Festivalyje „Granatos Live“ laukiama 10 tūkstančių žiūrovų

Dar patogesnis publikai, su ryškiomis užsienio ir Lietuvos žvaigždėmis ir erdve, kurios gali pavydėti visi konkurentai. Toks šį savaitgalį tūkstančius žmonių pasitiks muzikos festivalis „Granatos Live“.

Pernai dėl oro linijų kaltės visaverčio pasirodymo negalėjęs surengti australas Dub FX tai padarys šiais metais.<br>D.Umbraso nuotr.
Pernai dėl oro linijų kaltės visaverčio pasirodymo negalėjęs surengti australas Dub FX tai padarys šiais metais.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-08-01 16:14, atnaujinta 2018-02-11 14:21

Prieš metus Rumšiškių liaudies buities muziejaus pievose debiutavęs festivalis priviliojo apie 7 tūkstančius žiūrovų.

Šįmet jų bus daugiau – programoje spindi britų žvaigždės „Bastille“ ir Johnas Newmanas, žmogus-orkestras iš Australijos Dub FX, kelios dešimtys žinomų atlikėjų iš Lietuvos.

„Laukiame maždaug 10 tūkstančių žiūrovų. Mes daug ką patobulinome – šiemet „Granatos Live“ bus dar jaukesnis ir geresnis“, – žada festivalio rengėjai.

Pakvietė šių dienų žvaigždes

Pernykštė pradžia buvo su užmoju. Britai Jamesas Morrisonas ir „Fenech-Soler“ buvo vienos ryškiausių žvaigždžių Lietuvos festivalių kalendoriuje, rašo "Lietuvos rytas".

Šįmet užmojai – dar didesni. „Orientuojamės į kokybišką modernią popmuziką, tai mūsų festivalio braižas ir jis nesikeičia. Galiu garantuoti, kad kitais metais „Granatos Live“ vėl vyks. Jau dabar deramės su atlikėjais, kuriuos norime pakviesti“, – sakė „ Granatos Live“ sumanytojas Vaidas Zdancevičius.

Šių metų pagrindinės žvaigždės, neabejoja jis, atitinka Europos vidutinio dydžio festivalių standartus.

„Pakanka pažiūrėti į „Bastille“ ir J.Newmano kalendorius. Jie laksto iš vieno Europos festivalio į kitą.

Pavyzdžiui, superhito „Pompeii“ autoriai „Bastille“ į Lietuvą atvyks iki koncerto likus tik pusdieniui, o trumpai pamiegoję vėl lėks kitur.

Tačiau jų komanda jau yra čia, įgarsinimo patikrinimas surengtas dar ketvirtadienį“, – pasakojo V.Zdancevičius.

Grąžins skolą publikai

Pernykštę skaudžią festivalio istoriją primins Lietuvos publikos numylėtinis Dub FX.

Prieš metus šis atlikėjas atvyko į „Granatos Live“, tačiau negalėjo surengti visaverčio pasirodymo. Priežastis – oro linijos pradangino jo bagažą su visa vokalinės perkusijos („beatbox“) stiliaus pasirodymui reikalinga įranga.

Sutrikęs australas su akustine gitara sudainavo keletą dainų, atsiprašė ir pažadėjo sugrįžti po metų. Tiesa, nuolaidų dėl to festivalio rengėjai negavo.

„Galbūt atlikėjas ir jaučia skolą, tačiau reikia suprasti, jog jis – labai populiarus. Teko su jo agente ilgai derėtis, konkuruoti su kitais festivaliais Europoje.

Kita vertus, mes patys norėjome žiūrovams parodyti tai, ką jie turėjo pamatyti pernai“, – sakė V.Zdancevičius.

Beje, pakeistas Dub FX pasirodymo laikas – penktadienį koncertuoti ketinusi žvaigždė vis dėlto pasirodys šeštadienį.

Šiąnakt jis koncertavo Italijos mieste Palerme – atskristi iš ten į Lietuvą nėra labai patogu, tad nuspręsta, kad artistas verčiau perkels savo pasirodymo laiką Rumšiškėse ir galės jam gerai pasiruošti.

Žiūrovams – dar patogiau

Trys scenos, kuriose greta užsienio žvaigždžių gros „G &G Sindikatas“, „Biplan“, Linas Adomaitis, „Electronic I“, „Freaks On Floor“, „Saulės kliošas“ ir kiti lietuviškos muzikos šviesuliai, taip pat – jaunos šalies grupės ir tikros Latvijos žvaigždės „Instrumenti“. Dar viena scena skirta elektroninei muzikai.

Toks „Granatos Live“ muzikinis valgiaraštis.

Festivalio teritorija šiais metais „granatiškai“ nusiteikusiųjų laukia kiek pakitusi. Rengėjai kruopščiai registravo atsiliepimus ir pagal juos perbraižė festivalio kontūrus.

Vienas pagrindinių praėjusiais metais skambėjusių priekaištų – per toli nuo festivalio pramogų įrengtas palapinių miestelis. Šįmet jis įsikūrė kur kas arčiau.

Pasikeitė ir elektroninės muzikos, ir didžėjų pasirodymams skirta scena. Pernai ši muzika skambėjo po atviru dangumi, šįmet jiems įrengta didelė palapinė, sukurianti naktinio klubo įspūdį.

Sukurta kur kas didesnė paplūdimio erdvė – Kauno mariose karštą savaitgalį vienu metu galės atsigaivinti daugiau festivalio lankytojų.

Be to, programa sudėliota taip, kad pasirodymų laikas sutaptų kuo mažiau. Vaikštant nuo vienos scenos prie kitos, bus galima išgirsti 90 procentų pasirodymų.

„Tokio dydžio festivalyje nėra reikalo, kad vienu metu grotų keli atlikėjai.

Kita vertus, nuo kitų festivalių skiriamės ir tuo, kad beveik visus pasirodymus ribosime iki 40–60 minučių. Norisi, kad visi atlikėjai pateiktų geriausia, ką turi savo repertuare“, – sakė V.Zdancevičius.

Garsina ir gražios merginos

Jau pirmąjį sezoną „Granatos Live“ neoficialiai pelnė porą įdomių titulų.

Kai internete pasirodė renginio fotogalerijos, socialiniuose tinkluose nuvilnijo diskusijos, kurių mintį bene taikliausiai apibūdino komikas Paulius Ambrazevičius: „Tiek gražių panų nė viename Lietuvos festivalyje nesu matęs.“

„Linksmas komplimentas festivaliui – mūsų publika tikrai jauna ir graži.

Kita vertus, nesiekiame vien jaunimo dėmesio. Tikiu, kad ši muzika gali būti įdomi ir vyresniems. Tiesiog Lietuvoje kol kas dar labai jauna festivalių kultūra. Išskyrus Bliuzo naktis ir džiazo festivalius, vyresnė auditorija juose beveik nesilanko – tiesiog nėra pripratusi“, – svarstė V.Zdancevičius.

Dar vienas bruožas, kurį pernai pastebėjo muzikantai, – išskirtinis dėmesys jų poreikiams.

Rumšiškėse buvo įrengti užkulisių kambariai su dušais ir karštu vandeniu, erdvus valgomasis ir kitokie patogumai, kurie paprastai Lietuvos festivaliuose tenka tik didžiausioms užsienio žvaigždėms.

„Būtų smagu tokio sutikimo sulaukti visur“, – pripažino ir šįmet festivalyje grosiančio „G & G Sindikato“ vadybininkas Justas Čekuolis.

„Nemanau, kad tai ypatinga. Tai – natūralūs dalykai. Ne vienus metus dirbame su užsienio atlikėjais, tad gera aplinka muzikantams mums atrodo savaime suprantamas dalykas“, – sakė V.Zdancevičius.

Pramogos – lrytas.lt zonoje

Festivalio lankytojų laukia speciali lrytas.lt pramogų zona, kurioje bus galima laisvalaikį leisti su Lietuvos sporto profesionalais.

Badmintono subtilybių čia mokys geriausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas. Lietuvių pokerio žvaigždė Dominykas Karmazinas surengs turnyrą su rimtais prizais.

Šiuo metu didžiausia šalies šachmatų pažiba Paulius Vaitkevičius kvies išmėginti savo jėgų šachmatų turnyre ir simultane. Komandinio sporto mėgėjai galės susirungti su nacionaline sėdimojo tinklinio rinktine.

Portalo lrytas.lt pramogų zonoje vyks daugiau negu 20 turnyrų ir varžybų, kurių nugalėtojai gaus įvairių festivalio partnerių įsteigtų prizų.

Pildys įdomius įnorius

Kaip įprasta, į festivalį atvykstančios žvaigždės turi ir linksmų pageidavimų.

Pavyzdžiui, grupė „Bastille“ paprašė įrėmintos nuotraukos su įdomiu fotomontažu – fotografijoje turi būti vaizdas, kuriame grupės nariai guli lovoje su kokia nors vietine įžymybe. Festivalio rengėjai šį vaidmenį skyrė aktorei Inetai Stasiulytei.

Didžiojo hito „Love Me Again“ atlikėjas J.Newmanas vienintelis iš festivalio dalyvių paprašė išskirtinio transporto – bus vežiojamas S klasės automobiliu „Mercedes-Benz“.

Atlikėjo Dub FX komandoje yra žmogus, turintis alergijų. Todėl visas maistas turės būti ruošiamas tik su alyvuogių aliejumi, o patiekalams užsigerti paprašyta kokosų vandens.

Festivalio įžymybės taip pat paprašė viskio, džino ir vitaminizuotų gėrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.