J. Šeduikytė – pasaulio lietuviams: „Prašau jūsų pagalbos“

Visuomenės harmonizavimo parke visą šį savaitgalį karaliauja jauni lietuviai iš viso pasaulio. Dainininkė Jurga Šeduikytė, apsilankiusi antrą kartą vykstančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime, neslėpė susižavėjimo šiuo renginiu.

J.Šeduikytė prisipažino nustebinta publikos draugiškumo ir žingeidumo.<br>T.Bauro nuotr.
J.Šeduikytė prisipažino nustebinta publikos draugiškumo ir žingeidumo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 12, 2014, 7:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:44 AM

Dešimtys verslo, kultūros, politikos veikėjų kelias dienas rengia pranešimus ir diskusijas, pažinčių sesijas, o vakare viską vainikuoja populiarių atlikėjų koncertai.

Pagal šią formulę rengiamas festivalis šįmet priviliojo kelis tūkstančius žmonių. Nemažai jų – lietuviai iš užsienio šalių.

Šeštadienio vakarą koncertą renginio svečiams surengsianti J.Šeduikytė prisipažino nustebinta publikos draugiškumo ir žingeidumo.

Prieš pasirodymą ji popiet dalyvavo diskusijoje apie kultūrą – kartu su režisiere Dalia Ibelhauptaite, kultūros inkubatoriaus vadovu Dariumi Žakaičiu, Klaipėdos meru ir džiazo muzikantu Vytautu Grubliausku.

Pasiklausyti žinomų kultūros žmonių susirinko pilna salė žiūrovų – jiems net pristigo kėdžių.

Dainininkė atskleidė, kad jos požiūris į savo veiklą per pastaruosius keletą metų smarkiai pasikeitė.

„Anksčiau daugelis galvodavome apie pinigus. Labai norėjosi jų uždirbti. Bet ateina laikas ir supranti, kad tai nėra svarbiausia.

Didžiausia vertybė yra bendravimas. Man šiandien nėra svarbesnio dalyko už ryšį su publika. Todėl visi ateikite į koncertą, nes kitaip aš verksiu“, - juokėsi Jurga.

Pokalbiui pasisukus apie kultūros patiriamus sunkumus, paramos stygių ir neaiškius jos kriterijus, Jurga užsiminė jaučianti šiokį tokį liūdesį, kad nepavyksta rimčiau sudominti publikos užsienyje.

„Kai susimąstau, kas yra patriotizmas, pagalvoju, kad tai – savo kultūros geras žinojimas, jos skleidimas.

Užsienyje prasimušti sunku, mes ten nereikalingi. Pavyzdžiui, aš nemanau, kad groju popmuziką, bet alternatyvios muzikos pasaulyje ji vertinama būtent taip. Vis dėlto norisi kitose šalyse parodyti bent dalelę lietuviškos muzikos.

Todėl prašau jūsų visų – jei kas turite kontaktų, kurie padėtų tai padaryti... Prašau jūsų pagalbos“, - į iš užsienio atvykusius lietuvius kreipėsi dainininkė.

Vienam žiūrovui kiek provokuojančiai paklausius, kas yra Jurgos muzika – pramoga ar kultūra, dainininkė suvaidino pyktelėjusią ir kilstelėjo nuo kėdės.

Tačiau galiausiai diskusijos dalyviai sutarė, kad čia nėra priešpriešos – gera kultūra gali būti ir puiki pramoga.

Šeštadienio vakarą pasaulio lietuvių linksmybes vainikuos Jurgos, „Skamp“, „Golden Parazyth“ ir „Bix“ koncertai, o iki paryčių neužmigti padės reperiai „Dee & Kamy”.

Sekmadienį festivalio dalyvius namo palydės „Saulės kliošas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.