Britų žvaigždes „Bastille“ sužavėjo „Granatos Live“ publika

„Jūs – suknistai nuostabūs“, – lenkdamasis tūkstantinei miniai po vidurnakčio dėkojo „Bastille“ vokalistas Danas Smithas. Panašu, kad tai nebuvo tik tuščios mandagybės. Britų grupės pasirodymas tapo ryškiausiu Rumšiškėse vykstančio muzikos festivalio „Granatos Live“ pirmojo vakaro akcentu.

Britų „Bastille“ pasirodymo Lietuvoje laukė daugybė gerbėjų - ir jie tikrai neliko nusivylę.<br>T.Bauro nuotr.
Britų „Bastille“ pasirodymo Lietuvoje laukė daugybė gerbėjų - ir jie tikrai neliko nusivylę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 2, 2014, 4:31 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:10 PM

Hitais „Pompeii“ ir „Things We Lost In The Fire“ pagarsėjusi grupė, šįmet Britų muzikos apdovanojimuose išrinkta geriausiais metų naujokais, Lietuvoje tikrai buvo laukiama. Tūkstančiai žiūrovų penktadienio vakarą klausėsi „G & G Sindikato” reperių, tačiau prieš „Bastille“ pasirodymą į pagrindinę festivalio koncertų erdvę plūstelėjo dar daugiau žmonių.

„Tik pro mašinos langą spėjome apsidairyti. Ši vieta – milžiniška ir labai graži. Didžiojoje Britanijoje dėl jos peštųsi festivalių rengėjai“, – lrytas.lt žurnalistui prieš koncertą Rumšiškių liaudies buities muziejų gyrė D.Smithas.

Linksmi ir nepasipūtę britai liūdėjo, kad prieš koncertą užkulisiuose nesutiko savo bičiulės. Pernai Kėdainiuose jie nufilmavo dainos „Things We Lost In The Fire“ klipą – ten D.Smitho mylimąją suvaidino lietuvė Aušrinė Abramaitytė.

„Sakote, ji išvykusi į užsienį? Gaila. Na, perduokite jai linkėjimus“, – atsiduso D.Smithas. Vėliau paaiškėjo, kad mergina vis dėlto dėl "Bastille" pasirodymo grįžo į Lietuvą, tačiau į užkulisius susitikti su atlikėjais prieš pasirodymą nesiveržė.

Meile kinui ir režisieriaus Davido Lyncho kūrybai garsėjantis „Bastille“ lyderis tai pademonstravo jau koncerto pradžioje – grupė į sceną žengė skambant muzikai iš serialo „Tvin Pyksas“.

Kol kas tik vieną albumą išleidę „Bastille“ didžiąją koncerto dalį skyrė jo kūriniams, palepindami lietuvius ir pora perdirbinių – grupės „The xx“ daina (ją pristatė, juokais atsiprašydami šios gerbėjų) ir poros dešimtmečių senumo diskotekų hitu „The Rhythm Of The Night“.

Žiūrovai, kurių amžiaus vidurkis „Granatos Live“ akivaizdžiai svyruoja apie 20 metų, atmintinai mokėjo kone visų dainų žodžius. Vakaruose ne tokios triukšmingos reakcijos sulaukiantys britai kartais atrodė dėl to nuoširdžiai apstulbę. Ne tik priedainius, bet ir kiekvieną ištartą lietuvišką „ačiū“ lydėjo kurtinantis žiūrovų riksmas.

„Kai grojame šią dainą, visada galvojame apie Lietuvą“, – prieš „Things We Lost In The Fire“ prisipažino D.Smithas.

Po kelių minučių jis nesusilaikė, nušoko nuo scenos ir dainuodamas prasiveržė tiesiai į minios vidurį – į sceną grįžo išsišiepęs iki ausų.

Valandos trukmės koncertas baigėsi taip, kaip ir turėjo – didžiausiu „Bastille“ hitu „Pompeii“, kurio klausantis negali atsistebėti, kaip galima parašyti tokią „kabinančią“ dainą su istorinėmis metaforomis.

Atsisveikinę „Bastille“ publikos dėmesį užleido didžėjams ir grupėms „Garbanotas bosistas“ bei „Ministry Of Echology“, savo garsų magiją skleidusiems mažesnėje scenoje.

Šeštadienį nuo pusiaudienio dešimt tūkstančių „Granatos Live“ lankytojų vilios įvairios varžybos ir konkursai, rengiami lrytas.lt pramogų zonoje.

Popiet gros būrys įdomiausių jaunų atlikėjų, o vakare estafetę perims scenos „sunkiasvoriai“ – grupė „Golden Parazyth“, Linas Adomaitis, latvių keistuoliškos pop muzikos meistrai „Instrumenti“, australų „beatboxer'is“ Dub FX ir vakarą vainikuosiantis populiarusis britas Johnas Newmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.