Paslaptingoji britė K. Bush po 35 metų pertraukos grįžo į sceną

Atsiskyrėle vadinama britų dainininkė Kate Bush antradienį pradėjo tai, kas vadinama vienais svarbiausių muzikos pasaulio įvykių šiais metais. Londone prasidėjo jos 22 koncertų serija. Tai pirmieji 56-erių muzikos žvaigždės koncertai nuo 1979-ųjų. 77 tūkstančiai bilietų (pigiausi kainavo 49 svarus sterlingų) į juos parduoti vos per 15 minučių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-27 19:46, atnaujinta 2017-04-17 06:35

„Paslaptinga“ ir „neįprasta“ - šie žodžiai dažnai vartojami, kalbant apie artistę, kurią 1978-aisiais išgarsino daina „Wuthering Heights“.

Aukštas balsas, mistiški vaizdo klipai ir keistos dainų struktūros – tai savybės, dėl kurių dainininkė popmuzikos pasaulyje laikoma unikalia.

Jos talentą prieš 37 metus pastebėjo ir įrašų leidybos sutartį padėjo gauti grupės „Pink Floyd“ narys Davidas Gilmouras. Atlikėja tapo pirmąja moterimi, kurios parašytas ir sudainuotas kūrinys pasiekė pirmąją britų „topų“ vietą.

Nuo tada K.Bush išleido dešimt albumų, tačiau jau du dešimtmečius retai duoda interviu ir beveik nesirodo viešuose renginiuose. Ji neslepia, jog tiesiog nemėgsta dėmesio.

Po 1979-ųjų gastrolių, kuriose muziką derino su teatro elementais ir pantomima, K.Bush neberengė koncertų, tačiau tai nesutrukdė „topus“ šturmuoti keliolikai jos hitų - „Hounds Of Love“, „Babooshka“, „Cloudbusting“, „The Man With The Child In His Eyes“, „Rubberband Girl“, "Running Up That Hill" ir daugeliui kitų.

Praėjusią savaitę BBC parodė dokumentinį filmą, kuriame K.Bush „unikalia ir neprilygstama“ vadino su ja dainavęs Peteris Gabrielis, aktorius Steve'as Cooganas, atlikėjai Bat For Lashes, Tricky, „Elbow“ vokalistas Guy Garvey ir kitos įžymybės.

„Kai registravau civilinę partnerystę, šventėje dalyvavo 600 žmonių. Dauguma jų – labai įžymūs. Tačiau visi norėjo susipažinti tik su Kate“, - pasakojo seras Eltonas Johnas, prisipažinęs, kad K.Bush ir P.Gabrielio daina „Don't Give Up“ išgelbėjo jį nuo savižudybės.

S.Cooganas prasitarė, kad prieš keliolika metų kalbėjosi telefonu su viešumos vengiančia K.Bush. Ji esą prasitarė, jog tiesiog labai bijo koncertuoti.

2005-aisiais po 13 metų pertraukos dainininkė sugrįžo albumu „Aerial“, tačiau koncertų teko laukti iki pat 2014-ųjų.

Britų spauda praneša, kad gerbėjai į pirmąjį šios serijos koncertą Londone rinkosi iš viso pasaulio – nuo JAV iki Didžiosios Britanijos.

Tarp žiūrovų netrūko garsenybių – nuo minėto P.Gabrielio iki dainininkės Lily Allen.

Dainininkė dar prieš kelias dienas internete paprašė publikos, kad jie nefilmuotų ir nefotografuotų koncerto mobiliaisiais telefonais ar planšetėmis.

„Noriu matyti jus, o ne „iPad“ jūrą“, - sakė atlikėja.

Koncerte, kuris su pertrauka vyko tris valandas, šios taisyklės buvo kruopščiai laikomasi. Po „Apollo“ salę (joje, beje, K.Bush koncertavo ir 1979-aisiais) visą koncertą vaikščiojo apsaugininkai, kurie išmetė vieną žiūrovą, pažeidusį taisykles ir išsitraukusį telefoną.

Dainininkė žiūrovams pateikė teatrališką pasirodymą, kuriame netrūko jos keistos fantazijos atspindžių.

Scenoje buvo galima pamatyti šokėjus, persirengusius jūrų arkliukų skeletais, mistines būtybes ir epizodą, kuriame K.Bush gigantiškos suknelės klostės imitavo jūrą.

Taip buvo atspindėtas dainų ciklas iš albumo „Hounds Of Love“, pasakojantis apie skęstančią moterį.

Scenoje pasirodė ir Kate sutuoktinis Danas bei sūnus Albertas, kuris, yra prisipažinusi artistė, ir įkalbėjo ją surengti šiuos koncertus.

Viename pasirodymo epizode vyras ir sūnus per televizorių stebi futbolo rungtynes, o K.Bush už jų nugaros sukasi it šmėkla.

Po koncerto socialinius tinklus užplūdo susižavėjusių gerbėjų atsiliepimai – giriamas ir Kate balsas, „nepraradęs žavesio per 35 metus“, ir „tikras spektaklis, peržengiantis popmuzikos rėmus“.

Kol kas nėra aišku, ar koncertų serija turės tęsinį. Pramogų verslo užkulisiuose kalbama, kad K.Bush gali ryžtis ir tarptautinėms gastrolėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.