Kino žvaigždei S. Seagalui „Bliuzo naktyse“ prireiks vilkiko

Liepos 4-5 dienomis ant Lūksto ežero kranto vyksiančiame festivalyje „Bliuzo naktys“ dalyvaus daugiau žiūrovų nei pernai. Tuo įsitikinę seniausio Lietuvos festivalio rengėjai, trečiadienį surengę jo pristatymo spaudos konferenciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 11, 2014, 2:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:23 PM

Apie artėjančią didžiausią bliuzo šventę simboliškai paskelbė šuns lojimas. Prieš šešerius metus į festivalio teritoriją atklydo šuo, kurį priglaudė jo rengėjas Algirdas Barniškis-Blėka. Keturkojui buvo suteiktas simboliškas vardas – Bliuzas.

Šių metų festivalio programoje – dvi dienas vyksiantys šešiolika koncertų.

„Festivalis startavo prieš 22 metus, todėl jau turime savo auditoriją, kuriai „Bliuzo naktys“ - privalomas vasaros ritualas. Tačiau kasmet stengiamės parodyti kažką įdomaus.

Šių metų atlikėjus simboliškai galima skirstyti į tris dalis – žvaigždės, jauni muzikantai ir tie, kurie groja kiek kitokią, neįprastą muziką“, - sakė A.Barniškis-Blėka.

Renginyje puikuosis žvaigždės iš užsienio – pavyzdžiui, JAV gitaristas Niki Buzzas, muzikavęs ir su „The Rolling Stones“ bei Tina Turner, taip pat – bliuzo mama tituluojama dainininkė iš JAV Angela Brown.

„Ji – tikra bliuzo mama, ir puikaus balso, ir galingos išvaizdos. Festivalyje ji gros su mūsų kasmečiais svečiais – geriausiais bliuzo muzikantais iš Latvijos“, - pasakojo A.Barniškis-Blėka.

Ryškiausia renginio žvaigždė – amerikiečių kino aktorius ir aikido meistras Stevenas Seagalas. Dauguma lietuvių dar neseniai ir nežinojo, kad jis jau kelis dešimtmečius groja bliuzą ir turi vieną įspūdingiausių gitarų kolekcijų pasaulyje.

„Stevenas – brangiausiai apmokama žvaigždė per visą festivalio istoriją. Jis puikiai groja, turėsime labai gerą koncertą. Regis, tai pirmas sykis, kai Lietuvoje koncertuoja tokia ekrano žvaigždė. Nežinau, kaip tai reikės pralenkti. Nebent kitą sykį pasikviesti Bruce'ą Willisą ar Hugh Laurie iš „Daktaro Hauso“ - jie irgi gerai groja bliuzą.

Pernai festivalyje apsilankė apie 4 tūkstančius žiūrovų. Šįmet jau aišku, kad jų bus daugiau – prie to smarkiai prisidėjo tai, kad pakvietėme S.Seagalą. Akivaizdu – žmonėms smalsu pamatyti šį aktorių ir muzikantą. Klausimų, kaip įsigyti bilietus, sulaukiame net iš Suomijos“, - pasakojo festivalio rengėjas.

Beje, iš daugelio filmų lietuviams žinoma žvaigždė ketina festivalyje ne tik groti, bet ir surengti susitikimą su publika, dalyti autografus.

„Žinoma, dėl Steveno teks pasistengti. Jo pageidavimai – didesni nei daugelio kitų atlikėjų. Pavyzdžiui, vien kelionei į festivalį paprašyta trijų autobusų ir vilkiko, kuris turės artistą pasitikti oro uoste. Nežinau, ko tiek daug jie gabenasi, bet vien Stevenas vežasi dešimt gitarų“, - atskleidė A.Barniškis-Blėka.

Festivalyje gros ir daugybė žinomų Lietuvos atlikėjų. Be Arinos, pripažįsta „Bliuzo naktų“ rengėjai, šis festivalis turbūt apskritai negalėtų įvykti.

„Aš ten ir dirbu, ir ilsiuosi. Man „Bliuzo naktys“ - tradicija, šeimų festivalis, į kurį vykstama su vaikais ir artimaisiais. Bet šiais metais turiu papildomą priežastį – labai noriu pasiklausyti Giedrės Kilčiauskienės“, - sakė Lietuvos bliuzo karalienė.

„Aš pirmą kartą koncertuosiu „Bliuzo naktyse“, nors visą laiką savo muzikantams sakydavau - pamatysite, aš vieną dieną ten dainuosiu. Kai Arina išgirs mano pasirodymą, išgirs ir dalelę savęs. Kai buvau šešiolikos metų, kantriai mėgdžiojau Arinos tembrą ir kankinau savo mamą“, - juokėsi Giedrė.

Grupės „The Road Band“ lyderis Aleksandras Belkinas prisipažino festivalyje patyręs nuotykių, apie kuriuos „nelabai galima pasakoti“, o „Blues Makers“ įkūrėjas Virgilijus Jutas pažadėjo programą su viename klube išgirsta įdomia jauna dainininke Milda Martinkėnaite.

Šeštą sykį į „Bliuzo naktis“ keliausiančią grupę „Garbanotas bosistas“ į festivalį vilioja ir tėvų sentimentai: „Kai kurie mūsų nė nebuvo gimę, kai festivalis prasidėjo“.

„Bliuzo naktų“ lankytojai tradiciškai lauks daugybė pramogų – tarp jų ir žuvienė „bliuziasriubė“, kurios vienais metais buvo išvirta net 1,2 tonos.

Kartu sudainavę prieš dešimt metų sukurtą festivalio himną, atlikėjai paragino nesnausti ir pasirūpinti bilietais.

„Dabar jie tekainuoja 60 litų, bet netrukus brangs. Už tokią kainą užsienyje dažnai nepateksi ir į vieno gero bliuzo atlikėjo koncertą“, - pastebėjo A.Barniškis-Blėka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.