L.Adomaitis įkvėpimą naujam albumui medžiojo Azijos šalyse

Lino Adomaičio laukia keli kupini darbų mėnesiai. Keletą mėnesių Azijoje praleidęs dainininkas šiuo metu kuria naują albumą, o rudenį surengs gastroles su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 5, 2014, 6:50 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:24 AM

Tie, kurie pažįsta Liną, puikiai žino, kaip smarkiai jam patinka kelionės. Ne tik Europą, bet ir Centrinę Ameriką ir kitas įdomias vietas išmaišęs 38-erių atlikėjas yra prisipažinęs, kad užsienyje praleistas laikas - tai, kam pinigų jis niekada negaili.

Du mėnesius Vietname ir dar pusantro Tailande praleidęs muzikantas ten ne tik lepinosi saulėje ir valgė egzotišką maistą. Kartu su žmona keliavęs muzikantas Azijoje subrandino naujo albumo „Laiko mašina“ muziką.

Rudenį jo sumanymas bus pristatytas įspūdinguose koncertuose. Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Marijampolėje spalį Linas koncertuos su simfoniniu orkestru.

„Jau dabar kūnu bėgioja šiurpuliai, kai įsivaizduoju, kaip mano kūriniai skambės, grojami 40-ies žmonių“, - prisipažino L.Adomaitis.

Su jo kelionės įspūdžiais susipažinti netrukus galės visi - šią savaitę Lino viešnagės Azijoje dienoraštis bus pradėtas publikuoti naujienų portale lrytas.lt.

Dienraščiui „Lietuvos rytas“ dainininkas papasakojo ir apie kol kas didžiausią savo karjeros iššūkį - būsimus koncertus, kuriems ruošiasi jau keletą mėnesių.

- Pramogauti šiltuose kraštuose ir kurti - tai suderinama? - paklausėme Lino.

- Keliavau su kompiuteriu, nedidele įrašų studija. Turėdamas laisvą minutę, užsidėdavau ausines ir kurdavau.

Labai smagi patirtis. Toli nuo savo įprastos aplinkos, diskusijų apie politiką, visai kitaip girdžiu muziką, pasijuntu laisvai, nebesuku galvos, kaip ta kūryba kitiems atrodys. Bet tai visai nereiškia, kad muzikoje mus azijietiškų motyvų (juokiasi). Išlieku ištikimas keliems stiliams, kuriems esu ištikimas nuo paauglystės: hiphopas, soulas, ritmenbliuzas. Dauguma dainų -- lietuvių kalba, bet bus ir angliškų.

Dabar tos dainos studijoje įrašomos. Tikiuosi baigti iki rugpjūčio vidurio, kad koncertuose rudenį jau būtų galima įsigyti.

Žmona jau pripratusi, kad kelionėse dirbu. Net save graužiu, kad per mažai prie tos muzikos sėdėjau. Turėjome aibes smagaus laisvalaikio - pavyzdžiui, išmokau su jėgos aitvaru šėlti.

- Kodėl būtent „Laiko mašina“?

- Seniai turiu tą mintį. Laikas - labai svarbus muzikai. O laiko mašina - viliojantis fantastikos žanro mechanizmas.

Pavadinimas atspindi albumo idėją. Tai bus dvi kompaktinės plokštelės, kuriose tie patys kūriniai skambės visiškai skirtingai. Vienoje plokštelėje - dainos, įrašytos su gyvai skambančiais instrumentais, kitoje - su elektroniniais instrumentais, šiuolaikinės klubinės muzikos dvasia. Tad ir bus tarsi kelionė laiku.

Koncertai irgi bus savotiška laiko mašina. Skambės daugiau nei 20 dainų iš įvairių mano karjeros laikotarpių. Tikrai bus gerai žinomos dainos „Ji mano“, „Lauko vidury“, „Mamai“, „Laiptai į debesis“, „Tavo spalvos“, „Aš tavo kūnas, tu mano siela“ -- pastarosios dvi su orkestru turėtų skambėti fantastiškai.

Bus ir „Ar tu ją matei?“, kurią įrašėme dar grupės „L+“ laikais. Ne vienus metus jos nedainavau, bet dabar šiai dainai - jau dvidešimt metų, ji tapo lietuviškos estrados perliuku.

Vieną kūrinį būtinai pagrosiu smuiku - tai mano draugas visose kelionėse. Grosiu ir sintezatoriais, elektroniniais instrumentais.

- Keliausite vienas ar su draugais?

- Koncertuose dainuos ir svečiai, vienas jų - Merūnas Vitulskis, kitus atskleisiu kiek vėliau. Albume irgi bus daug duetų su kitais atlikėjais. Pavyzdžiui, reperiu Pushu - prieš keletą metų įrašėme kartu dainą, ji daug kam labai patiko, tad metas antrai serijai.

- Kaip atsirado koncerto su simfoniniu orkestru idėja?

- Tai - mano svajonė, kuri kirbėjo nuo mažens. Nuo šešerių metų iki tol, kol baigiau Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, grodavau orkestre. Pripratau prie to, visada atsigręžiu į tą laikotarpį. Simfoninio orkestro skambesys kuria stebuklus, metafizinę jėgą, kuri dainas priverčia skambėti visiškai kitaip.

Išdėsčiau savo idėją orkestro muzikantams, jie pakėlė nykštį į viršų. Man tai - puikus įvertinimas. Šie koncertai - muzikiniu požiūriu ambicingiausia, ką esu savo karjeroje daręs. Bus tikrai galingi pasirodymai.

- Lietuvoje netrūksta pramogų ir koncertų. Rengti tokius koncertus kelių miestų salėse - drąsu.

- Tikiu, kad žmonės ateis, pamatys, kad tai daroma nuoširdžiai, su meile ir idėja. Norime sukurti kažką gražaus. Ir darome tai ne dėl pinigų - iki liepos 25-osios bilietai kainuoja nebrangiai.

Bus ne tik muzika - specialiai kuriamos dekoracijos laiko mašinos tematika. Norime sukurti ir skoningą reginį.

Dėl šių koncertų dirbama dar nuo sausio. Per kelias savaites tokio projekto nesukursi.

- Būtų paprasčiau tiesiog koncertuoti klubuose.

- Tokių koncertų irgi yra. Šią vasarą surengsiu 15 koncertų klubuose ir festivaliuose. Pasiūlymų buvo ir daugiau, bet nenoriu perdegti - svarbiausi man dabar yra rudenį įvyksiantys pasirodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.