Rumšiškių pievose jau sproginėja muzikos granatos

Antrasis muzikos festivalio „Granatos Live“ sezonas – jau atidarytas. Šeštadienio pavakarę į Rumšiškių liaudies buities muziejaus erdves žygiavo tūkstančiai žmonių – privilioti trijų dienų žinomų atlikėjų muzikos ir daugybės pramogų.

Festivalio akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Festivalio akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 1, 2014, 10:58 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:13 PM

Vienas geriausių vasaros festivalių programų, maudynės Kauno mariose ir geri prisiminimai iš praėjusios vasaros – buvo pakankamai priežasčių, dėl kurių verta rinktis „Granatos Live“.

Šįmet „Granatos Live“ rengėjai tikėjosi sulaukti maždaug 10 tūkstančių žiūrovų, tačiau vakarop nusidriekusios mašinų eilės rodė, kad jų tikriausiai bus daugiau. Užkulisiuose jau buvo kalbama apie keliolika tūkstančių žmonių. Minia plūsta, nepaisant to, kad Lietuvoje šį savaitgalį vyksta dar keletas festivalių.

Skaičiai, panašu, kiek nustebino ir pačius „Granatos Live“ rengėjus – buvo paskubomis didinama palapinių miesteliui skirta erdvė.

Popiet prasidėjusių koncertų publiką kelis sykius gaivino lietus, tačiau vakarop debesys pradėjo skirstytis.

Pirmieji palapinėse įsikūrė „festivaliautojai“ spėjo pasimėgauti alternatyvios muzikos atlikėjais, kuriems skirta atskira scena - „Granatos Live“ pradžią paskelbusiais „Monkey Tank“, „Sheep Got Waxed“, prodiuserio Art G. suburta grupe „Posthumans“, kalusia kietą roko su elektronikos priemaišomis dozę, jaunuoju „indie“ scenos šviesuliu ba.

Veiksmas pagrindinėse dviejose festivalio scenose prasidėjo aštuntą vakaro. Scenų išdėstymas – ir vėl toks, kokio galėtų pavydėti bet kuris kitas renginys.

Abi scenos stovi viena šalia kitos – pakaitomis jose rengiamų pasirodymų galima klausytis, beveik nepajudant iš vietos.

Pirmieji žiūrovų minią į šią erdvę pradėjo traukti rokeriai „Freaks On Floor“ - „pasistiprinusi“ dar vienu gitaristu grupė eilinį sykį pagrojo taip, lyg jos klausytųsi ne keli, o kelios dešimtys tūkstančių žmonių. Naujo, trečiojo grupės albumo po šio pasirodymo verta laukti dar nekantriau – ir beveik neabejojant, kad prie dviejų turimų M.A.M.A. statulėlių muzikantai turėtų pridėti trečiąją.

Kiti penktadienio vakaro džiaugsmai – visada energingi „Saulės kliošas“, naują populiarumo bangą jau porą metų pagavę „Biplan“, net ir repu nesižavinčius išjudinti sugebantys „G & G Sindikatas”.

„Tai festivalis, kuriame norėjome groti labiausiai. Pernai būtent čia buvo išpildyti visi mūsų pageidavimai dėl techninės šou pusės, todėl grįžome neabejodami.

Šią vasarą labai nedaug grojame festivaliuose – tokia mūsų nuostata“, - sakė „G & G Sindikato” reperis Kastytis Sarnickas–Kastetas.

Tos pačios grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras žada festivalyje linksmintis ir šeštadienį.

„Viena priežasčių – mano vaikas labai nori išgirsti britą Johną Newmaną. Sakė, geras atlikėjas“, - šypsojosi reperis.

Pagrindines vakaro žvaigždes lietuviai užkulisiuose juokais praminė „pastile“. Bet britai „Bastille“ - iš tiesų stiprus magnetas.

Hitų „Pompeii“ ir „Things We Lost In The Fire“ atlikėjus už skvernų graibsto visos Europos festivaliai – į Lietuvą jie atskrido tik penktadienio pavakarę.

Jaunimo itin mėgstama grupė į sceną eis vidurnaktį – tai tikrai vienas ryškiausių šios vasaros Lietuvos festivalių sezono vardų.

Po „Bastille“ šou gyva muzika festivalyje skambės iki trijų valandų nakties, o didžėjai šokių muzikos palapinėje gros iki aušros.

Šeštadienį „Granatos Live“ laukia keliolikos grupių koncertai – greta „Electronic I“, Lino Adomaičio, „Golden Parazyth“ ir kitų Lietuvos žvaigždžių gros ir solidus desantas iš užsienio: lietuvių jau pamėgti latviai „Instrumenti“, australų „beatbox“ genijus Dub Fx ir britų popžvaigždė J.Newmanas.

Tūkstančiai festivalio žiūrovų laukiami ir specialioje portalo lrytas.lt pramogų zonoje. Nuo tinklinio ir badmintono turnyrų iki naktinių oro baliono pakilimų, nuo lenktynių su karučiais iki minigolfo – kažką smagaus muziejaus pievose sau rasti bus lengva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.