Išsiskyrė senų bendražygių A. Mamontovo ir A. Lukošiaus keliai

Ne vieną dešimtmetį kartu groję Andrius Mamontovas ir klavišininkas Arnoldas Lukošius nebemuzikuos kartu. Dainininko komandoje nebeliko nė vieno buvusio grupės „Foje“ nario.

Kas išskyrė daug metų kartu grojusius A.Mamontovą (kairėje) ir A.Lukošių?<br>P.Lileikio nuotr.
Kas išskyrė daug metų kartu grojusius A.Mamontovą (kairėje) ir A.Lukošių?<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-07-24 17:51, atnaujinta 2018-02-11 18:17

Pernai rudenį A.Mamontovas Lietuvos arenose šventė karjeros 30-metį – kartu su juo grojo ir daugelis buvusių populiariosios grupės „Foje“ narių.

Tarp jų – ir A.Lukošius, kuris ne tik nuo 2002-ųjų buvo A.Mamontovo grupės muzikantas, bet kartu dalyvavo ir „Eurovizijoje“ Lietuvai šeštąją vietą iškovojusiame projekte „LT United“.

Neseniai A.Mamontovas paskelbė, kad rugpjūtį surengs porą koncertų pajūryje. Juose gros visi jo solinei karjerai suburtos grupės nariai, išskyrus A.Lukošių, rašo "Lietuvos rytas".

Atsisveikino trečią sykį

„Taip, tai tiesa. Manau, artimiausius keletą metų Arnoldo nebus mano grupėje. Priežastys? Man norisi atnaujinti savo muzikavimą.

Be to, Arnoldas daug dėmesio skiria žurnalistikai, dirba naujienų portale lrytas.lt, jam puikiai sekasi. Man patinka tai, ką jis rašo.

Tiesiog išsisėmė mūsų bendras muzikavimas. Mano akimis, išsiskyrėme be pykčių. Beje, tai vyksta jau ne pirmą, bet trečią kartą“, – sakė A.Mamontovas.

„Foje“ A.Lukošius grojo nuo 1983 iki 1989 metų, tada į grupę grįžo 1991-aisiais ir grojo iki išsiskirstymo 1997-aisiais. 2002aisiais jis buvo pakviestas prisijungti prie A.Mamontovo grupės, kurioje grojo iki praėjusių metų pabaigos.

„Tiesiog nebesutampa mūsų interesai. Kol kas pamainos Arnoldui neieškau, artimiausi mano koncertai yra akustiniai.

Kaip bus ateityje, niekas nežino, gal išvis grosiu vienas, o gal su dvidešimčia žmonių. Muzikantų keitimasis vyksta, tai normalu“, – sakė A.Mamontovas.

Tik liepą po daugiau nei pusmečio pertraukos koncertuoti pradėjęs dainininkas teigė kuriantis naują albumą, kuriam trūksta keleto dainų. Kai jos atsiras, jis svarstys, kuria kryptimi sukti savo grupę.

Sužinojo iš interneto

A.Lukošius prisipažino, kad žinios apie pokyčius pats dainininkas jam nepranešė.

„Sužinojau tai iš būsimų koncertų anonso, kurį Andrius paskelbė internete. Greičiausiai tas mūsų pokalbis neįvyko protingu abipusiu sutarimu.

Nujaučiu priežastis, bet šiuo metu norėčiau jas nutylėti“, – juokėsi muzikantas.

Apsilankyti rugpjūčio mėnesį vyksiančiuose Andriaus koncertuose A.Lukošius neketina.

„Nemanau, kad specialiai gaudysiu. Jeigu kur nors netoli gros, gal nueisiu pasiklausyti.

Man įdomiau išgirsti būsimąjį albumą – kas ten skambės muzikine prasme. Patinka, ką kuria Andrius, laikau jį labai geru kompozitoriumi ir atlikėju“, – plačiai šypsojosi Arnoldas.

Gros su „Foje“ nariais

A.Lukošius prisipažino abejojantis, ar dar kada nors ateityje gros su A.Mamontovu.

„Gal mums tų trejų skyrybų jau pakaks. Nenoriu šios padėties analizuoti. Kiekvienas žingsnis duoda tam tikrą rezultatą. Klausimas tik, ar tas rezultatas teisingas.

Pastaruoju metu mūsų su Andriumi keliai susikerta tik feisbuke. Neseniai pasiūliau prisiminti ir į internetą įkelti „LT United“ dainą „Revolution“ – ji aktuali šių dienų įvykių Ukrainoje fone. Andrius taip ir padarė“, – pasakojo Arnoldas.

Beje, artimiausiu metu jis ketina vėl groti su dviem buvusiais „Foje“ nariais – Algimantu Kriščiūnu ir Dariumi Buroku.

„Tai bus toks pasirodymas nedideliame rate – su humoru ir draugiškai. Tokie dalykai yra švaresni ir paprastesni“, – užsiminė A.Lukošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.