Dainininkas J. Newmanas Rumšiškėse negailėjo dėmesio gerbėjams

„Granatos Live“ šeštadienio vakarą publikai dovanojo ryškiausius savo kozirius. Rumšiškių liaudies buities muziejuje vykstančiame muzikos festivalyje koncertavo pernai itin išgarsėjęs britų dainininkas Johnas Newmanas ir vienas geriausių pasaulio „beatbox“ meistrų Dub Fx.

Pažintis su J.Newmanu ypač pradžiugino "G &amp; G Sindikato" lyderio Svaro sūnų Mykolą.<br>T.Bauro nuotr,
Pažintis su J.Newmanu ypač pradžiugino "G &amp; G Sindikato" lyderio Svaro sūnų Mykolą.<br>T.Bauro nuotr,
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 3, 2014, 4:19 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:58 PM

Prieš metus australas negalėjo parodyti visko, ką sugeba – riebiais keiksmažodžiais auklėjo oro linijas, pradanginusias visą jo aparatūrą.

Šįmet jis su bendražygiais atsigriebė su kaupu – balsu ir efektų pedalais kūrė tokius triukus, kad prie scenos susigrūdę žiūrovai ėjo iš proto, o pats australas įsisiautėjęs viršijo savo pasirodymo laiką ir sceną paliko apsipylęs prakaitu.

Išsišiepęs jo pasirodymo pabaigą užkulisiuose stebėjo J.Newmanas – studentiško ir moksleiviško amžiaus žiūrovų laukta bene labiausiai laukta vakaro žvaigždė.

Hito „Love Me Again“ autorius, grupės „Rudimental“ bendražygis dar nėra išlepęs nuo šlovės – atvykęs į festivalį prisipažino, kad į kiekvieną pasirodymą eina kaip į mūšį – nežinodamas, ar pavyks užkariauti žiūrovų simpatijas.

Šįkart abejonės turėjo išgaruoti greitai – tūkstančiai „Granatos Live“ festivalininkų pernai albumu „Tribute“ debiutavusį britą pasitiko kurtinančiu spiegimu.

Lyg tikras dabita atrodantis Johnas su muzikantų grupe nuo pirmų akimirkų rodė, kad taupyti savęs neketina – sulaižyta šukuosena greitai susitaršė, J.Newmanui raitant lyg iš Michaelo Jacksono klipų nužengusius judesius.

Muzika – smarkiai paveikta 1960-ųjų soulo, bet ir su daug šiuolaikiško skambesio. J.Newmanas tikrai nėra stipriausias pasaulyje vokalistas, bet tai kompensuoja puikiai parašytais popmuzikos hitais ir scenoje taškoma energija. Dramatiški kritimai ant kelių, į publiką ištiestas mikrofonas, pasitikėjimo savimi kupinas žvilgsnis – lietuvių publiką po pirmų kelių dainų britas jau galėjo maitinti iš delno.

„Pernai tokiu metu aš vis dar važinėjau po nedideles Anglijos radijo stotis, reklamuodamas savo dainas. O dabar festivalyje dainuoju geriausiu laiku. Tai sunku suvokti. Ačiū „Granatos Live“, - akimirka mėgavosi Johnas.

Pasirodymo pabaigai jis pasiliko du bene didžiausius savo hitus – su „Rudimental“ įrašytą „Not Giving In“ ir „Love Me Again“, kurios priedainį žiūrovai sudainavo tuziną kartų.

Euforiškos šypsenos tramdyti nė nebandantis J.Newmanas nušoko nuo scenos, veržėsi prie žiūrovų ir, regis, galėdamas būtų mielai apkabinęs kiekvieną.

„Iki šiol nelabai domėjausi juo, bet šis pasirodymas tikrai patiko“, - šypsojosi „G & G Sindikato” lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Priežasčių šypsotis jis tikrai turėjo. Penktadienį festivalyje koncertavęs reperis nė neslėpė, kad šeštadienį į renginį važiavo dėl dešimtmečio sūnaus Mykolo, kuriam labai patinka J.Newmano dainos.

Sužinojęs apie tai, J.Newmanas atėjo susipažinti su berniuku, domėjosi, ar jis groja kokiu muzikos instrumentu. Galiausiai nusifotografavo ir su juo, ir su „G & G Sindikato” nariais.

Paaiškėjo, kad muzikantai turi bendrų pažįstamų - „Rudimental“ ir J.Newmano klipą kūrė „G & G Sindikato” bičiulis iš Londono Joshas Cole'as, prieš keletą metų fotosesijoje įamžinęs lietuvių reperius.

„Labai draugiškas, nepasipūtęs, paprastas. Ir puikiai dirba scenoje. Galiu su bet kuo lažintis, kad po penkerių metų jis bus kur kas didesnė žvaigždė“, - neabejojo J.Newmano pasirodymą stebėjęs „G & G Sindikato” vadybininkas Justas Čekuolis.

Išsišėlę pagal J.Newmano muziką žiūrovai patraukė klausytis dar kelių Lietuvos grupių ir didžėjų pasirodymų.

Sekmadienį bus susprogdintos paskutinės festivalio granatos – Rumšiškių pievose gros „Makchu Pikchu“, „Soul Moustache“, „D'Mask“ ir „Solo ansamblis“.

Popiet festivalis atsisveikins lygiai metams – šeštadienį patvirtinta, kad 2015-ųjų rugpjūčio pradžioje „Granatos Live“ vėl vyks Rumšiškėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.