Už Lietuvos žvaigždžių koncertus Palangoje gailima ir 10 litų

Ambicingai prasidėjęs muzikos festivalis „Palanga Live“ turėjo vykti visą vasarą, tačiau jau yra sustabdytas. Kurorto publika negausiai pirko bilietus į žinomų Lietuvos atlikėjų koncertus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-07-18 08:36, atnaujinta 2018-02-11 21:44

Sugriauti mitus apie Palangą ir pakeisti šio kurorto veidą – tokius tikslus skelbė birželio pabaigoje prasidėjusio festivalio rengėjai.

Jie pažadėjo savaitgaliais surengti 20 koncertų, kuriais norėjo įrodyti, kad Palangoje populiarus gali būti ne tik banalus popsas ar restoranų muzika. Tačiau žinomi scenos vardai priviliojo nedaug žiūrovų.

Surengus šešis koncertus, festivalis buvo sustabdytas, likę suplanuoti koncertai – atšaukti.

Nesulaukė publikos dėmesio

„Lemon Joy“, „Biplan“, „Golden Parazyth“, „Keymono“, „G & G Sindikatas“, „Bix“ – šie atlikėjai dar spėjo pagroti festivalio erdvėje, kuri įsikūrė miesto centre, buvusiame valgyklos „Jūratė“ kieme.

Kiemą sutvarkę festivalio rengėjai džiaugėsi, kad jame muzikos klausytis galės apie 1500 žiūrovų – tai didžiausia kurorte koncertams pritaikyta erdvė po atviru dangumi.

Bet jau pirmieji keli festivalio savaitgaliai nuvylė – po jų dar atvykti į „Palanga Live“ ketinusiems artistams pranešta, kad koncertai atšaukiami.

Poilsiautojams nereikia muzikos, kuri skamba didžiausiuose šalies festivaliuose ir yra madinga didmiesčiuose?

Festivalio rengėjas Valdas Puidokas „Lietuvos rytui“ sakė, kad ne viskas taip paprasta.

„Jau ne pirmus metus Palangoje turime kultūros renginių terasą. Teko daug bendrauti su žmonėmis, susidarė įspūdis, kad publikos tokiam festivaliui Palangoje yra.

Kita vertus, pažįstami palangiškiai man dabar iš tiesų sako, kad šiame kurorte gera muzika gal ir nėra paklausi“, – svarstė koncertų rengėjas.

Anot jo, pirmuosius festivalio koncertus gadino prasti orai. Tačiau tada, kai nedaug žmonių susirinko ir į „Bix“ bei „G & G Sindikato“ koncertus, jam tapo aišku, jog festivalio idėja nepasiteisino.

Atprato mokėti už bilietus

„Tai – geros, žinomos grupės, apie kurias daug pasakoti nereikia. Reklamos irgi buvo pakankamai – ir Palangoje, ir per nacionalinį radiją bei televiziją.

Tačiau žmonės nėjo. Manėme, gal 20–30 litų kainuojantys bilietai yra per brangūs. Padarėme eksperimentą – į „G & G Sindikato“ koncertą bilietus atpiginome iki 10 litų. Bet bilietus vis tiek prastai pirko. Jau dabar matau, kad patirsime nemažai nuostolių – juk kiek kainavo vien sutvarkyti festivalio vietą“, – pripažino V.Puidokas.

Jo nuomone, pagrindinės festivalio nesėkmių priežasties reikia ieškoti didmiesčiuose. Vilniuje, Kaune vasarą vyksta daugybė koncertų, kuriuose publika tuos pačius atlikėjus gali išgirsti nemokamai – dainininkams honorarai mokami rėmėjų lėšomis.

„Žiūrovai pasiklauso už dyką, o tada atvažiavę į Palangą nebenori mokėti už tą pačią muziką.

Be to, lietuviai labai taupo. Daugybė žmonių sklindančios muzikos klausėsi už teritorijos ribų, nematydami paties koncerto“, – stebėjosi V.Puidokas.

Programa ženkliai sutrumpės

Tarp atlikėjų, kurių pasirodymai atšaukti ar nukelti, – Alina Orlova, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, Markas Palubenka, Jurga Šeduikytė ir kiti populiarūs artistai.

„Keletą koncertų dar vis dėlto surengsime, planus paskelbsime kitą savaitę. Pavyzdžiui, tikriausiai vis dėlto gros grupė „Skamp“. Bet daugumos pasirodymų teks atsisakyti. Nežinau, ar kitais metais prie šios idėjos dar sugrįšime“, – pripažino „Palanga Live“ rengėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.