Varėnos rajone prasidėjo festivalis „Yaga Gathering 2014“

Ketvirtadienį prie Spenglos Ežero, Ežeraičio miške prasidėjo muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2014“. Vakare prie pagrindinės festivalio scenos įvyko šios vasariškos šventės atidarymas. Visas būrys naujojo cirko artistų ir entuziastų surengė teatralizuotą ugnies bei fejerverkų šou. Kartu su pirmaisiais muzikos garsais atliktame performanse netrūko ir akrobatinių elementų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:35 PM

Gera žinia nespėjusiems į „Yaga Gathering“ atidarymo šventę – likusiomis festivalio dienomis bus dar daugiau puikių pasirodymų, pramogų, muzikos bei edukacijų. Tradiciškai festivalyje veikia dvi muzikos scenos – pagrindinė ir ramybės. Šiemet čia pasirodys per 100 atlikėjų iš daugiau nei 20 šalių. Sveikatingumo erdvėje vyks jogos, meditacijos bei kiti užsiėmimai kūnui ir sielai. Drąsiausi šventės dalyviai galės išbandyti save eidami per žarijas ar stiklus. Amatų dirbtuvėse bus galima išmokti patiems pasigaminti natūralios kosmetikos priemones, kaukę, nuotaikų lėlę, sapnų gaudyklę ir daugelį kitų dalykų. Dalyvių laukia įvairios vandens atrakcijos.

Vietoje nestovinti „Yaga Gathering“ šiemet į programą įtraukė dvi visiškai naujas tematines erdves – naujojo cirko sceną bei idėjų erdvę. Oro akrobatika, vaikščiojimas lynu, važiavimas vienaračiu, vaikščiojimas kojūkais, šiuolaikinio cirko trupės „Antigravitacija“ spektaklis – tai tik dalis to, ką bus galima išvysti ar net patiems išbandyti naujojo cirko scenoje. Idėjų erdvėje kelias valandas per dieną verslo kūrėjai, menininkai ir net keliautojai aplink pasaulį skaitys pranešimus bei kvies visus įsitraukti į diskusijas.

Festivalio Ramybės scenoje šiemet pasirodys per 40 rinktinių Lietuvos ir užsienio atlikėjų. Pasak renginių organizatoriaus, festivalio ramybės scenos koordinatoriaus Tado Ingilevičiaus, visi į festivalį atvykstantys atlikėjai yra puikūs. Vis tik galima išskirti kelis iš jų. Pirmiausia, tai iš Olandijos atvykstantis Roelis Funckenas, vienas iš dviejų brolių grupės "Funckarma" narių.

„Su festivaliu „Yaga Gathering“ bendradarbiauju jau 4 metus ir šiemet labai džiaugiuosi, kad pavyko pasikviesti vieną iš mano mėgiamiausių atlikėjų R.Funckeną, jo pasirodymo metu tikrai verta nemiegoti ir mėgautis muzika“ – sako renginių organizatorius.

Pasak jo, taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į Dtekk iš Lenkijos bei Baltarusijos atlikėją Pavel Ambient, ne tik kuriantį puikią muziką, bet ir populiarinantį Baltarusijos elektroninę kultūrą pasaulyje.

Viena iš šių metų festivalio „Yaga Gathering“ naujovių – idėjų erdvė. Tai maža, atskira scena, kurioje 4 valandas per dieną bus skaitomi pranešimai ir vyks diskusijos įvairiomis temomis. Su auditorija bendraus verslo kūrėjai, dizaineriai, keliautojai aplink pasaulį, kūrybinių bendruomenių katalizatoriai, rinkodaros ir kitų sričių specialistai.

„Panašu, kad „Yaga Gathering“, iš anksto to neplanavusi, tampa kažkuo daug didesniu, nei tik festivalis – ji tampa tam tikru psichologinių, kultūrinių ir socialinių pokyčių katalizatoriumi. Žmonės atvyksta čia ir per tas kelias dienas pasisemia tiek daug vidinės laisvės, naujų patirčių, netikėtų susitikimų, žinių, įkvėpimo bei įžvalgų, kad po to tiesiog sproginėja naujomis idėjomis, vizijomis ir noru kurti aukštesnės kokybės gyvenimą tiek sau, tiek kitiems“ – teigia idėjų erdvės koordinatorius, „Super genties“ išskirtinių patyrimų gidas Linas Matulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.