„Galapaguose“ - gausus lietuviško repo desantas

Rugpjūčio 1-2 dienos visų melomanų kalendoriuose turi būti pažymėtos ryškiai raudona spalva. Mat Zaraso sala dviems paroms pavirs „Galapagų“ valstybe, kurioje nekokybiška muzika netoleruojama. Ypatingai nudžiugti turėtų ir lietuviško repo gerbėjai – festivalyje šiais metais pasirodys M.A.M.A. statulėlės savininkas Žygimantas Kudirka, geriau žinomas MC Mesijaus pseudonimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:55 AM

Tikrų Mesijaus gerbėjų jau nebestebina, kad scenoje jis visiškai nepaiso repo tradicijų. Avangardinio repo atlikėjas savo muziką „kergia“ su kitais giminiškais žanrais – džiazu, pankroku, „beats" ir „bass" muzika – ir „slam" poezija bei performansais. Todėl jo kūryba yra ne tik išskirtinė, bet ir primena savotiškas repo lekcijas.

Praėjusiais metais pristatęs savo kompaktinę plokštelę „Paskutinis repo albumas“ Mesijus su trenksmu grįžo į muzikai neabejingų širdis. Jis ne tik aplankė gausybę muzikos festivalių, bet ir pelnė M.A.M.A. muzikos apdovanojimų statulėlę už geriausią vaizdo klipą. Šį apdovanojimą jam atnešė repo hitu tapęs kūrinys „Nelieskit mėlynojo gaublio“. Pastarasis įvertintas ne tik Lietuvoje, bet ir kino festivaliuose už jos ribų.

Prie repo desanto „Galapaguose“ prisidės ir kitas žinomas reperis, grupės „G&G Sindikatas“ narys Andrius Glušakovas-Pushaz. Tris solinius albumus - „PUSHaz“, „Reformatas“ ir „Knyga be pavadinimo“ – išleidęs reperis savo pasirodymuose atitrūksta nuo grupės, o jo kuriami tekstai primena filosofijos traktatus aktualiomis temomis.

Tiesa, Pushaz gali pasigirti ir gausiu vaizdo klipų bagažu. Jis sukūrė net penkis solinius klipus savo dainoms: „Su tamsa“, „Reformatorius“, „Ji mano“, „Jazz’as gydo“, „Netikri pranašai“. Paskutinysis sukurtas kartu su reperiu YGA. Tokia sudėtimi jie ir pasirodys festivalyje „Galapagai“.

Festivaliautojų ausis džiugins ir „Senosios [repo] mokyklos“ absolventai, reperiai „Tie Geresni“. Tai penki asmenys – 3 reperiai, didžėjus ir „beatmaker'is" – drebinantys sceną hiphopo ritmais. Per savo trumpą karjerą jie jau suspėjo koncertuoti daugybėje vakarėlių bei beveik visuose didžiausiuose šalies festivaliuose.

Šis penketukas yra puikia žinomas alternatyvios muzikos scenoje ir yra pelnęs net du T.Ė.T.Ė. apdovanojimus. 2013-aisias jie tapo metų grupe Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose bei tais pačiais metais buvo nominuoti M.A.M.A. muzikos apdovanojimuose metų hiphopo grupės kategorijoje.

Paskutinis, tačiau tikrai ne prasčiausias repo tandemas, pasirodysiantis įvairiaspalvėje „Galapagų“ scenoje, yra Lilas ir Innomine. Veiklūs muzikantai per 3 bendros kūrybos metus spėjo išleisti 2 albumus, Lietuvoje surengti per 100 koncertų bei buvo nominuoti tiek M.A.M.A, tiek T.Ė.T.Ė apdovanojimuose.

„Galapagų“ scenoje šis tandemas nustebins savo gerbėjus ir pasirodys su gyva grupe.

Repui neabejingų ausis festivalyje užlies ir kultinės švedų hiphopo grupės „Supersci“ muzikos garsai. Rugpjūčio 1-2 dienomis festivalyje „Galapagai“ taip pat pasirodys pasaulinę šlovę pelnę rokenrolistai „The Baseballs“ (Vokietija), Margaret LIVE (Estija), „Curlykills“ (Estija), „Superskankers“ ir Okym Riim (Estija), „Digital Digital“ (Estija), „Bez Bileta“ (Baltarusija), „Krambambulya“ (Baltarusija), Leonas Somovas ir Jazzu, Jurga, Markas Palubenka, „Keymono“, „Liūdni slibinai“, „Lemon Joy“, „Skamp“ ir kiti.

MC Mesijaus klipas „Nelieskit mėlynojo gaublio“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.