Skirstosi viena įdomiausių Europos grupių „The Knife“

Elektroninės muzikos dueto iš Švedijos „The Knife“ karjera baigsis šiais metais. Grupės atstovas patvirtino, kad šį rudenį vyksiantys grupės pasirodymai Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Islandijoje ir Vokietijoje bus paskutiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:25 PM

1999-aisiais susibūrusį duetą sudaro brolis ir sesuo – Karin ir Olofas Dreijeriai. Keturi grupės išleisti albumai pavertė „The Knife“ vienu įdomiausių elektroninės muzikos reiškinių. Grupės daina „Heartbeats“, perdainuota švedo Jose Gonzalezo, tapo pasauliniu hitu. Dueto pasirodymai pasižymėdavo ypatingais teatro elementais ir tamsia nuotaika. Atlikėjų požiūris į populiarumą – irgi savotiškas. Jie ne kartą atsisakė dalyvauti Švedijos muzikos apdovanojimų ceremonijose ir ilgą laiką veidus slėpė kaukėmis.

Grupės vokalistė K.Dreijer taip pat žinoma iš norvegų grupės „Royksopp“ hito „What Else Is There?“, kuriame skamba jos balsas. Be to, ji jau yra pradėjusi solinę karjerą Fever Ray slapyvardžiu.

Iš pradžių buvo paskelbta, kad šį rudenį įvyks paskutiniai gastrolių, pristatančių pernai išleistą dueto albumą „Shaking The Habitual“, koncertai. Scenoje šių šou metu duetas pasirodo su 25 muzikantais ir šokėjais.

Tačiau vakar patikslinta, kad grupė nebeketina tęsti veiklos po šių pasirodymų.

„Kol kas nežinau, kas bus toliau, - žurnalui „Dazed And Confused“ prisipažino K.Dreijer. - Mes neturime jokių įsipareigojimų tęsti.“

„The Knife“ daina „A Tooth For An Eye“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.