Lietuvių atlikėjai šturmuos konkursus užsienyje

Net keli Lietuvos muzikos atlikėjai per artimiausias savaites mėgins laimėti konkursus užsienyje – nuo Paryžiaus iki Jūrmalos.

E.Jennings ir J.Didžiulio duetas jėgas išbandys festivalyje Švedijoje, kur jau pasižymėjo pora Lietuvos atlikėjų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Jennings ir J.Didžiulio duetas jėgas išbandys festivalyje Švedijoje, kur jau pasižymėjo pora Lietuvos atlikėjų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas ZILNYS

Jun 30, 2014, 2:25 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:06 AM

Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis nerimsta. Jų šeimos duetas „The Ball & Chain“ iki liepos vidurio varžysis tarptautiniuose apdovanojimų rinkimuose „Independent Music Awards“ – žiūrovų balsavime grupės darbas „Baby Burning“ rungiasi dėl geriausio klipo titulo.

Duetas taip pat paskelbė liepos 18 ir 19 dienomis dalyvausiantis dar vienose tarptautinėse muzikos varžybose – Švedijos mieste Karlshamne vyksiančiame Baltijos dainų konkurse.

Dvi dienas vyksiančiame koncerte rungsis dešimt atlikėjų ir grupių iš 9 šalių – Švedijos, Austrijos, Ispanijos, Slovakijos, Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Italijos ir Lenkijos.

Erica ir Jurgis konkurse atliks dvi savo kūrybos dainas – „Baby Burning“ ir „Tearing Up The Dancefloor“.

Festivalis Švedijoje rengiamas nuo 1987-ųjų – jame yra dalyvavę Lietuvos atlikėjai Edgaras Lubys, Alanas Chošnau.

Dvi Lietuvos atlikėjos – Rosita Čivilytė ir Jurga Šeduikytė – yra pelniusios konkurso pagrindinį prizą.

„The Ball & Chain“ – ne vieninteliai, ieškantys pripažinimo užsienyje. Birželio 30-ąją Vilniaus alternatyviosios muzikos grupė „Deeper Upper“ koncertuos Paryžiuje – Europos konkurse „Euromusic“, į kurio finalininkų dešimtuką interneto vartotojų buvo išrinkti iš daugiau nei 3 tūkstančių pretendentų.

Koncertas bus transliuojamas televizijos kanalu „iConcerts“ net 88 šalyse. Renginio metu žiūrovai balsuodami rinks laimėtoją, kuris gaus galimybę įrašyti savo dainas prestižinėje „Black Rock“ studijoje Graikijoje.

Liepos 22–27 dienomis Monika Linkytė rungsis Jūrmaloje – čia vyks tarptautinis konkursas „New Wave“, į kurio trylikos finalininkų sąrašą po perklausos Rygoje pavyko patekti mūsų šalies dainininkei.

Su ja konkurse rungsis atlikėjai iš Rusijos, Ukrainos, Vokietijos, Italijos ir kitų šalių. Konkursas „New Wave“ kasmet sutraukia didžiulę TV auditoriją, ypač Rusijoje ir Rytų Europoje.

Lietuviams kol kas nėra pavykę šio konkurso laimėti, nors jėgas bandė Donatas Montvydas, Rūta Ščiogolevaitė ir kiti žinomi atlikėjai.

„Esu laiminga. Tai didelis konkursas ir puiki galimybė“, – „Lietuvos rytui“ sakė M.Linkytė, šįmet mėginusi jėgas ir „Eurovizijos“ atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.