Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rusų grupės protestas: dainininkė scenoje išsirengė nuogai

Skandalinga Rusijos grupė „Leningrad“ originaliai parodė savo požiūrį į jos gimtinėje griežtėjančią cenzūrą. Koncerto Maskvoje metu grupės narė Alisa Voks-Burmistrova išsirengė nuogai. Taip grupė parodė savo požiūrį į gegužę priimtą įstatymą, draudžiantį necenzūrinių žodžių vartojimą meno kūriniuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 10:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:55 PM

Daugiau nei prieš 25 metus susibūrusi grupė yra koncertavusi ir Lietuvoje. Jos dainų tekstuose netrūksta vulgarių motyvų ir keiksmažodžių, grupės koncertai dėl to ne sykį buvo uždrausti Maskvoje ir kituose miestuose. Todėl dabar Rusijoje priimtas įstatymas ne juokais suerzino grupės lyderį Sergejų Šnurovą.

Pagal įstatymą keiksmažodžius draudžiama vartoti televizijos ir radijo eteryje, kino filmuose, taip pat – viešo meno kūrinių atlikimo metu. Tai reiškia, kad grupės „Leningrad“ koncertus Rusijoje nuo šiol galima laikyti nelegaliais. Be to, Rusijoje bus neišduodami leidimai rodyti kino filmus, kuriuose skamba nepadorūs keiksmažodžiai.

Protestuodama grupė surengė koncertą, kurio metu A.Voks-Burmistrova iš pradžių nusimetė liemenėlę, o po to, atsistojusi už S.Šnurovo nugaros, nusimovė ir kelnaites.

Publikai šėlstant, „Leningrad“ lyderis pareiškė: „Jei galutinai uždraus keiksmažodžius, ką mums daryti? Beliks tik dulkintis scenoje“.

Dainininkas taip pat pabrėžė, kad spręsti dėl įstatymų turi tauta, o ne prezidentas: „Tegul Putinas kalba už tautą. Aš to nedarysiu“.

Šis koncerto epizodas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.