti pradėjusios merginos bendradarbiauja su įvairių šou projektų prodiuseriu Alku Paltaroku. Jam kilo idėja pamėginti sulaukti „Aerosmith“ muzikantų dėmesio.

Merginos surepetavo grupės dainą, o prodiuseris per „Aerosmith“ koncerto rengėjus pasiuntė žinią grupei – Lietuvoje yra muzikantės, kurios norėtų padaryti grupei staigmeną.

S.Tyleris susidomėjo, o kas buvo toliau, daugelis jūsų jau matė. Žengęs iš viešbučio pasivaikščioti po miestą, dainininkas nuėjo tiesiai prie dueto merginų – tiesa, joms rokerio teko palūkėti porą valandų.

„Niekas tiksliai nežinojo, kada jis išeis. Debesys pradėjo kauptis, manėme, kad jau nieko nebus. Bet pavyko puikiai. Net minutė jo dėmesio būtų nuostabu. Tai, kad jis prisijungė ir padainavo, buvo fantastika“, – akimirkas, kurių pavydėtų ne vienas muzikantas, prisimena akordeonu nuo mažens grojanti Aurelija.

Pasaulinio garso muzikantas lietuvėms paliko tikro džentelmeno įspūdį – užkulisiuose rūpinosi, ar joms nieko netrūksta. Daug dėmesio skyrė ir scenoje – dainą „Crazy“ prieš koncertą visa grupė su „Vera Primavera“ repetavo net pusvalandį.

„Jo dėmesys buvo mandagus. Stevenas tikrai nepriekabiavo, jei tai turite omenyje“, – paklausta apie rokerį, kuris turi mergišiaus reputaciją, nusijuokė Aurelija.

Po koncerto merginos tiesiog nuėjo miegoti – ne vienus metus Didžiojoje Britanijoje studijuojančios ir grojančios Simonos laukė ankstyvas skrydis į Londoną.

„Iš arti pamatyti šio koncerto užkulisius – nuostabi patirtis. Anksčiau nė nesvajojau, kad su šia grupe kartu stovėsiu scenoje.

Įdomiausia, kad scenoje visai nesijaudinau. Tiesiog buvo labai gera. Tą vakarą supratau, koks džiaugsmas groti didelei auditorijai.

Liūdniausia, kad jau atsirado ir pavydo. Paskaičiau kai kuriuos komentarus internete – žmonės tiesiog nesuvokia, ką kalbą. Nesijaudinu dėl to, liūdniau, kad kai kurie draugai iškart tapo nedraugais“, – pasakojo Aurelija.

Jei viskas klostysis taip, kaip suplanuota, panašių jausmų merginos patirs dar ne kartą. Abi merginos – patyrusios muzikantės, įvairių konkursų prizininkės, tačiau dabar jos nusiteikusios išsiveržti už klasikinės muzikos gerbėjų rato.

„Jau seniai mąsčiau apie tokį projektą. Tiesiog noriu groti, o ne dirbti pedagoge“, – neslėpė Aurelija.

„Vera Primavera“ idėja, tikina prodiuseris, buvo gerai apgalvota, o merginos į grupę atrinktos iš daugybės kandidačių.

„Pagrindinės – Aurelija ir Simona, bet koncertuose gali būti ir daugiau muzikančių. Repertuaras – nuo klasikos iki roko.

Dar prieš nuotykį su „Aerosmith“ pristatėme grupę viename uždarame renginyje. Atsiliepimai patys geriausi, kolegos iš pramogų verslo sako, kad Lietuvoje trūko ko nors panašaus.

Vien birželį jau yra šeši kvietimai koncertuoti, o jų vis daugėja. Jau kalbamės ir dėl koncertų užsienyje. Neslepiame, kad tai – pagrindinis tikslas“, – pasakojo A.Paltarokas.

Būtent todėl grupei parinktas itališkas pavadinimas – jis skambus, lengvai ištariamas ir suprantamas daugelyje pasaulio šalių.

„Itališkai tai reiškia „tikras pavasaris“. Grosime visiems, kurie nori pavasarį įsileisti į savo širdį“, – pažadėjo vienai didelei roko žvaigždei tokius jausmus jau sukėlusi Aurelija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.