Likus dviem savaitėms iki „Roko naktų“ keičiasi festivalio vieta

Trečiadienio popietę festivalio „Roko naktys" rengėjai pranešė, kad festivalis rugpjūčio 15 - 16 d. vyks ne Varėnos dainų slėnyje, o Zaraso ežero  saloje.

„Roko naktys" festivalio spaudos konferencijos akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
„Roko naktys" festivalio spaudos konferencijos akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-06 14:25, atnaujinta 2018-02-11 12:38

„Sprendimą pakeisti lokaciją daugiausiai nulėmė techniniai faktoriai. Festivaliui „Roko naktys“ keliami aukščiausi techniniai reikalavimai. Jis vyksta gamtoje, tam reikia maksimaliai gerai funkcionuojančios visos komunikacijos, saugos tarnybų ir daugybės kitų dalykų. Įvertinę situaciją, galiausiai priėmėme sprendimą, kad Zarasuose „Roko naktims“ bus geriau nei Varėnoje. Galima sakyti, kad „Roko naktys“ grįžta namo", - pasakojo ne vienus metus festivalius rengiantis Algirdas Barniškis-Blėka.

„Džiaugiuosi, kad toks garsus festivalis vyks Zarasuose, tą dieną taip pat vyks ir miesto šventė. Viena jos sudedamųjų dalių – ralis prezidentinei taurei laimėti. Tad Zarasuose griaudės ne tik rokas, bet ir automobilių varikliai. Be to, ežere vyks valčių paradas, kuriame galės dalyvauti visi norintys. Mieste nestigs kultūrinių renginių, koncertų. Kviečiame visus atvykti į Zarasus - tikrą roko miestą" , - pasakojo Zarasų miesto administracijos direktorius Ramūnas Keršys.

Konferencijos metu rokeriškais modeliais tapo „Roko naktų“ savanorė Jogilė Ramoškaitė ir aktorė Justė Zinkevičiūtė. Abi merginos visiems priminė, kaip turi atrodyti tikri rokeriai.

„Norėčiau vaikino su motociklu", - šypsojosi Justė, gyvenanti festivalio nuotaikomis.

„Kadangi šios konferencijos metu geriame pieno kokteilius, skatinu „Roko naktyse“ nepadauginti alkoholio. Juk alkoholis nieko bendro neturi su gera muzika. Šis festivalio muzikos stilius yra labai gilus, platus ir nemirštantis. Man džiugu, kad jis vyksta. Tai taip pat nieko bendro neturi su vykstančiais  popmuzikos festivaliais. Galime pamatyti, kad jie visi praktiškai vienodi ir jiems dar reiktų gerokai padirbėti iki tikrojo festivalio vardo. Aš vertinu kryptingus festivalius. „Bliuzo naktys“ ir „Roko naktys" yra išskirtinės. Smagu susirinkti į vieną vietą ir gerai pasilinksminti", - dėstė „Bix" grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

Jis taip pat pridūrė, kad „Roko naktyse“ jie parodys visai kitokią programą nei rugpjūčio 1-3 dienomis vykusiame „Galapagai" festivalyje. Jų programa bus išskirtinė - visi galės išgirsti daug daugiau „roko“ turinčią programą.

Konferencijos metu pavyko susisiekti su buvusiu „Iron Maiden" nariu Blaze Bayley, kuris jau grojęs „Roko naktyse“ 2011 metais ir dabar nekantraujantis sugrįžti. Jis džiaugėsi galėdamas aplankyti Lietuvoje ir paantrino Samui, kad jei festivalyje gera muzika - alkoholio tikrai nereikia ir prieš koncertą jo nevartos, nes gerbia savo klausytojus. Tačiau po koncerto tikrai paragaus lietuviško alaus.

„Negaliu sulaukti „Roko naktų“ festivalio Lietuvoje. Labai geri, tiesiog beprotiški prisiminimai! Buvo fantastiška groti lietuviams. Mes daug koncertuojame festivaliuose, bet įvertindamas „Roko naktų“ organizaciją, visas sudaromas sąlygas, neturiu abejonių – tai, kas vyksta Zarasuose, yra paties aukščiausio lygio renginys, nedaug kas jam prilygsta“, - kalbėjo britas.

Festivalyje pasirodys ne viena sunkiosios muzikos legenda: Šveicarijos folk metal grupė „Eluveitie“, iš Gibraltaro kilę metalistai „Breed 77”, B.Bayley su grupe iš Jungtinės Karalystės, estų roko importas „Elephants from Neptune“, latviai „Relicseed“ ir „Laime Pilniga“, o taip pat – visi geriausi Lietuvos roko meistrai: „Thundertale“, „Rebelheart“, „Katedra“, Jeronimas Milius ir „Soul Stealer“, Česlovas Gabalis pasirodys visai kitame – rokeriškame amplua kartu su „Minor Modesty“, BIX, „Siela“, SBS, AC/DC Tribute.lt ir kt. Jų gerbėjų lauks ne tik mėgiama muzika, bet ir įvairios pramogos: festivalyje bus galima įsiverti auskarus, pasidaryti laikinų tautuiruočių ir rokeriškų šukuosenų, pasivėžinti „bumperbike“ atrakcione, dalyvauti aklame pasimatyme, pasilinksminti su vandens šautuvais.

Zarasuose be problemų galios „Roko naktų“ bilietai su nurodyta Varėnos vieta. Zarasiškiai Turizmo informacijos centre (TIC) bilietų galės įsigyti su nuolaida. O dėl pasikeitusios festivalio lokacijos norintieji grąžinti bilietus, tai galės padaryti jų įsigyjimo vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.