V. Diawaros džiaugsmas - „Loftas“ ir „Vilnius Music Week“ kartu

Lietuvos sostinė rudenį pasitiks su muzikos garsais. Rugsėjo pradžioje Vilniuje jau trečius metus iš eilės skambės festivalis „Vilnius Music Week“.

Iš kairės Viešųjų ryšių vadovė Jurga Klimaitė-Riebling, Živilė ir Viktoras Diawaros, Vilniaus muzikos savaitės programų koordinatorius Lauras Lučiūnas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Iš kairės Viešųjų ryšių vadovė Jurga Klimaitė-Riebling, Živilė ir Viktoras Diawaros, Vilniaus muzikos savaitės programų koordinatorius Lauras Lučiūnas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Greizaitė

2014-08-12 13:11, atnaujinta 2018-01-30 17:12

Rugsėjo 4-7 dienomis sostinėje šurmuliuos atlikėjai ir muzikos verslo profesionalai iš viso pasaulio. Didelio populiarumo sulaukęs festivalis vyks trečią kartą. Kaip ir prieš metus, „Vilnius Music Week“ sutaps su savaitgaliu, kai miestą užvaldys Sostinės dienų šventė. Tačiau šįkart festivalis atsiskiria nuo „Sostinės dienų" ir jungiasi prie „Loftas fest".

Anot organizatorių, festivalis „Vilnius Music Week“ skatina šalies ir regiono muzikinį gyvenimą, siūlo muzikinę bei edukacinę programą muzikos profesionalams ir mėgėjams, kuria naujas bendradarbiavimo galimybes bei ryšius ir suteikia sostinės gyventojams bei svečiams nepakartojamą muzikinį renginį.

Šiais metais „Vilnius Music Week“ išaugo ir tapo tarptautiniu festivaliu. Čia galėsime išvysti svečius iš Danijos, Švedijos, Rusijos, Lenkijos, Prancūzijos, Islandijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Atvyksta daug muzikos profesionalų kritikų, festivalių rengėjų, kurie stebės visus muzikantus. Mes norime, kad jie pamatytų kuo daugiau grupių. Su kiekvienu iš jų bus galima pasikalbėti konferencijose. Labiausiai kritikams patikusios grupės bus kviečiamos į tarptautinius festivalius. Mums tai padės padaryti „Galapagų“ ir „Roko naktų“ organizatoriai“, - sakė vienas Vilniaus muzikos savaitės programų koordinatorių Lauras Lučiūnas.   Festivaliui norima suteikti modernesį veidą, tad viena pagrindinių vietų, kur vyks "Vilnius Music Week" bus menų fabrikas „Loftas“. Taip pat scenos įsikurs populiariuose sostinės muzikos erdvėse po atviru dangumi: „Vasaros terasa“, „Mano kiemas“, „Artistai“, „Soul‘n‘Pepper".

„Mes „Lofto“ festivalį perkelėmė iš vasaros į rudenį. Turėsime iš viso keturias scenas, o lauke bus „Music Week“ scena. Taip pat šiek tiek keičiasi pati festivalio koncepcija. Dalis koncertų bus nemokami, bus maisto, gėrimų, rodysime filmus", - pasakojo „Lofto" įkūrėjas Viktoras Diawara.

Delegatų gretose - ypatingos muzikos verslo asmenybės, tarp jų - "Spotify" viceprezidentas Jonathan'as Forsteris ir daugelis kitų.

„Music Week“ festivalyje bus galima išvysti „Garbanotą Bosistą“, „Skamp“, „Beissoul & Einius”, „Leon Somonov & Jazzu", „Freaks on Floor“, PeR iš Latvijos ir daugelį kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?