Pirmąjį Sostinės dienų vakarą vainikavo vokiečiai „De Phazz“

Tūkstančiai puikaus oro ir pramogų lepinamų vilniečių nuo penktadienio švenčia Sostinės dienas. Gedimino prospekte įsikūrė mugė, atrakcionai ir keletas koncertų scenų – šventinį dūzgesį penktadienio vakarą vainikavo koncertas Katedros aikštėje.

Tūkstančiai puikaus oro ir pramogų lepinamų vilniečių nuo penktadienio švenčia Sostinės dienas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tūkstančiai puikaus oro ir pramogų lepinamų vilniečių nuo penktadienio švenčia Sostinės dienas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-05 23:48, atnaujinta 2018-02-09 17:50

Susirinkusiai miniai koncertavo lietuviai „Keymono“, o pagrindine vakaro žvaigžde tapo ne sykį Lietuvoje grojusi, žiūrovų pamėgta vokiečių grupė „De Phazz“.

Sostinės dienų koncertai Katedros aikštėje kasmet vilniečiams pristato žymius atlikėjus iš Lietuvos ir užsienio. Šią sceną yra išbandę „Brainstorm“, „Gus Gus“, „Instrumenti“, Chicane, „Dirty Vegas“, „Antis“, Leonas Somovas ir Jazzu bei kiti artistai.

„Nesistengiame pataikauti. Svarbiausias kriterijus – kad muzika būtų įdomi ir profesionaliai atliekama.

Šįmet pakvietėme būtent tokius artistus – šeštadienį aikštėje gros danai „WhoMadeWho“ ir lietuviai „Colours Of Bubbles“, sekmadienį – mūsiškiai „Liūdni slibinai“ ir geriausia estų grupė „Ewert & The Two Dragons”, - pasakojo Sostinės dienas rengiančios įstaigos „Vilniaus festivaliai“ vadovas Remigijus Merkelys.

Tūkstančiai į Katedros aikštę susirinkusių žiūrovų penktadienį įrodė, kad pasirinkimas buvo teisingas.

Švelnią elektroninę muziką su džiazo potėpiais „De Phazz“ derina jau 18 metų. Lietuvoje maždaug prieš dešimtmetį pirmą kartą apsilankiusi grupė čia sykį yra koncertavusi ir su Kauno bigbendu.

Šįkart „De Phazz“ vėl atvyko su savo nepamainomais vokalistais – temperamentingaisiais Karlu Friersonu ir Pat Appleton.

„Jazz Music“, „Something Special“ ir kiti grupės hitai lietuvius išjudino šokiui – į šventinę nuotaiką vokiečiai tikrai pataikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.