Žvaigždžių mokytoja V. Kalpokaitė kartais nori užsikimšti ausis

„Išgirdusi žmogų kalbant galiu pasakyti, ar jis dainuoja, ar ne“, – sako vokalo mokytoja Viktorija Kalpokaitė, estradinio dainavimo studijos „Hey“ vadovė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jun 12, 2014, 7:15 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:59 PM

Pro jos ausis neprasprūsta nė viena neišdainuota nata. Ji reikli, griežta, siekianti tobulumo, bet mylima savo dabartinių ir buvusių mokinių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nenuostabu, kad švęsti 15-ojo ansamblio „Hey“ gimtadienio buvo susirinkęs gausus būrys dainininkų.

36 metų vokalo mokytojos V.Kalpokaitės ansamblyje šiuo metu dainuoja apie 60 vaikų ir paauglių, jos pamokų nuolat prašo ir žinomi Lietuvos atlikėjai bei aktoriai.

Savo balsus tobulino dainininkai Vaidas Baumila, Karina Krysko, Liepa Mondeikaitė, Šorena, aktoriai Aistis Mickevičius, Audrius Bružas, Leonardas Pobedonoscevas-Leo, Jurgita Jurkutė.

Ir draugas, ir mokinys

„Darbas su profesionalais yra kitoks. Aš prie jų prisiliečiu, kad užpildyčiau sprageles“, – kalbėjo V.Kalpokaitė.

Su V.Baumila ji pažįstama nuo tada, kai atlikėjas prieš 9 metus dalyvavo projekte „Dangus“.

V.Kalpokaitei kartu su atlikėju teko vykti į vieną muzikos konkursą. Moteris atsimena, kad jau tada V.Baumila norėjo lankyti jos pamokas.

„Sakiau: tu ir taip puikiai dainuoji. Vis dėlto prieš porą metų išgirdau jį „Auksiniame balse“ ir priėjusi pasakiau, kokių klaidų daro dainuodamas. Tad ėmėme kartkartėmis vis susitikti“, – pasakojo V.Kalpokaitė.

Dainavimas tarsi narkotikas

Vokalo mokytoja dirba ir su suaugusiaisiais, kurie nori išmokti dainuoti savo malonumui. Yra tokių, kurie po keleto metų dainavimo pasiekia neįtikėtinų rezultatų ir galėtų drąsiai varžytis su žinomais atlikėjais.

„Man būna neapsakomai įdomu, kai į konsultaciją ateina naujas žmogus. Aš to laukiu, nes noriu išgirsti, kokią spalvą turi žmogus, kas jo viduje, ar pirmas mano įspūdis atitinka jo vokalą“, – kalbėjo V.Kalpokaitė.

Ji įsitikinusi, kad muzika yra kaip narkotikas, ir žmonės, kurie pradeda dainuoti ir jiems tai patinka, visada dainuos.

V.Kalpokaitė nuolat pati sulaukia klausimo, kodėl nelipa į didžiąją sceną.

„Aš nejaučiu ir nematau savęs joje. Pedagogika yra mano pašaukimas. Didžiausias džiaugsmas matyti, kaip mano mokiniai laimi konkursuose ir mėgaujasi dainavimu“, – sako trejų metų sūnų auginanti moteris.

Kartais nori užsikimšti ausis

V.Kalpokaitė yra puikiai pažįstama savo srityje, dažnai teisėjauja tarptautiniuose konkursuose.

„Kartais norėčiau užsikimšti ausis. Kai kurie per daug pasitiki savo balsu, tuomet labiausiai rėžia ausį. Kaip saviškius girdžiu nepataikant į natas, taip ir profesionalus.

Net Londone stebint vieną miuziklą, kuriame buvo atliekamos Whitney Houston dainos, teko nusivilti. Pagrindinė atlikėja neišdainavo visko“, – nusišypsojo vokalo mokytoja.

V.Kalpokaitė sako, kad negalima žmonių skirstyti į tokius, kurie turi klausą ir kurie jos neturi. Tai, anot vokalo mokytojos, yra neteisingas vertinimas. O posakis, kad meška užlipo ant ausies, yra ne tik klaidingas, bet dar ir žeidžiantis, blokuojantis.

„Turėjau keletą vaikų, kurie visai nepataikydavo į natas, ir tėvai prašė, kad dirbčiau su jais individualiai.

Prisiėmiau iššūkį ir per vargą „sustačiau“ vaikams natas“, – patirtimi dalinosi V.Kalpokaitė.

Ji pati mokėsi vokalo mokykloje „Complete Vocal Institute“ Danijoje. Svarbiausia mokytoja V.Kalpokaitė laiko šios mokyklos įkūrėją Cathrine Sadolin.

Pamišusi dėl „Queen“

Kai įkūrė popdainavimo studiją, Viktorijai buvo vos 21-eri. Tuo metu ji mokėsi Muzikos ir teatro akademijoje ir, kaip pati sako, jai jūra buvo iki kelių. Jau tada ji mokė vaikus groti ir dainuoti, dirbo vadove stovyklose. Pirmiausia į eksperimentinę mokyklą subūrė 8 vaikus. Tačiau po metų iš jų grįžo dainuoti tik vienas.

„Tada nusivyliau ir svarsčiau, ar reikia toliau tęsti šią veiklą. Tačiau užsispyriau ir pabandžiau iš naujo. Vėl surinkau 10 vaikų, nusprendėme dalyvauti konkurse „Popkopėčios“. Jam turėjome kaip reikiant pasiruošti – sukurti ansamblio pavadinimą, įrašyti keletą dainų“, – studijos „Hey“ pradžią prisimena V.Kalpokaitė.

Vaikystėje ji statydavo spektaklius pagal grupės „Queen“ dainas ir buvo didelė Freddie Mercury gerbėja.

„Išėjus į kiemą net būdavo gėda, kad nemoku lietuviškų dainų“, – juokėsi vokalo mokytoja. Ji svarsto, kad turbūt dėl to dabar per savo mokinių pasirodymus visuomet nori parodyti kuo didesnį šou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.