Balsingoji britė L. Mvula - žvaigždė, bijanti populiarumo

Laura Mvula nuolat vaikšto raudonaisiais kilimais, o kitą mėnesį dainuos prestižinėje Londono salėje. Tačiau į Latvijos pajūrį atvykstanti britų dainininkė muzikos pasaulyje vis tiek jaučiasi nepritapėlė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 16, 2014, 10:05 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:31 PM

Jos veido išraiška, kai tenka pozuoti fotografams, yra neįkainojama. 28-erių žvaigždė, atrodo, tomis akimirkomis labiausiai norėtų būti kur nors kitur, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tačiau pozuoti tenka. 2012-ųjų pabaigoje Laura BBC apklausoje buvo išrinkta vienu ryškiausių naujų talentų Didžiojoje Britanijoje. Pernai ji išleido debiutinį albumą „Sing To The Moon“, kurio dainas rugpjūtį su orkestru atliks Londono salėje „Royal Albert Hall“.

Jos muzika žavisi net komplimentus retai sakantis amerikiečių dainininkas Prince’as. Tačiau Laura vis tiek jaučiasi keistai. „Aš ir dabar nelabai suprantu, kodėl tiek žmonių mėgsta mano muziką“, – „Lietuvos rytui“ prisipažino L.Mvula.

Karjera – lyg sapnas

Šį savaitgalį ji atvyks į Latvijos miestelį Salacgryvą – dainuos didžiausiame Baltijos šalių muzikos festivalyje „Positivus“, į kurį keliaus ir tūkstančiai lietuvių.

Prieš trejus metus koncertai užsienyje jai nė nesisapnavo – kompozitoriaus diplomą turinti moteris Birmingamo mieste dirbo mokytoja ir administratore.

„Apie muziką svajojau nuo vaikystės. Dainavau vokalo grupėse, dirbau su chorais, rašiau muziką vaikams.

Man atrodė, kad toks ir bus mano ryšys su menu, kuris yra svarbiausias dalykas mano gyvenime.

Kad pradėsiu solinę karjerą, tapsiu žinoma – tokio plano tikrai nebuvo. O aš kone akimirksniu atsidūriau uragano centre. Esu įkvėpta džiazo, mano muzika – ne tokia, kokia skamba populiariausių kūrinių sąrašuose, bet kažkaip atsidūriau dėmesio centre“, – pasakojo Laura.

Sunkiai pakelia populiarumą

Įrašiusi kelias dainas, prieš porą metų ji įrašus išsiuntė keliems vadybininkams – nieko pernelyg nesitikėdama.

Po poros mėnesių ji jau turėjo įrašų sutartį su didele leidykla RCA. Pernai išleistą debiutinį albumą kritikai pavadino „labai įdomiu dvasingos muzikos ir psichodelikos deriniu“.

Pasipylė koncertai abiejose Atlanto pusėse, tačiau Laura ir šiandien jaučiasi nejaukiai, kai stilistai apdovanojimų ceremonijoms jai parenka suknelę didele iškirpte ar fotografai bando ją pagauti išeinančią iš prekybos centro.

„Nežinau, kaip prie to priprasti. Aš tiesiog esu kukli. Stengiuosi suprasti, kas yra populiarumas, bet su tuo sunku tvarkytis. Tūkstančiai žmonių dabar turi nuomonę apie tai, ką dėviu. Jei pradedu mąstyti apie tai, į galvą lenda daug negerų dalykų.

Turiu puikią šeimą, kuri padeda susiorientuoti ir tvirtai stovėti ant žemės. Bet vis tiek labai keista“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Laura.

Patyrė skaudžių nusivylimų

Nors jos dainas „Like The Morning Dew“ ir „Green Garden“ dažnai transliuoja radijas ir televizija, daugelis britų iki šiol nežino, kaip ištarti jos pavardę, kurią Laura paėmė iš sutuoktinio, Zambijos dainininko Thembos Mvulos (tarti lietuviams reikėtų taip, kaip rašoma).

Dainininkei vis dar sunku susitaikyti su mintimi, kad scenoje moterims įprasta pasitelkti seksualumą. Ji labiausiai džiaugiasi, kai gali rengtis paprastomis patogiomis suknelėmis. Nors neslepia – svajoja vieną dieną įsigyti „Alexander McQueen“ darbą.

Bet tai – mažiausios L.Mvulos problemos. Atlikėja prisipažįsta – net ir dabar šiek tiek bijo scenos. Be to, yra įskaudinta net kelių nusivylimų, kuriuos teko patirti.

Šįmet ir pernai atlikėja pretendavo į kone dešimt skirtingų prizų, tarp kurių – Britų muzikos apdovanojimai ir „Mercury“ statulėlė už geriausią britų albumą. Kone visus kartus ji pralaimėjo.

„Per Britų apdovanojimų ceremoniją guosdamas Prince’as manęs paklausė – ar tu nusivylusi? Žinote, kas mane labiausiai nuliūdino? Tai, kad iš tiesų buvau nusivylusi.

Jei mane taip nuliūdina tokie dalykai, vadinasi, dar nesu visiškai pasirengusi tiems pramogų verslo žaidimams.

Galbūt niekada ir nebūsiu – žvaigždžių pasaulyje nesijaučiu saviškė. O gal man tiesiog dar reikia subręsti“, – prisipažino Laura.

Džiugina pažintis su įžymybe

Neįsivaizduokite, jog scenoje ji jaučiasi nelaiminga. L.Mvula tvirtina, jog yra akimirkų, kurių nekeistų į nieką.

Pavyzdžiui, tą, kai teko padainuoti su Gregory Porteriu – šiandien itin populiariu amerikiečių džiazo vokalistu, pernai, beje, viešėjusiu festivalyje „Kaunas Jazz“.

„Augau su Prince’o muzika, o dabar jis mane giria, esame pažįstami. Tai – iš fantastikos srities. Tokios akimirkos teikia labai galingų jausmų“, – pripažino Laura.

Programoje – ryškūs vardai

Nuo 2007-ųjų rengiamas festivalis „Positivus“, Latvijoje vyksiantis liepos 18–20 dienomis, šįmet prisiviliojo keliolika žymių užsienio atlikėjų.

Festivalyje savo trimatį šou pristatys vokiečių elektroninės muzikos veteranai „Kraftwerk“, britų muzikos žvaigždės „Elbow“, „The Kooks“, Ellie Goulding, „Bastille“, Tricky, Anna Calvi, „You Me At Six“, „The Horrors“ ir daugelis kitų.

Lietuvai festivalyje atstovaus keletas grupių ir atlikėjų, tarp jų – rokeriai „Freaks On Floor“ ir „Garbanotas bosistas“. Kaip ir kasmet, į festivalį keliaus keli tūkstančiai žiūrovų iš Lietuvos.

Lietuvos festivalių rengėjai sutaria – „Positivus“ tvirtai užėmė Baltijos šalių lyderio pozicijas. „Šio latvių festivalio užmojams prilygti kol kas negali nė vienas renginys Lietuvoje“, – neslėpė Rumšiškėse vyksiančio „Granatos Live“ rengėjas Vaidas Zdancevičius.

L.Mvulos hitas „Green Garden":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?