Baltijos šalių elektroninės muzikos talentai rinksis Rygoje

Šią vasarą Baltijos šalių elektroninės scenos muzikantai turės šansą dalyvauti pernai sėkmingai startavusiose kūrybinėse dirbtuvėse „Baltic Trail“, kurios šįkart vyks rugpjūčio 25-31 dienomis, Latvijoje, šiųmetinėje Europos kultūros širdyje - Rygoje.

„Baltic Trail“ trijų šalių kūrėjus suburs antrą kartą.
„Baltic Trail“ trijų šalių kūrėjus suburs antrą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 4:57 PM, atnaujinta Jul 27, 2022, 5:44 PM

Kūrybinio sambūrio esmė – 18 atrinktų projekto dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos visą savaitę turės galimybę bendradarbiauti kurdami muziką, dalintis savo patirtimis, aptarti sparčiai evoliucionuojančią Baltijos elektronikos sceną, o tuo pačiu ir pristatyti savo kūrybą skirtingų šalių auditorijai.

Kertiniai šios talentų kalvės tikslai – suvienyti originalios elektronikos projektus iš visų trijų Baltijos šalių, sukurti tvirtą platformą tarptautiniam bendradarbiavimui ir pratęsti tradiciją rengti kasmetines bendras muzikantų kūrybines dirbtuves.

Organizatoriai planuoja iš visų trijų Baltijos kraštų į projektą įtraukti po šešis dalyvius – elektroninės muzikos kūrėjus, instrumentalistus ir vokalistus. Juos atrinks komisijos nariai iš kiekvienos šalies.

Kūrybinių dirbtuvių metu kursantai bus padalinti į grupes ir kartu darbuosis laikinose „pop-up“ studijose. Galutinis rezultatas – naujai sukurti elektroninės muzikos kūriniai – bus gyvai atliekami viešuose pasirodymuose, o vėliau išleisti antroje „Baltic Trail“ kompiliacijoje, kuri taip pat bus pristatyta per turą trijose šalyse.

Anot projekto organizatorių, kiekvienas norintis taip pat galės ateiti ir dalyvauti nemokamose atvirose paskaitose bei dirbtuvėse.

Visi Baltijos šalių elektroninės muzikos prodiuseriai, instrumentalistai ir vokalistai, nesvarbu, kokiam šios muzikos žanrui atstovauja, yra kviečiami užpildyti dalyvio anketą iki liepos 15 dienos. Į projektą atrinkti kūrėjai bus paskelbti liepos 21 dieną. Anketos formą galima rasti adresu www.baltictrail.eu.

Projekte dalyvavusio Vaiper Despotin iš lietuvių „Renegades Of Bump“ kompanijos įspūdžiai: „Tai buvo viena įsimintiniausių muzikinių patirčių 2013 metais. Viską darėme vedami nuoširdaus entuziazmo bei atsidavimo muzikai, ir tai pavirto į nuostabią patirtį visiems dalyvausiems, kurie viso projekto laikotarpiu gyveno tarsi viena šeima. Tai priminė grįžimą į vaikystę, kai viską patiri pirmą kartą būdamas vasaros stovykloje. Ir ten norisi sugrįžti.“

Latvijos „beats" ir „bassmusic" judėjimo „Dirty Deal Audio“ įkūrėjas Kristapas Pukitis: „Pernykštis projektas įkvepė šiemet pratęsti ir sustiprinti šią tradiciją. „Baltic Trail“ suteikia galimybę geriau susipažinti su Baltijos regiono prodiuseriais, tiek patiems kūrėjams, tiek ir auditorijai. Šiais metais stengsimės projektą padaryti labiau pasiekiamu platesnei publikai ir entuziastams, o tuo pačiu ir pastebimu Europos elektroninės muzikos scenoje.“

Pagrindiniai muzikinių dirbtuvių organizatoriai – Latvijos įrašų kompanija „Dirty Deal Audio“, kuriai talkina Baltijos regiono muzikos portalas „The Baltic Scene“, „Team Despotin“ kūrybinė komanda ir Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjų bendruomenė „Renegades of Bump“, taip pat Latvijos radijo stotis „Pieci.lv“ ir organizacija „Music Export Latvia“.

Pirmasis „Baltic Trail“ vyko pernai rugpjūčio 12-19 dienomis. Jame dalyvavo 17 kūrėjų: estai Kazk, Sander Mölder, Tommy Cash, Ludisnavski ir Firejosé, latviai Tenda, NiklāvZ, Edgars Zilde, TVMaskava ir Ashnikko, lietuviai Münpauzn, Fingalick, Cherry On Top, Justicious, Wasted Gaze, ba. ir Vaiper Despotin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?