Naujamiesčio sienas drebina „Lofto“ festivalis

Avantiūra? Be jokios abejonės, bet smagi avantiūra. Tokią surezgė šį savaitgalį netoli Vilniaus geležinkelio stoties vykstančio festivalio „Loftas Fest“ rengėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 5, 2014, 10:13 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:50 PM

Šį savaitgalį Vilniaus centre karaliauja nemokami Sostinės dienų renginiai, kuriais mėgaujasi dešimtys tūkstančių miestiečių ir Vilniaus svečių. Tad tikrai drąsu raginti šiomis dienomis žmones raginti belstis į stoties rajoną ir dar pirkti bilietus į koncertus.

Tačiau menų fabriko „Loftas“ įkūrėjai Viktoras ir Živilė Diawaros mano,kad jų rizika pasiteisins.

„Mūsų programa -- kiek kitokia nei Sostinės dienų, pasikvietėme specifinių įdomių atlikėjų iš užsienio. Manau, kad tikrai yra žiūrovų, kuriems patiks mūsų sumanymas“, - sakė V.Diawara.

Jau pirmasis vakaras parodė, kad jis neapsiriko. Į ketvirtadienį vykusį JAV dueto „Darkside“ - elektroninės muzikos dievuko Nicolo Jaaro ir jo bendražygio Dave'o Harringtono – koncertą buvo išpirkti visi bilietai, „Loftas“ buvo toks pilnas, kad tai net atrodė kiek pavojinga.

„Tai – puiki vizitinė kortelė. Prisipažinsiu – bandžiau šįmet pakviesti „Darkside“ groti savo festivalyje, bet jie nesutiko“, - prisipažino į renginį atėjęs garsiojo Islandijos festivalio „Iceland Airwaves“ programos vadovas Grimuras Atlasonas.

Netrūksta žiūrovų ir penktadienio vakarą, kai „Loftas Fest“ programoje įrašyti „Garbanotas bosistas“, lenkai „Young Stadium Club“ ir „Rebeka“, danai „When Saints Go Machine“ ir kitos žinomos grupės.

„Loftas Fest“ kieme įsikūrė jauki pramogų erdvė - greta muzikos, į festivalį vilioja kaukių dirbtuvės, įvaizdžio studija, paslapčių kambarys, stalo žaidimų zona, alternatyvaus kino salė ir daug kitų atrakcijų.

„Loftas Fest“ rengiamas trečius metus. Užpernai jis vyko per Jonines, pernai - paskutinį gegužės savaitgalį.

Šįmet, sklando kalbos, buvo svarstoma galimybė festivalio apskritai nerengti -- „išsilaižyti“ ankstesnių metų nuostolių žaizdas. Tačiau galiausiai buvo nuspręsta pamėginti dar sykį.

Tikslai nesikeičia - suteikti netikėtų spalvų Vilniaus naujamiesčiui. Festivalis ir vėl vyksta „Lofte“ ir jo kieme - buvusių senų gamyklų patalpose ir kieme.

Tačiau šiek tiek pasikeitė jo formulė. Visa festivalio teritorija suskaidyta į dvi dalis.

Viena jų gali mėgautis visi norintys - čia įsikūrė pora scenų, galerija, kavinės ir įvairios pramogos. Beje, šioje, nemokamoje dalyje įsikūrė ir tuo pat metu mieste vykstančio festivalio „Vilnius Music Week“ scena.

Kita festivalio teritorijos dalis - pati „Lofto“ salė, angaras ir dalis kiemo. Čia rengiami maždaug 40 pasirodymų, kurie yra mokami.

Šeštadienį festivalio publikos laukia baigiamasis vakaras – su Leonu Somovu ir Jazzu, Beissoul ir Einiumi, „Ministry Of Echology“, „Dee & Kamy” ir kitais atlikėjais iš Lietuvos, Ukrainos ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.