Grupė U2 muzikos pasaulį drebina nemokamu nauju albumu

Socialiniuose tinkluose viena populiariausių temų trečiadienį – naujas airių U2 albumas. Viena populiariausių pasaulio grupių pritrenkė gerbėjus, kai antradienio vakarą ne tik pranešė apie naują įrašą „Songs Of Innocence“, bet pasiūlė jį iškart atsisiųsti nemokamai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 2:09 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:48 PM

Apie tai, jog albumas yra nemokamas visiems „iTunes“ parduotuvės vartotojams, U2 paskelbė kompanijos „Apple“ konferencijoje JAV, kur buvo pristatyti ir nauji telefono „iPhone“ modeliai bei išmanusis laikrodis „Apple Watch“. Pats grupės naujo albumo išleidimo faktas tapo didele staigmena - kad grupė jį jau paruošė, nesuuodė ir svarbiausi pasaulio muzikos leidiniai.

Pagal grupės planą, naujas albumas gali nemokamai pasiekti net 500 milijonų klausytojų – tiek vartotojų turi „iTunes“.

„Tai milijardas ausų. O tiems, kuriems neįdomu, žiūrėkite į tai taip – kažkokių airių vaikinų kraujas, prakaitas ir ašaros dabar yra jūsų elektroninio pašto dėžutės brukalų aplanke“, - grupės poelgį pakomentavo U2 vokalistas Bono.

Gandai apie naują albumą sklido jau nuo praėjusių metų. Grupė patvirtino, kad kelis sykius „perdarinėjo“ savo naująjį darbą, siekdama, kad jis skambėtų tobulai. Kurti naująjį albumą padėjo keletas prodiuserių, tarp jų – žinomas JAV muzikos pasaulio atstovas Danger Mouse.

Nors žinomi atlikėjai ir anksčiau kartais pasiūlydavo nemokamų savo įrašų, U2 poelgis – bene ryškiausias toks atvejis popmuzikos istorijoje.

Tiesa, skeptikai sako, kad tai buvo vienintelė išeitis šiai grupei, prarandančiai jaunos publikos dėmesį – šių metų pradžioje pristatyta daina „Invisible“ buvo sutikta šaltai ir į naująjį albumą nė nepateko.

„Žmonės, kurie negirdėjo mūsų muzikos, kurie visiškai ja nesidomėjo, galbūt pasiklausys mūsų pirmą sykį, nes dabar esame jų bibliotekoje“, - sako Bono.

Jis patvirtino, kad „Apple“ sumokėjo grupei neatskleidžiamo dydžio honorarą už šį albumą.

„Švęsdami dešimtąsias grotuvo „iPod“ reklamos, kurioje dalyvavome, metines, jie nupirko šį albumą kaip dovaną visiems savo muzikos vartotojams. Tad muzika nemokama, bet už ją sumokėta“, - sakė U2 lyderis.

Albumas tik „iTunes“ ir muzikos transliavimo internetu platformos „Beats“ (ją taip pat valdo „Apple“) vartotojams bus prieinamas iki spalio vidurio – tada pasirodys jo kompaktinės ir vinilo plokštelės su papildomais kūriniais.

Bono taip pat užsiminė, kad grupė jau ruošia ir dar vieną naują albumą „Songs Of Experience“, tačiau nesiryžo prognozuoti jo pasirodymo datos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.