Ericas Claptonas: „Nebenoriu patirti gėdingų akimirkų“

Po daugiau nei 50 metų muzikinės veiklos britų dainininkas, gitaristas ir kompozitorius Ericas Claptonas paskelbė, kad nori poilsio. 69 metų keturių vaikų tėvas pavargo ne tiek nuo muzikos, kiek nuo nesibaigiančių koncertų visame pasaulyje.

Ericas Claptonas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Ericas Claptonas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:54 AM

„Kelionės man jau nebepakeliamos. Praradau susižavėjimą kitomis šalimis ir buvimu kelyje – lėktuvuose, oro uostuose, automobiliuose. Visos šalys dabar man atrodo tik kita Amerikos versija, o į jas nuvykti užima labai daug laiko“, – teigė jis.

E.Claptonas atviravo, kad nerimą jam kelia ir sveikata, todėl keliaudamas jis nenori patirti gėdingų akimirkų.

„Viskas, ką noriu daryti muzikos srityje, yra studija – neketinu nustoti įrašinėti naujų dainų. Tačiau neatmetu, kad vieną dieną tiesiog nebegalėsiu groti gitara fiziškai, – yra keistų negalavimų, kurie gali tai nulemti. Jei man skauda – groti negaliu“, – žurnalui „Uncut“ pasakojo dainininkas.

Keturias atžalas auginantis 17-os „Grammy“ apdovanojimų laimėtojas pernai tapo seneliu. Su dabartine žmona Melia atlikėjas susituokė 2002-aisiais. Jie susilaukė trijų dukterų – Julie Rose, Ellos Mae ir Sophie.

Muzikantas su pirmąja žmona Pattie Boyd išsiskyrė 1989-aisiais po 10 metų vedybinio gyvenimo. Vaikų pora neturėjo.

1985-aisiais jis buvo užmezgęs romaną su Ivonne Kelly, tuomet jiems gimė duktė Ruth. Ją dainininkas viešai pripažino tik 1991aisiais, o praėjusį birželį džiaugėsi būtent šios dukters padovanotu anūku.

E.Claptonas kurį laiką buvo nutolęs nuo kūrybos ir 1991-aisiais. Tuomet per 53-iojo aukšto langą Niujorke iškrito ir žuvo jo keturmetis sūnus Conoras.

Jo dainininkas susilaukė su italų aktore Lori del Santo, nors tuomet dar buvo oficialus Pattie sutuoktinis. Sūnui skirta ir viena populiariausių jo dainų „Tears in Heaven“, sukurta filmui „Lenktynės“ („Rush“).

Pernai birželį švęsdamas savo muzikinės veiklos 50-metį E.Claptonas koncertavo ir Kauno „Žalgirio“ arenoje. Tuomet jis sakė, kad po poros metų nebekeliaus į gastroles, tad paskutine galimybe pamatyti britų legendą pasinaudojo apie 9 tūkst. žiūrovų.

Su aštuonių puikių muzikantų grupe pasirodęs E.Claptonas liko ištikimas savo stiliui – į sceną išėjo mūvėdamas džinsus ir vilkėdamas paprastus raudonus polo marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.