Lietuviui Mario Basanovui – BBC radijo pripažinimas

Elektroninės muzikos kūrėjas Marijus Adomaitis, gerai žinomas Mario Basanovo slapyvardžiu, turi priežasčių švęsti. Paskelbtame šios savaitės britų BBC radijo stoties „Radio 1“ grojaraštyje – jo kūrinys, kuris bus transliuojamas net keletą sykių per dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2014, 4:17 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:51 AM

Britų muzikos versle BBC pasitarimas, kuriame nusprendžiama, kurios dainos bus transliuojamos eteryje, juokais lyginamos su konklava. Muzikos specialistai sprendžia, kurie kūriniai labiausiai tinka kiekvienai BBC radijo stočiai – ir jų sprendimas būna neginčijamas.

Tai kartais virsta skandalu – pavyzdžiui, prieš porą metų buvo nuspręsta, kad „Radio 1“ (populiariausia BBC radijo stotis, besiorientuojanti į jauną publiką) netransliuos Robbie Williamso dainos „Candy“ - esą atlikėjas tiesiog yra per senas šio radijo klausytojams. Kūrinys pasiekė pirmąją britų „topų“ vietą.

Jau kurį laiką „Ten Walls“ slapyvardžiu muziką kuriantis ir atliekantis M.Basanovas pateko į patį svarbiausią „Radio 1“ „A“ grojaraštį – tai reiškia, kad jo kūrinys „Walking With Elephants“ eteryje skambės keletą kartų per dieną. Puiki reklama Lietuvos atlikėjui – tokiu BBC dėmesiu kol kas negalėjo pasigirti nė vienas mūsų šalies artistas.

„Ten Walls“ kūrinys „Walking With Elephants“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.