„Sostinės dienas“ užplūdo tūkstančiai lankytojų

Šį savaitgalį (rugsėjo 5-7 d.) Vilniuje karaliauja jubiliejinės „Sostinės dienos 2014“. Dvidešimtus metus rengiama didžiausia miesto šventė pristato per 100 nemokamų, originalių renginių, parodų, koncertų, profesionalių teatro, poezijos kūrėjų pasirodymų ir smagių pramogų. Jau pirmąją šventės dieną sostinės centrą užplūdo tūkstantinės minios žmonių, kurių skaičius nuolat didėja.

Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:32 PM

„Sostinės dienų“ organizatoriai džiaugiasi, kad pirmąjį rudens savaitgalį lydi itin geri, saulėti ir šilti orai be lietaus. Pagrindinėje šventės „arterijoje“ – „dūzgiančiame“ Gedimino prospekte – cirkuliuoja nesuskaičiuojama minia žmonių, tačiau vyrauja tik gera nuotaika ir šypsenos. Tarpsusavyje gražiai sutaria prekybininkai ir pirkėjai, atlikėjai ir klausytojai, mažiausio ir garbingiausio amžiaus lankytojai.

Šiandien (rugsėjo 7 d.) „Sostinės dienų“ rengėjai kviečia pasigrožėti neįprasta ekspozicija po atviru dangumi - Odminių skvero kūrybinėje erdvėje savo darbams paskutinius štrichus suteiks festivalio „Vilnius Street Art“ dalyviai. Tris dienas aštuoni gatvės menininkai: Gabriel Marques iš Londono, Shaltmira, Paulė Bocullaitė, Simonas Mureika-Spice, Artur Shirin, Dovilė Bagdonaitė, Rokas Valiauga ir Adomas Žudys praeivių akivaizdoje gyvai piešė savo kūrinius, dalinosi technikos gudrybėmis ir kvietė smalsius žiūrovus patiems išbandyti dažų flakonėlį. Baigti menininkų darbai eksponuojami ant aukščiausios kokybės geltonų plokštumų-sienelių, kurias specialiai iš Austrijos atvežė „Sostinės dienų“ rėmėja – profesionalių klojinių sistemų bendrovė "Doka". „Čia ir dabar“ gimusiais gatvės menininkų darbais pasigrožėti galėsite tik vieną dieną – rugsėjo 7-ąją.

„Sostinės dienas 2014“ sekmadienio vakarą vainikuos įspūdingas fejerverkų šou Katedros aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.