Vilniuje - nemokamas įžymios žydų grupės „Acollective“ koncertas

Trečiadienį, birželio 25 d., „LRT Opus“ terasoje pasirodys bene įdomiausia grupė iš Izraelio – „Acollective“. Įtakingas britų muzikos žurnalas NME juos įvardino kaip sėkmingiausią muzikinį eksportą iš saulėtojo Tel Avivo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-25 11:42, atnaujinta 2018-02-12 13:06

Ši septyniukė Vilniuje vakare surengs nemokamą koncertą, kurio metu pristatys panašią programą į tą, su kuria keliavo į britų festivalių pasididžiavimą „Glastonbury“, dalyvavo grandiozinio festivalio SXSW perklausoje.

„Jie labai staigiai iš pogrindinės grupės išsiveržė į tarptautinį lygį. Nepaisant to, visame tame dėmesio chaose jie nusprendė užsidaryti sename batų fabrike, kur įrašė nuostabų albumą“, – „indie electro" roką grojančius „Acollective“ pristato juos į Vilnių pakvietęs Viktoras Diawara.

Vaikinai, specialaus interviu Lietuvai metu paklausti apie tai, ką veikė iki to, kol tapo pilno etato muzikantais, ilgai juokėsi.

„Ko tik mes nedarėme: vieni dirbo tradiciškai barmenais, dviračių mechanikais, kiti gamino humusą, vyną, treti žaidė futbolą, dar kiti dirbo banke su paskolomis, draudimais ir taip toliau“, – apie išties įspūdingą kelią pasakoja „Acollective“ lyderis Roy Rieckas.

Dabar gimtajame Tel Avive grupė be problemų išparduoda visus bilietus į savo koncertus. Neretai tie koncertai vyksta netgi tūkstantį ar daugiau žmonių talpinančiose erdvėse.

Kaip ir ne vieno muzikanto, gyvenančio Izrealyje, taip ir šios grupės šaknys siekia Lietuvą. Net kelių „Acollective” narių seneliai yra lietuviai.

„Žinoma, kad daug žinome apie Lietuvą. Jūs visi ten aukšti ir gerai lošiate krepšinį. Nors mano seneliai iš Lietuvos – esu neaukštas ir labai prastai valdau kamuolį“, – šypsodamasis pasakoja kitas grupės narys Idanas.

Dar vaikinai išsidavė, kad yra domėjęsi Lietuvos istorija ir lietuvių kalba ištarė „knygnešiai“: „Labai žavimės visais, kurie daro herojiškus veiksmus vardan laisvės... ypač tokia senovine profesija kaip knygnešiai“.

Ketvirtadienį, birželio 26 dieną, „LRT Opus“ terasoje vyks net du renginiai. Abu nemokami: Lietuvos beatbokso čempionas GON pristatys savo ilgai lauktą albumą, o po to prasidės ketvirtadieninis „Rastadienis” su begale didžėjų iki paryčių. Žinoma, per pertraukas – futbolas dideliame ekrane.

„Acollective” daina „Simon Says":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.